Hur Maple’s förstärkta utvecklingsteam levererade en nyckelprodukt under tidspressade förhållanden.

Hur Maple’s förstärkta utvecklingsteam levererade en nyckelprodukt under tidspressade förhållanden.

Crypto

UTMANINGEN

Att förstärka utvecklingsresurserna för att snabbt lansera en ny satsning

Precis som de flesta projekt som involverar blockchain behövde Maple, en krypto-kapitalnätverk, röra sig snabbt. Trots att de redan hade ett befintligt mjukvaruutvecklingsteam baserat i USA och Australien arbetade det vid full kapacitet.

De behövde utöka sina tillgängliga resurser för att framgångsrikt leverera enligt den kommande tidsfristen och uppfylla detta affärskritiska krav. Men de visste att de inte kunde anställa tillräckligt med ingenjörer för att fylla gapet tillräckligt snabbt utan extern hjälp. Om de skulle dra nytta av stödet från ett offshore-team behövde det vara ekonomiskt lågriskt och skalbart.

clutch_verified
KUNDBETYG
4.8
"Våra testimonials är verifierade av Clutch. Du kan vara trygg med vår expertis inom denna nisch..."

Om samarbetspartnern

Maple är ett institutionellt krypto-kapitalnätverk.

Byggt på Ethereum och Solana, för med sig kapitalmarknaderna till blockchain.

 

BRANSCH: Krypto
PLATS: Melbourne, Australien

LÖSNINGEN

Vårt samarbete med Maple började efter inledande samtal med grundarna, Sid Powell och Joe Flanagan, och vår VD, Darragh O’Meachair. När de fick höra hur vårt tillvägagångssätt till offshore kunde hjälpa dem att övervinna kompetensgapet och minska rekryteringstiderna utan att kompromissa med kompetens eller erfarenhet var Maple ombord och entusiastiska över att förstärka sitt utvecklingsteam i Indien.

VARAKTIGHET: 6 månader
LAGSTORLEK: 7 experter

ANVÄNDA TEKNIKER: MERN ReactJs NodeJs Contentful AWS

cs-slide-1
cs-slide-2
cs-slide-3
cs-slide-4
cs-slide-1
cs-slide-2
cs-slide-3
cs-slide-4

Appfunktionalitet

Headless CMS
Sömlös animation
Horisontell och vertikal bläddring
API-integration
Headless CMS

Från början var partnerföretagets främsta prioritet att hitta en snabb lösning som erbjöd flexibilitet, så Maples utvecklingsteam använde ett headless CMS för att vara värd för sin webbplatsinnehåll.

Teamet fyllde frontend med innehåll hämtat från headless CMS; denna strategi gjorde det också enkelt att uppdatera innehållet.

Sömlös animation

Maples webbplatsdesign använder animationer för att spegla moderniteten i deras tillvägagångssätt till finansiell förvaltning.

Eftersom animationer kan innebära utmaningar gällande laddningstid och frontend-funktionalitet optimerade Maples team uppladdningen av animationer och illustrationer för att förbättra användarupplevelsen och stödja dessa tunga animerade element.

Horisontell och vertikal bläddring

Med en informationsrik startsida var utvecklarna medvetna om att det att kräva att användarna manuellt klickar sig igenom horisontella element kunde störa flödet på sidan.

Så de implementerade automatisk horisontell bläddring, vilket tillät användarna att sömlöst bläddra till slutet av det horisontella elementet, varefter den vertikala bläddringen omedelbart återupptogs.

API-integration

Maples förstärkta utvecklingsteam fick i uppdrag att visa realtidsdata på webbplatsens frontend för att erbjuda social bevis till intresserade parter.

De byggde en API som kopplade frontend till Maples PayPal-konto och omedelbart och säkert hämtade data för användning på webbplatsen.

