Var man kan anlita en webbdesigner

Var man kan anlita en webbdesigner

Var man kan anlita en webbdesigner

Skapa en webbplatsdesign är den visuella representationen av ditt företags affärsmål. Att anlita en professionell webbdesigner är avgörande för att säkerställa rätt strategi, varumärke, användargränssnittsupplevelse och framför allt konverteringsfrekvenser för din webbplats.

Anlita en webbdesigner eller designa min egen webbplats?

Att anlita en webbdesigner kan vara dyrt, men om du följer några grundläggande steg kan du spara tusentals dollar.

Här är var du hittar webbdesigners i din stad till bästa möjliga pris.

Använd den här guiden för att anställa en frilansande webbdesigner på samma sätt som du skulle anställa vilken annan professionell som helst… med självförtroende!

Vilken typ av verksamhet har du?

Svaret på denna fråga kommer att avgöra vilken typ av design du behöver på din webbplats eller hur många människor som behöver arbeta med den. Om du till exempel är en e-handelswebbplats vill du se till att din webbdesigner kan skapa en användarvänlig upplevelse för dina kunder.

Eftersom de bästa webbdesignersna är väl förtrogna med WordPress och Magento bör detta inte vara svårt att göra. Om du äger en restaurang eller ett småföretag, leta efter en enkel och elegant design som framhäver de produkter du erbjuder och gör det enkelt för dina kunder att hitta det de letar efter (och helst att köpa dem).

Om du bestämmer dig för att designa din webbplats själv är det viktigt att komma ihåg att det finns mer än bara estetik som är involverad i att bygga en framgångsrik webbplats. Designfasen bör endast ta upp cirka 20% av tiden som spenderas på webbplatsbyggaren, så försök att inte överkomplisera saker genom att välja en design som ligger utanför din budget och behov.

Hur hittar du rätt person för dig och ditt företag?

Utför forskning och fråga runt för rekommendationer

Det låter enkelt och det är en av de mest effektiva sätten att hitta en bra webbdesigner. Eftersom du vet vad ditt företag behöver, fråga vänner, familj eller anställda vilka de har använt tidigare.

Använd om möjligt sociala medier för att se vad andra människor inom din bransch rekommenderar. Glöm inte online-recensioner heller eftersom de kan vara mycket användbara för att ta reda på om någon är legitim eller inte.

Hur mycket ska vi spendera?

Ditt budget kommer att påverka allt från designfasen hela vägen upp till hosting och underhåll av din webbplats, så välj klokt! En professionell webbutvecklare bör inte kosta mer än 100 dollar per månad, men om du har en begränsad budget och inte har något emot att göra vissa små detaljer själv kan du spara mycket pengar genom att göra det mesta av arbetet själv.

Glöm inte att kolla in vår artikel om hur du sparar pengar när du anlitar webbdesigners för fler tips! Tänk också på att om du spenderar 100 dollar eller mindre per månad kanske du inte kan få allt du vill ha på en gång, så det är viktigt att planera och låta din designer veta vad dina affärsmål är så att de kan hjälpa dig att hitta det bästa sättet framåt.

Hur är deras portfölj?

Du bör alltid ta en titt på deras tidigare arbete innan du fattar några beslut. Deras portfölj kommer att ge dig en uppfattning om vilken typ av person de är och vilken typ av estetisk känsla de har, vilket är avgörande för att skapa en webbplats som kommer att spegla ditt företag väl.

Hur undviker man dåliga webbdesigners?

Det finns tusentals människor aktiva i branschen så att hitta någon bra borde vara lätt men tyvärr finns det många som vet precis tillräckligt om webbdesign för att vara farligt.

Här är hur du kan undvika dem:

 •   Titta på deras portfolio och arbetshistorik: De bästa webbdesignerna är inte som dataprogrammerare eller grafiska konstnärer, så det är viktigt att de har arbetat för någon annan istället för att försöka göra allt själva. Om de har en tidigare arbetsgivare, titta på vilken typ av saker deras klienter betalade dem för eftersom detta kommer att ge dig en uppfattning om de är kompetenta när det gäller att skapa en unik, funktionell webbplats som också ser bra ut.
 •   Fråga dem om deras process: Webbdesign täcker massor av frågor vilket betyder att det är upp till din webbdesigner att ge dig svar. Om de inte vet vad HTML5 är, om de inte är bekanta med analys eller om de tror att sociala medier inte har något att göra med SEO bör du överväga att anställa dem. Dessutom, om deras process inte är dokumenterad eller publicerad är chansen att de inte håller ett öga på de senaste trenderna och knepen, så att hitta någon som håller sig ajour med nya utvecklingar är också viktigt.
 •   Begär en offert: Det är alltid bäst att se till att saker är skriftliga, så be om en detaljerad offert innan du anställer någon. Du borde kunna få åtminstone tre förslag från olika frilanswebbdesigners, så känn dig fri att jämföra priser och arbetsprover. Kom ihåg att du kan ha en dålig designer i ena änden av spektret och en överprissatt i den andra, så hitta en bra balans mellan pris och kvalitet.
 •   Fråga om deras erfarenhet: Varje bransch har sina egna regler som måste följas när det gäller design, vilket innebär att din webbdesigner bör vara bekant med vad som är trendigt och vad som inte är det. Om de inte vet hur viktig domänauktoritet är eller varför Facebook-likes är viktiga är chansen att de inte är uppdaterade med de senaste strategierna för att locka kunder via sociala mediekanaler.
 •   Kolla deras integritetspolicy: De flesta hoppar över den här delen, men det är lika lätt som att klicka på en länk för att ta reda på om din webbdesigner är pålitlig. Om de inte har någon är det mest troligt för att de inte är bekanta med de senaste integritetslagarna, vilket innebär att du inte bör lita på dem från första början!
 •   Tacka dem för deras tid: När du har hittat någon som uppfyller alla dina kvalifikationer tar det lite tid att låta dem veta att du uppskattar deras arbete och sedan signera förslaget innan de börjar arbeta på några stora detaljer. Även om du bestämmer dig för att inte anställa dem av någon anledning, försök lämna på goda villkor så att de är mer benägna att hänvisa andra potentiella kunder i framtiden.
 •   Sätt allt på pränt: Det bästa sättet att undvika problem längre fram är genom att sätta allt på pränt så att du kan bevisa att de gjorde sitt jobb till din belåtenhet. Se till att kontraktet inkluderar en detaljerad tidtabell för leverans och milstolpar tillsammans med kompensationsvillkor och tidsfrister för att godkänna alla slutliga utkast innan arbetet börjar.

