Vad är en Java-utvecklare?

Vad är en Java-utvecklare?

Vad är en Java-utvecklare?

Java-utvecklare är mjukvaruingenjörer som har byggt applikationer i programmeringsspråket Java. I Java-världen arbetar utvecklare mestadels på klient-side GUI-applikationer som körs antingen på deras stationära datorer eller webbinbäddade enheter. Andra applikationsområden inkluderar utveckling av företags- och mobilappar. Termen ”utvecklare” innebär att en person också har kärnkompetensen för att självständigt utveckla nya moduler och funktioner.

Några av dessa inkluderar:

  • Förståelse för datastrukturer och algoritmer
  • Förkunskaper om webbteknologier som HTML, CSS, Javascript, etc.
  • God kommunikationsförmåga är nödvändig eftersom de måste kommunicera med teammedlemmar från tid till annan.

Karriärvägen för en Java-utvecklare är mycket lukrativ av tre specifika skäl:

  • Java är ett av de mest populära och använda språken i Java-världen, vilket ger utvecklare många karriärmöjligheter.
  • Ökande efterfrågan på Android-appar på arbetsmarknaden.
  • Java är en flexibel och anpassningsbar plattform, vilket gör det enkelt att snabbt skaffa nya färdigheter.

Hur blir du en Java-utvecklare?

Vägen till att bli en senior Java-utvecklare går genom lärande och års praktik. Man måste börja med att förstå grunderna och sedan övergå till mer avancerade ämnen relaterade till språket.

Här är en enkel guide du kan följa:

Steg 1: Behärska Grunderna i Java

Att behärska grunderna i Java är ditt första steg mot att bli en duktig mjukvaruutvecklare. Detta omfattar alla grundläggande koncept såsom datatyper, variabler, villkorliga uttalanden osv. Du kan hitta talrika resurser online för att lära dig dessa grundläggande begrepp från olika lärare och skolor online. Några högkvalitativa kurser erbjuds av Udemy och Tutsplus.

Steg 2: Förvärva Kärnprogrammeringsfärdigheter

En gedigen förståelse för objektorienterad programmering (OOP) krävs för att kunna programmera i Java. Förutom grunderna inkluderar OOP-färdigheter att lära sig om designmönster och klasshierarkier. Du kan hitta många gratisresurser online som lär ut dessa begrepp med exempel.

Steg 3: Lär Dig Standardpaket

Detta är ett måste för alla Java-utvecklare eftersom de utgör en mycket viktig grund för språket. Att lära sig dessa paket effektivt hjälper till att minska kodupprepning och öka hastigheten vid arbete på större projekt med hundratals klasser. Några grundläggande paket inkluderar:

  • Collections – tillhandahåller olika datastrukturer som listor, kartor, köer osv.
  • IO – hanterar olika dataströmmar som UTF8-kodade textfiler eller binära strömmar osv.
  • Security – tillhandahåller säkerhetsfunktioner som autentisering och auktorisation osv.

Steg 4: Lär Dig Flera Paket

De ’Standard’-paket är bara en liten del av de talrika paket som finns tillgängliga i Java-världen. En uppsättning vanliga bibliotek som Spring, Hibernate, JPA hjälper utvecklare att bygga webbapplikationer snabbare. Nyare teknologier som Android-programutveckling kräver att du känner till bibliotek som Retrofit, RxJava osv. Du kan hitta många videokurser online om olika Java-paket. Dessutom finns det böcker som listar alla standard- och icke-standard-API:er. Några exempel inkluderar Oracle API-dokumentationsguide.

Steg 5: Ta Certifierade Kurser

För att bli certifierad som professionell Java-utvecklare (antingen för studenter eller yrkesverksamma) måste du lära dig om specifika ämnen som Swing, JavaServer Faces (JSF), Java Persistence API (JPA) och många andra. Det finns många certifieringskurser tillgängliga online från olika leverantörer mot en avgift. Några exempel inkluderar Oracle Certification Program.

Varför ska jag anställa Java-utvecklare?