Snabbt teambyggande

Eftersom tidplanerna var tajta var vi tvungna att snabba på hur vi byggde detta utökade team för Maple. Det innebar att säkerställa att vi noggrant definierade de resurser som krävdes och dra nytta av en unik egenskap hos den indiska arbetsmarknaden: möjligheten att köpa ut uppsägningstiderna för de valda kandidaterna. Genom att arbeta direkt med våra specialist inom talangförsörjning på våra kontor i Indien definierade Maple sina önskade jobbroller baserat på flera faktorer: de tekniker deras befintliga team använde, deras företagskultur och projektets krav.

Ständiga möjligheter, ständig tillväxt

Detta innebar att WeAssemble letade efter högkvalificerade individer med erfarenhet inom MERN-stacken och förmågan att enkelt anpassa sig till Maples snabba arbetskultur, med sju roller att fylla. Maple behövde att deras förstärkta team skulle ha daglig kontakt med deras befintliga DevOps-team för att säkerställa smidig leverans och hantera pipelines, så en god kulturell passform var avgörande. Att hitta ingenjörer som hade en personlig passion för krypto, De-Fi och BlockChain-teknologier var viktigt för att se till att vi byggde ett team som kunde anamma Maples mål och växa genom att arbeta i detta utökade team.

Våra talentexperter talade med ett urval handplockade ingenjörer med expertis inom Maples teknologier. Dessa individer hittades genom vår process för filtrerad talang, som syftar till att bara anställa från topp 3% av utvecklare i Indien. För att påskynda processen fokuserade de på att välja talang från WeAssembles omfattande pool av befintliga resurser.

Efter att ha intervjuat de kandidater som bäst passade för rollerna och bedömt deras överensstämmelse med Maples värderingar förlängde vi erbjudanden på Maples vägnar. Maples team består av produktchefer, projektchefer, front-end-ingenjörer, back-end-ingenjörer och QA-ingenjörer.

REKRYTERING & UPPRÄTTANDE

Förbättrad samarbete och kommunikation

Allt detta säkerställde att Maples nyaste rekryter integrerades sömlöst med deras befintliga utvecklingsteam. Kommunikationen mellan det förstärkta teamet i Indien och Maples teknikteam i USA och Australien var smidig och utförandet effektivt.

För daglig kommunikation skapades en dedikerad Slack-kanal för att ansluta alla delar av kärnteamet. Medan alla sprintar drevs från Jira kunde det utökade teamet påskynda leveransen utan några problem.

Vi ställde upp Maples nya team med förstklassig utrustning och säkerställde att de hade tillgång till rätt teknologier och kommunikationsverktyg. Så det är inte konstigt att de kom igång snabbt. Ombordprocessen inkluderade också att få de nya rekryterna att snabbt komma igång med Maples arbetssätt och säkerhetskrav.

01
Prestationsfokus
Lanserad i tid genom effektiv projektledning
02
Säkrade omfattande kostnadsbesparingar som kunde återinvesteras
03
Stödjande och kompatibel förlängning av teamet för att erbjuda kontinuerligt stöd

RESULTATEN

Maple levererade enligt deras ambitiösa tidsplan

Maples förlängning av utvecklingsteamet var en enorm framgång. För det första samordnade de med Maples teknik-, marknadsförings- och designteam för att synkronisera projektet och gick utöver för att leverera inom tidsramen.

För det andra integrerades Maples nyaste rekryter sömlöst i deras befintliga team, omfamnade deras kultur och blev en integrerad del av teamet. De arbetar nu med att utveckla större funktionalitet för produkten, vilket inkluderar att stödja en pågående marknadsföringssatsning.

Inte bara levererade Maple inom den aggressiva tidsfristen och skapade en säkrare kryptovaluta, utan de fick också ett flexibelt och kostnadseffektivt team som kommer att fortsätta stödja nätverkets tillväxt.

WeAssemble är här för att hjälpa

Vad kan ett flexibelt team av dedikerade offshore-utvecklare göra för ditt företag? Ta kontakt för att upptäcka de obegränsade möjligheterna med offshoring.