Steinway & Sons moderniserar lyxutbudet med ett offshore-team

Steinway & Sons moderniserar lyxutbudet med ett offshore-team

E-handel

UTMANINGEN

Vi tar en modern resursuppbyggnadsansats till produktutveckling

Steinway & Sons är välkända för att tillverka pianon som älskas av professionella musiker över hela världen. Detta anrika varumärke har alltid varit det främsta. Men i takt med att konsumentbeteendet förändras och tekniken utvecklas måste även de mest beständiga varumärkena anpassa sig för att behålla sin position.

Detta ledde Steinway & Sons att kontakta WeAssemble. Varumärket förändrade hur det sålde till kunder, med nya lanseringar på horisonten som sträckte sig från användarvänliga appar till lyxig e-handelskapacitet. Utan ett befintligt utvecklingsteam att luta sig mot, sökte Steinway en dedikerad utvecklingsgrupp för att bygga sina tekniska produkter. Det innebar att rekrytera för flera roller, vilket skulle kräva betydande tid och pengar med konventionella metoder.

Detta 169 år gamla varumärke behövde en modern resursuppbyggnadsstrategi för att skapa ett effektivt och kostnadseffektivt team som kunde arbeta med sin utvecklande teknikstack.

clutch_review
clutch_avatar
Craig Terry, VD på Steinway & Sons
"WeAssemble vägledde både partnern och deras nya utvecklingsteam genom ombordstigningsprocessen. Vi skötte verksamheten åt dem genom att bygga upp en dedikerad arbetsplats fylld med högkvalitativ utrustning..."
Läs mer

Om partnern

Världsberömda pianotillverkaren Steinway & Sons är det främsta valet för 19 av 20 konsertpianister.

Steinway.co.uk erbjuder en lyxig online-upplevelse för musiker i Storbritannien, där kunderna kan upptäcka sitt perfekta instrument, hitta tips för pianounderhåll och få tillgång till ytterligare tjänster.

 

BRANSCH: Lyxig e-handel
PLATS: London, Storbritannien

LÖSNINGEN

Efter att ha träffat Craig Terry, Steinway & Sons VD, diskuterade vi deras behov. Det blev omedelbart klart att Steinway & Sons behövde en modern lösning för att utmana det anrika varumärket och hjälpa dem att sticka ut på världsarenan.

Efter att ha tagit sig tid att förstå Steinway & Sons unika utmaningar inledde vi WeAssembles enkla men effektiva Filtered Talent-process, som syftar till att endast anställa från de 3% bästa utvecklarna i Indien.

VARAKTIGHET: 2 år
TEAM STORLEK: 25 experter

ANVÄNDA TEKNOLOGIER: MERN MongoDb ReactJs NodeJs

cs-slide-1
cs-slide-2
cs-slide-3
cs-slide-4
cs-slide-1
cs-slide-2
cs-slide-3
cs-slide-4

Appfunktionalitet

E-handelsplattform
Marknadsföringsfunktioner
Anpassningsbar produktflöde
CRM
E-handelsplattform

E-handelsplattform för lyxiga högvärdesartiklar, integrerad med betalningsportaler

Marknadsföringsfunktioner

Marknadsföringsfunktioner, som anpassningsbara landningssidor för att förbättra konverteringsfrekvensen för marknadsföringskampanjer

Anpassningsbar produktflöde

Anpassningsbar produktflöde, inklusive filter och en sökmotor för att förenkla produktsökningen

CRM

Direktintegration med CRM, inklusive Microsoft Dynamics-driven generering av lead-formulär för att förbättra dataskapande och konverteringsfrekvenser

REKRYTERING & UPPRÄTTANDE

Medvetet samarbete

Steinway and sons case by Weassemble

Det var avgörande när vi byggde Steinway & Sons dedikerade offshore-team att vi säkerställde att varje ny teammedlem inte bara var talangfull, utan också rustad för att hantera de unika utmaningar som följer med att arbeta med ett historiskt traditionellt företag.

