Varför du bör bygga ett fjärrprogramvaruutvecklingsteam

Varför du bör bygga ett fjärrprogramvaruutvecklingsteam

Om du inte redan har rätt intern kompetens kanske du överväger att anställa permanenta medarbetare eller bygga ett fjärrteam av programutvecklare. Kanske insåg du inte ens att det senare var ett alternativ!

Låt oss titta på fördelarna med att bygga ett fjärrteam för programutveckling för att stödja dina projekt och hur du kan gå tillväga för att skapa ett sådant team.

Vad är ett fjärrprogramvaruutvecklingsteam?

För det första, låt oss klargöra vad ett fjärrteam för programutveckling är. Helt enkelt är det ett team av programutvecklare som inte är baserade på dina kontor. Teamet kommer att bestå av frilansare eller tredjepartsföretag som anlitas för ett specifikt projekt eller betalas för ad hoc-arbete och är inte anställda. Dessa individer är lika kvalificerade och erfarna som vilken utvecklare som helst du kanske redan anställer men är skickliga på att arbeta flexibelt på ett sätt som kan stödja ditt företags utvecklande behov. När du arbetar med ett fjärrteam delegeras uppgifter på ad hoc-basis eller projektbasis. Målet är alltid att leverera bästa möjliga resultat baserat på de mål du har tilldelat.

För fem år sedan behandlades fjärrteam ofta med skepticism. Trots allt, om du inte är på samma kontor, hur kan du veta att dina anställda gör sitt arbete? Ändå är detta inte längre en främmande tanke i dagens flexibla arbetsvärld. Fjärrteam har visat sig vara pålitliga, hårt arbetande och en värd investering.

Rollerna att rekrytera till

Du undrar kanske vilka jobbroller som utgör ett fjärrteam för programutveckling? Här är några av de vanligaste du kanske vill överväga att rekrytera:

  • Produktegare
  • Projektledare
  • UX/UI-designer
  • Affärsanalytiker
  • Programutvecklare
  • Teknisk ledare
  • Scrum master

Beroende på ditt företag eller vilken typ av produkt du producerar kanske du inte behöver rekrytera för alla dessa roller. Du kanske vill överväga att anställa flera personer för att täcka samma arbetsfunktioner om du anställer för ett särskilt komplicerat projekt.

Varför ska jag bygga ett fjärrprogramvaruutvecklingsteam?

Fördelar med outsourcing

Oavsett om du har ett befintligt internt team eller bygger ditt supportsystem från grunden, finns det många fördelar med att anställa ett fjärrprogramvaruutvecklingsteam.

Kostnadseffektivitet

At bygga ett fjärrteam kan gå långt för att minska driftskostnaderna för ditt företag. Några av de sätt kostnaderna kan minskas på inkluderar:

  • Hyra och drift: att anställa ett in-house-team kan innebära att du måste betala för att hyra ett fysiskt kontor, vilket inkluderar ytterligare kostnader för drift, försäkring och andra underhållsavgifter. Om du inte redan har en dedikerad arbetsyta eller kontor för ditt team att använda som bas är det att anställa fjärrarbetare ett utmärkt alternativ.
  • Betala endast för arbetad tid: när du anställer en permanent heltidsanställd är du skyldig att betala deras fulla lön oavsett hur mycket arbete de faktiskt utför. När du outsourcar din programutveckling till fjärrarbetare betalar du endast för den arbetade tiden. Detta främjar produktivitet.
  • Inga extra avgifter: beroende på var i världen du befinner dig kan att anställa heltidsanställda också innebära att du måste betala för sjukförsäkring, lediga dagar på grund av sjukdom, förmåner och IT-kostnader, som bärbara datorer och reparationer.

Du kan hyra från en mer varierad talangpool

2021 såg en ökning av antalet personer som lämnade sina jobb för att börja arbeta som frilansare, vilket innebär att vi just nu upplever en frilansarekonomi. Många av världens främsta talanger är inte längre knutna till ett företag och är nu tillgängliga för distansarbete. De flesta fjärrutvecklare är lika bra (om inte bättre) än interna utvecklare. Medan traditionella anställningsmetoder innebär att du är begränsad till att välja arbetare som ligger inom ett rimligt avstånd från kontoret, öppnar du upp för att bygga ett avlägset team för en större pool av talang att anställa från. Nu anställer du frilansare från var som helst i landet eller vidgar dina vyer och utforskar talanger från hela världen.

