NERDS uppfyller deadline med dedikerat offshore-utvecklingsteam

NERDS uppfyller deadline med dedikerat offshore-utvecklingsteam

Marketing

UDFORDRINGEN

Ett ekonomiskt och säkert alternativ till traditionell anställning

NERDS Collective har framgångsrikt hjälpt världens största varumärken att disruptera ungdomsmarknaden i flera år, men ville lansera en ny produkt som skulle revolutionera byråns tillvägagångssätt inom marknadsundersökningar.

De behövde ett utvecklingsteam för att bygga deras nya marknadsundersökningsverktyg, men fann att traditionella metoder på plats begränsade dem. Dessutom innebar projektets högriskprofil att det inte var en möjlig lösning att samarbeta med en extern byrå.

Att bygga ett permanent team för att arbeta från deras kontor i London var för dyrt, och bristen på talang i staden kunde leda till betydande förseningar.

clutch_review
clutch_avatar
Luke Hodson, CEO och medgrundare, NERDS Collective
"Vi hade en fantastisk idé för en programvara, men kunde inte hitta utvecklare i London som kunde ansluta sig till vårt team tillräckligt..."
Läs mer

Om partneren

NERDS Collective är en ungdomsmarknadsföringsbyrå som använder sig av stora mängder data för att hjälpa varumärken att komma närmare Generation Z-publiken.

De erbjuder insikter, strategi och kreativt arbete till några av världens mest innovativa varumärken inom gatukultur och ungdomskultur med hjälp av ett unikt forskningsverktyg.

BRANSCH: Marknadsföring

PLATS: London, Storbritannien

Lösningen

När NERDS CEO och medgrundare Luke Hodson letade efter alternativa metoder för teambyggande upptäckte han WeAssembles unika tillvägagångssätt för offshoring. Med betydande kostnadsbesparingar, tillgång till toppklassig global talang och accelererad tid till marknaden var det tydligt att det bästa lösningen för NERDS utmaningar var att bygga ett dedikerat offshore-team.

Under en inledande diskussion kartlade vi deras resursbehov och utformade en plan för att bygga upp ett dedikerat team för NERDS baserat i Mumbai, Indien, som skulle integreras med NERDS-organisationen och bli deras go-to-team offshore.

VARAKTIGHET: 24 månader
TEAM STORLEK: 15 experter

ANVÄNDA TEKNOLOGIER: React MongoDB

Låt oss sätta ihop det

Partnern hade tidigare haft en negativ erfarenhet av indiska team via en större offshore-leverantör; personalomsättningen hade varit ett problem, med nya ansikten som regelbundet ersatte dem som kände till hans projekt inifrån och ut.

Vi ser på teambyggande offshore på ett annorlunda sätt. På WeAssemble handlar det inte bara om plug-and-play; vi fokuserade på att bygga ett team som anslöt sig till NERDS mål som företag.

Genom att använda vår sexstegs Filtered Talent Process sammansatte vi ett team som uppfyllde kompetens- och erfarenhetskraven, men som framför allt passade in i NERDS företagskultur. Vi utarbetade jobbeskrivningar för de roller vi behövde rekrytera för och gav råd om teamets arkitektur och tekniska expertis medan NERDS väntade på sin nyrekryterade tekniska ledare. Vårt in-house talent-team identifierade ett urval högt erfarna ingenjörer och lät sina toppval genomgå en rigorös flerstegsintervju.

För att garantera att vår partners produkt skulle vara i trygga händer genomförde vi HR-riskhantering för att säkerställa att varje nytt teammedlem var lika kvalificerad som de verkade vara. Vår process säkerställde att kandidaterna brann för marknadsföring, data och ungdomskultur, vilket gjorde det möjligt för oss att bygga ett team för NERDS med minimal omsättning. Detta team är fortfarande dedikerat att stödja NERDS i att nå sina ständigt föränderliga mål.

cs-slide-1
cs-slide-2
cs-slide-3
cs-slide-4
cs-slide-1
cs-slide-2
cs-slide-3
cs-slide-4

INTRODUKTION OCH SAMARBETE

Sömlös onboarding

E-commerce development specialists by

När man bygger ett team är det viktigt att man tar hänsyn till hur det kommer att integreras i det befintliga företagets organisation. WeAssembles modell säkerställde att NERDS hade det stöd som behövdes för att introducera sitt nya team. Vi granskade NERDS verksamhet för att säkerställa att vi gav de bästa rekommendationerna för deras arbetssätt.