Vilka kvalifikationer ska de ha?

Är det nödvändigt att de utbildas? Om du anställer någon som har erfarenhet av webbdesigntjänster. Universitetsutbildning kommer att räcka långt, men Internet är fullt av gratis tutorials som kan lära alla hur man gör sitt jobb. Du bör dock leta efter akademiker eftersom det är mer sannolikt att de har tagit kurser som involverar sökmotoroptimering, optimering av omvandlingsfrekvens och marknadsföring på sociala medier, vilket är vad ditt företag behöver mest, så leta också efter relevanta certifieringar.

 • Kommer de att behöva någon speciell programvara? Kunskap om Adobe CS5 är avgörande om de designar skärmar eller gör tryckarbete, så att kunna Illustrator, Dreamweaver, Fireworks, etc. är också viktigt. Om du anställer någon som är specialiserad på front-end webbutveckling vill du hitta någon som kan sin kod, så se till att de förstår HTML5, JavaScript, CSS3, etc. Om du letar efter personer med erfarenhet av innehållshanteringssystem som WordPress är det ännu viktigare eftersom detta innebär att de också kommer att kunna sätta upp och underhålla din blogg.
 •   Hur mycket tid ägnar de åt design? Du kanske tror att att välja rätt färgschema är den viktigaste delen av att designa en webbplats, men det finns flera faktorer som ingår i att skapa en effektiv webbplats, inklusive wireframing, informationsarkitektur, prototyptillverkning av webbsidor, sökmotoroptimering, copywriting och redigering av färdiga arbeten, för att nämna några! Det bästa sättet att ta reda på om din webbdesigner kan hantera så många ansvarsområden är att be dem bryta ner ett designprojekt i faser och detaljera hur de planerar att uppnå varje steg.
 •   Hur kommer du att hålla dig uppdaterad om deras framsteg? Du bör aldrig sitta runt och vänta på att din webbdesigner ska slutföra sitt arbete eftersom den enda personen som gynnas av detta arrangemang är din konkurrent! Istället bör du fråga dem om det är möjligt att granska varje fas av deras framsteg när de går så att du kan se till att de håller fast vid exakta krav innan du signerar något. Detta innebär att ge feedback om vad som ser bra ut och ge konstruktiv kritik om vad som fortfarande behöver arbete, men kom ihåg att allt ska göras i faser så att de inte överväldigas av någon del av processen och undvika att arbeta med personer som klagar eller slutar svara på dina meddelanden.
 •    Kommer de att tillhandahålla dig en portfölj? Om en konstnär inte kan bevisa att de är bra på sitt hantverk, vad får dig att tro att du bör lita på dem med ditt? Du kanske inte vet exakt vilken typ av talang som är inblandad i ett webbdesignprojekt, men någon som hävdar att vara en expert borde ha gott om fallstudier för att visa hur de har hjälpt andra företag att lyckas online, så se till att vilken webbplats (er) de visar är upp till samma professionella standarder som arbetsprodukten du har beskrivit i dina krav.
 •   Inkluderar deras priser alla skatter och avgifter? Det är lätt att tappa bort hur mycket pengar som antingen part betalar när det finns så många utgifter för att driva ett företag, men det är viktigt att komma ihåg att det finns lagar som reglerar hur mycket skatt din bästa webbdesigner kan ta ut, så det skulle vara en bra idé att veta om de planerar att inkludera detta belopp i offerten och be om alla dokument du behöver göra dina egna skatter innan du signerar något.

Även om den här listan inte täcker allt du vill tänka på när du vill anlita webbdesigners, bör dessa tips hjälpa dig att börja din sökning med tillförsikt i vetskap om att personen du tar med dig kommer att komplettera ditt företag perfekt!

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.