Större flexibilitet för ditt projekt

Att arbeta med ett fjärrteam innebär större flexibilitet än någonsin tidigare. Att anställa en permanent anställd säkerställer att du alltid har resurserna till hands men är mycket mindre flexibelt. Det kan också ta lång tid att få en permanent anställd redo att arbeta eftersom rekryteringsprocessen kan vara lång; dessutom kan det vara en komplicerad, kostsam och stressig process att avsluta en anställning.

Fjärrteam erbjuder större flexibilitet när det gäller:

  • Tillgänglighet: Oavsett om du behöver en person att arbeta med ett projekt i 5 timmar bara på en måndag eller en team på 10 som arbetar heltid kan fjärrteam möta dina behov.
  • Skalbarhet: Om du behöver ta in en ytterligare UX-designer på ett projekt i sista minuten kan det enkelt ordnas med fjärrteam. På samma sätt kan teamets storlek snabbt skalas ner om så omfattande support inte längre är nödvändig.
  • Snabb att sätta upp: Medan det kan ta månader eller till och med år att bygga upp ett in-house team kan ett fjärrteam sättas upp på några veckor.

Om du fortfarande inte är säker på om det är rätt att bygga ett fjärrteam för mjukvaruutveckling finns här några saker att överväga.

Att bygga ett fjärrteam för mjukvaruutveckling kan vara rätt för dig om du:

  • Värdesätter flexibilitet
  • Vill spara pengar på driftskostnader
  • Inte är säker på vad omfattningen av ditt projekt är
  • Är ny på att bygga team
  • Vill hålla kraven på ledning enkla
  • Vill ha tillgång till en bred och mångsidig talangpool
  • Behöver kunna skala ditt team snabbt

Å andra sidan kan det vara så att det inte är rätt för dig att bygga ett fjärrteam för mjukvaruutveckling om du:

  • Vill ha all din personal på en fysisk plats
  • Är villig att investera mycket mer pengar i att bygga och hantera teamet
  • Vill ha permanenta, långsiktiga anställda och kan garantera långsiktigt arbete
  • Behöver att alla arbetar i samma tidszon

Hur bygger jag ett fjärrprogramvaruutvecklingsteam?

Hittills har vi diskuterat vad ett fjärrteam för mjukvaruutveckling är och tittat på några av för- och nackdelarna med att bygga ett sådant team. Om du är övertygad om idén är det utmärkta nyheter!

Nästa steg är att börja bygga ditt team. Låt oss titta på hur du gör just det.

Definiera vad du behöver från ditt utvecklingsteam

Innan du kan börja skriva jobbbeskrivningar måste du avgöra vilken typ av utvecklingsteam som kommer att fungera bäst för ditt projekt. Detta kommer att hjälpa dig att förstå vilka arbetsfunktioner du behöver rekrytera för, hur många personer du behöver och hur de kommer att arbeta tillsammans i teamets struktur och hierarki.

Slutsatsen du kommer fram till kommer att bero på vilken typ av projekt du anställer för och dess omfattning. Till exempel, om du arbetar med en heltäckande lösning som inte kräver någon specialistkunskap, kanske du vill överväga att bygga ett team av generalister eller alltialloperatörer. Å andra sidan, om ditt projekt kräver att utvecklarna förstår en mycket specifik programvara eller bransch, kan det vara bättre att anställa ett team av specialister. I slutändan har båda typerna av team sina fördelar och nackdelar.

Bestäm storleken på ditt utvecklingsteam

Det finns ingen specifik storlek ditt team måste ha – detta beror helt på din omfattning och arbetsmetoder. Även om ett mindre team kan vara mer smidigt och samarbetsvilligt kan problem uppstå om specifik kunskap bara finns hos en teammedlem. Till exempel, om du bara har en person som hanterar front-end-utveckling, och de slutar, kan det vara svårt för en annan utvecklare att ta vid där de slutade. Å andra sidan ger större team dig mer skydd mot frånvaro och fel, men kommunikationen kan bli mer utmanande.

När du bestämmer storleken på ditt team finns det några faktorer att överväga. Till exempel, ju mer komplex ditt projekt är, desto fler utvecklare behöver du för att slutföra arbetet. På samma sätt, om du har en snäv tidsram kan du behöva ett större team för att hjälpa dig att få arbetet klart i tid. Men ett större team innebär högre kostnader, och om du inte har budgeten kan du behöva vara mer flexibel när det gäller tidpunkter och leveranser.