Detta inkluderade att upprätta krav på dataskydd och tillhandahålla snabbt internet och en bekväm arbetsmiljö. Vi utrustade teamet med toppmodern teknik och förinstallerade alla nödvändiga verktyg för att hjälpa dem komma igång snabbt. Detta inkluderade att skaffa snabba Mac-datorer och att konfigurera teamet med profiler som var anslutna till NERDS befintliga Slack- och JIRA-kanaler.

E-commerce development specialists by

Prioritera samarbete

WeAssemble tillhandahöll en kundansvarig i Europa åt NERDS, som erbjöd samma tidszon-stöd till NERDS seniora team. Kundenansvarig besvarade frågor och fanns till hands för att lösa eventuella problem. Denna höga nivå av kommunikation och ansvar är grundläggande för att säkerställa ett framgångsrikt partnerskap när man arbetar över kontinenter, tidszoner och kulturer.

Genom att använda Slack och JIRA förbättrade NERDS offshore-team sömlöst sin integration med den befintliga verksamheten. Utvecklarna och kvalitetssäkringen samarbetade nära NERDS produkteam för att leverera en högkvalitativ produkt.

01
Prestation i fokus
Stöd fanns tillgängligt under hela processen för att säkerställa smidig rekrytering, introduktion och uppstartsprocesser.
02
Framgångsrikt lanserat ett högriskprojekt som har erbjudit oändligt värde för kunderna.
03
Byggde ett lågrisk-team inom en budget som krävde ett flexibelt rekryteringsapproach.

RESULTATEN

NERDS investering i offshoring ger avkastning

Risken med att investera i att skapa en ny produkt från grunden gav utdelning för NERDS-teamet. Genom att arbeta med snabbutveckling definierade, utvecklade och kvalitetssäkrade deras dedikerade offshore-utvecklingsteam produkten på en hög nivå, vilket hjälpte NERDS att accelerera sin tid till marknaden.

NERDS-teamet har stört marknaden med en lysande ny teknisk produkt som gör det möjligt för dem att erbjuda sina kunder – inklusive många av världens största varumärken – en unik marknadsundersökning.

NERDS har behållit sitt första våg av utvecklare och utökat sitt dedikerade utvecklingsteam, som nu består av 15 experter och fortsätter att erbjuda NERDS klientregister nya och spännande sätt att utmana status quo.

Kundrecension

As a highly esteemed platform, this service is trusted by 150,000 companies. It meticulously evaluates each review submitted to it and directly communicates with customers to guarantee that their feedback is objective.
rs_user
Luke Hodson, CEO och medgrundare, NERDS Collective
Storbritannien
Storbritannien
RECENSIONEN VERIFIERADES AV CLUTCH OCH ÖVERENSSTÄMMER MED KUNDENS ORD

Vi hade en fantastisk idé för en programvara, men kunde inte hitta utvecklare i London som kunde ansluta sig till vårt team tillräckligt snabbt.

Med all den ambition vi hade behövde vi WeAssembles tekniska kunskap för att få projektet igång. Deras tillvägagångssätt för att skapa team matchade verkligen vårt arbetssätt, och de har varit avgörande för att hjälpa oss att skapa och lansera vår produkt i tid.

Betygsatt:
5

WeAssemble är här
för att hjälpa

Vad kan ett flexibelt team av dedikerade offshore-utvecklare göra för ditt företag? Ta kontakt för att upptäcka de obegränsade möjligheterna med offshoring.