Baserat på dessa krav byggde vi upp Steinways offshore-team med talangfulla och engagerade utvecklare med expertis inom olika teknikområden från Indien. Vårt in-house-talangspecialistteam använde vår sexstegs Filtered Talent-process för att noggrant utvärdera varje kandidat baserat på deras tekniska färdigheter, erfarenhet, kulturell passform och andra relevanta kriterier. De genomförde grundliga bedömningar, inklusive telefonintervjuer, tekniska tester och tekniska intervjuer med erfarna yrkesverksamma för att identifiera de mest kvalificerade och kapabla individerna för de erbjudna rollerna. De roller vi rekryterade inkluderade produktchefer, projektchefer, front-end-utvecklare, back-end-utvecklare, manuella QAs, testautomatiseringsingenjörer och DevOps-specialister.

Steinway hade specifika efterlevnadskrav som var avgörande för att deras team skulle följa, från utrustning till processer och kontorsäkerhet. Vi matchade dessa krav genom att etablera teamet på ett kontor i Mumbai. Innan ingenjörerna flyttade in såg vi till att utrymmet var fullständigt märkt med Steinways logotyp och utrustat med toppmoderna teknik. Genom att ge deras nya team en varumärkesprofil och en bekväm arbetsmiljö hjälpte vi deras specialister att känna sig som en del av Steinway-familjen. Mumbai är en knutpunkt för innovation inom teknik, och det nya kontoret säkerställer att Steinways utvecklare är försjunkna i denna kultur.

Steinway and sons case by Weassemble
01
Prestationsfokus
Accelererad tid till marknaden för flera av Steinway UK:s tekniska produkter
02
Byggt upp ett stabilt team med hög personalomsättning – 24 månader in i samarbetet har vi uppnått nästan noll personalomsättning
03
Prioriterat kommunikationen med ett account team baserat i Storbritannien med förståelse för att arbeta med ett företag med unika utmaningar

RESULTATEN

Steinway sparar sexsiffriga belopp på utvecklingsresurser genom offshoring

Två år in i vårt samarbete är teamet nu Steinway UK:s dedikerade offshore-utvecklingsteam och hanterar alla aspekter av Steinway UK:s produktflöde. Detta inkluderar underhåll av webbplatsen Steinway.co.uk och servern, vilket innefattar skapandet av nya verktyg och komponenter efter behov.

Detta har hittills sparat Steinway cirka 300 000 brittiska pund på utvecklingsresurser jämfört med att anställa personal på plats, och de har hjälpt till att generera hundratals potentiella kunder varje månad genom nya tekniska erbjudanden.

Teamet har skalats upp och ned baserat på Steinways strategiska behov och har gett Steinway-teamet den flexibilitet de behöver.

Kundrecension

As a highly esteemed platform, this service is trusted by 150,000 companies. It meticulously evaluates each review submitted to it and directly communicates with customers to guarantee that their feedback is objective.
rs_user
Craig Terry, VD på Steinway & Sons
Storbritannien
Storbritannien
RECENSIONEN VERIFIERADES AV CLUTCH OCH ÖVERENSSTÄMMER MED KUNDENS ORD

WeAssemble vägledde både partnern och deras nya utvecklingsteam genom ombordstigningsprocessen. Vi skötte verksamheten åt dem genom att bygga upp en dedikerad arbetsplats fylld med högkvalitativ utrustning, fullständigt administrativt och HR-stöd samt använde en datadriven metod med regelbunden rapportering.

Öppen kommunikation är nyckeln för att hålla framsteg pågående, så detta var en prioritet för det nya dedikerade teamet och Steinways befintliga team. I Indien kommunicerade produkt- och projektcheferna regelbundet med Steinways team för att leverera projektuppdateringar och ta emot feedback. Dessutom fanns det ett dedikerat account team baserat i Storbritannien som fanns tillgängligt under hela processen för att samarbeta nära med marknadsföringsteamet för att informera om projektets prioriteringar och lösa eventuella kommunikationsproblem.

Betygsatt:
5

WeAssemble är här för att hjälpa

Vad kan ett flexibelt team av dedikerade offshore-utvecklare göra för ditt företag? Ta kontakt för att upptäcka de obegränsade möjligheterna med offshoring.