Definiera teamets roller och mål

Vi listade tidigare de typer av roller som du kanske behöver rekrytera för. Även om listan kan verka lång kommer varje individ att bidra med erfarenhet och värde till teamet. Med det sagt är mjukvaruutvecklingsteam ofta otroligt mångsidiga, och arbetsfunktioner kan börja blandas och överlappa.

När du bygger ditt team är det viktigt att vara tydlig med vad du kräver från varje roll så att du kan rekrytera de bästa personerna med rätt färdigheter. Se till att sätta tydliga förväntningar och mål för varje teammedlem att uppfylla baserat på deras roll.

Överväg att anamma agila metoder

Den typ av team du bygger kommer också att bero på om du arbetar med vattenfall eller agil metodologi. Vattenfallsprojekt tar en steg-för-steg-ansats, där nästa steg bara påbörjas när det nuvarande steget har slutförts. Å andra sidan arbetar agila team i sprintar och fokuserar på specifika leveranser eller uppgifter inom en fast tidsram innan de går vidare till nästa omgång.

När du arbetar med ett fjärrteam kan Agile hjälpa dig att arbeta flexibelt eftersom det prioriterar anpassningsförmåga, stöd och effektivitet.

Ställ upp ditt team för kommunikationsframgång

Kommunikation är avgörande för vilket team som helst, men särskild vikt bör läggas på att hålla kommunikationslinjerna öppna och ärliga när du arbetar på distans. Medan du i en kontorsmiljö kan gå förbi ditt teammedlems skrivbord eller dra alla till ett mötesrum om det uppstår ett problem, är det inte riktigt så enkelt med ett fjärrteam.

Detta är vad som gör användningen av projektledningsprogramvara avgörande. Att införa ett lättanvänt projektledningssystem kan inte bara göra det enkelt för ditt team att kommunicera med varandra och med dig, utan kan också hjälpa till att följa projektets framsteg, överskridande och varje teammedlems ansvarsområden.

Viktigast av allt får teamet en översikt över utestående uppgifter på produktbackloggen, så att de kan arbeta tillsammans på ett samarbetsvilligt sätt, vilket ökar produktiviteten och effektiviteten.

Hur kan jag anställa de bästa utvecklarna i Indien?

Vid WeAssemble är vi engagerade i att hjälpa företag att uppnå sina mål inom programutveckling. Det innebär att ge dig det stöd du behöver för att sätta samman det perfekta offshore-teamet. Vi tror att fjärrteam är framtidens arbete och är stolta över att säga att våra partners kan optimera kostnaderna med upp till 50%.

Att arbeta med WeAssemble ger dig tillgång till de bästa webb- och programutvecklingsteamen och frilansarna i Indien. Ditt team för talanganpassning hanterar hela processen för att bygga teamet från början till slut. Det inkluderar att hitta rätt världsklassutvecklare för ditt projekt, sätta upp dem med rätt verktyg och integrera ditt team för att leverera på din vision. Det innebär mer tid för dig att fokusera på att vara en ledare.

Ditt offshore-team väntar på att byggas åt dig. Kontakta WeAssemble idag.

FAQ

FAQ

Vilka faktorer bör du tänka på innan du anställer fjärrutvecklare?
När du anställer fjärrutvecklare bör du överväga de roller, färdigheter och tekniska expertis du behöver, hur du kommer att kommunicera med ditt team, kulturell kompatibilitet, tidszonsskillnader och hanteringsramar.
Vilken är den perfekta lagstorleken?
Det finns ingen perfekt lagstorlek. 5-9 medlemmar anses generellt vara optimalt för samarbete. Om du har ett större team, dela upp dessa i underteam för att undvika konflikter.
Vad är ett fjärrutvecklingsteam?
Ett fjärrprogramvaruutvecklingsteam består av mjukvaruingenjörer och andra IT-proffs som arbetar från olika platser, inklusive hemma och utomlands, snarare än i en traditionell kontorsmiljö.
Vilka är de mest populära modellerna för att anställa ett fjärrutvecklingsteam?
Det finns flera populära modeller för att bygga mjukvaruutvecklingsteam på distans, inklusive personalökningstjänster, frilansplattformar, outsourcingbyråer och offshoring.
Vad är IT-outsourcing?
IT-outsourcing innebär att delegera delar av eller hela en organisations IT-kapacitet till externa byråer eller tredje parter, vanligtvis i syfte att öka effektiviteten och minska kostnaderna.
FAQ

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.