JAVA har varit det dominerande språket i IT-världen i över ett decennium nu. Detta har lett till en enorm efterfrågan på java-utvecklare inom alla industrisektorer. Java-utvecklare krävs överallt från nystartade företag, småföretag till stora multinationella företag.

Här är några framstående karriärvägar som man kan välja genom att lära sig programmeringsspråket Java:

* Webbutvecklare

Webbutvecklare designar och skapar webbplatser med hjälp av språk som HTML, CSS, Javascript, etc. Med den snabba tillväxten av mobila teknologier är det viktigt att webbutvecklare känner till responsiva designkoncept och ramverk som Bootstrap och Foundation.

* Android-apputvecklare

Eftersom företag strävar efter att skapa appar för mobila enheter, är Android-apputveckling på väg att bli en av de mest efterfrågade färdigheterna inom en snar framtid. Android-utvecklare efterfrågas av både start-ups och stora företag som Facebook, Twitter, etc. Några av verktygen som används av Android-utvecklare inkluderar Android Studio, Eclipse IDE, HTML, Java-programmeringsspråket, etc.

* Spelutvecklare

För de som älskar att spela spel på sina mobiler eller datorer men inte vill utveckla mjukvaruapplikationer för dem kan alltid välja att utveckla spel med språk som C++, C#, etc.

* Server-Side-utvecklare/Web Service Developer

De flesta storskaliga webbplatser kräver en skalbar infrastruktur som hanteras av webbservrar som är byggda med datavetenskapstekniker som Java, PHP, etc. Teknologier som Tomcat och JBoss används av mjukvaruutvecklare för att bygga komplexa företagsapplikationer. Java Server Pages eller JSP används för att skapa dynamiska webbplatser som interagerar med databashanteringsverktyg som MySQL, PostgreSQL, etc.

* iOS-utvecklare

Utvecklare som ger support till Apple-enheter kan använda sina befintliga kunskaper om att utveckla iOS-appar med hjälp av språk som Objective-C, Swift, etc. Alternativt kan de ta kurser som lär dem hur man utvecklar iOS-appar för iPhone och iPad-enheter.

Vilka är några av fördelarna med att vara Java-utvecklare?

Java är ett programmeringsspråk med flera paradigm som låter utvecklare välja det bästa tillvägagångssättet baserat på de specifika kraven för ett projekt.

Här är några av fördelarna med att använda Java:

1) Produktivitet – Java möjliggör hög produktivitet genom att låta dig utveckla applikationer snabbt och återanvända din kod.

2) Portabilitet – Java har en av de största körtiderna som används över olika enheter, från servrar till inbäddade enheter.

3) Säkerhet – Java-program har varit bland de mest säkra i över två decennier.

4) Arkitekturneutralitet – En plattform som kan användas på många olika arkitekturer.

5) Interoperabilitet och Skalbarhet – Tillåter dig att skriva kod en gång och köra den överallt (skrivbord/mobil/server etc.).

6) Väldefinierade processer – Strikt följsamhet med processer som definierats av Java Community Process (JCP).

7) Jobbmöjligheter

Eftersom efterfrågan på Java-programmerare aldrig har varit högre, med över 9 miljoner Java-utvecklare globalt.

Programmeringsspråksrankningar bestäms genom en process som samlar in information om antalet yrkesverksamma, kurser, tredjepartsleverantörer, programmeringsspråkstutorials och böcker, bland andra faktorer. Detta ger en noggrann bild av vilka språk som används mest. Rankningarna uppdateras varje kvartal för att återspegla de senaste trenderna i popularitet.

Java är inte bara ett populärt programmeringsspråk utan ett som fortsätter att växa. Det har flera fördelar, inklusive hög produktivitet, plattformsoberoende, säkerhet och skalbarhet, vilket gör det till ett av de mest eftertraktade språken för att integrera Java-applikationer. Eftersom efterfrågan på Java-utvecklare växer exponentiellt när företag strävar efter att skapa Java-baserade applikationer för mobila enheter som stöder Android OS (utvecklat av Google med Java), kan lärande av Java vara en kraftfull drivkraft för din karriär. Så om du funderar på att lära dig Java för att få din karriär att ta fart, gå vidare och gör bytet idag!

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.