Vad är en fullstackutvecklare

Vad är en fullstackutvecklare

Vad är en fullstack-utvecklare och hur hjälper det?

En webbutvecklare i full stack kan göra alla jobb som behövs för att skapa en webbplats eller app. Detta innebär att utvecklaren måste ha nödvändiga färdigheter för att designa, koda och stödja sitt arbete. En Full-stack-utvecklare är någon som besitter kunskaper i varje lager i teknikstacken. Dessa är front-end, back-end och DevOps. Rollerna för en front-end-utvecklare, back-end-utvecklare och DevOps kan överlappa varandra.

Den här bloggen fokuserade på att beskriva den ur både kandidat- och rekryterarperspektiv. Så, för det första, låt oss se från kandidatens perspektiv.

Skillnad mellan front-end och back-end utvecklare

Front-end-utvecklarens primära fokus ligger i designen och användargränssnittet för en applikation. De är mer bekymrade över hur saker och ting ser ut för användaren än hur de arbetar bakom kulisserna. Frontend-utvecklares uppgifter inkluderar att implementera grafik, färger, layouter och typografi samtidigt som du säkerställer att det du ser är vad du får (WYSIWYG).

Å andra sidan bestämmer backend-utvecklare eller ”dev ops” hur data flödar genom ett system. Den primära plikten för en backend-utvecklare är att se till att din app fungerar som den ska; därför fokuserar de på databaser, serversystem och programvaruintegration. Det som skiljer dessa två roller är att medan den ena är på utseende, fungerar den andra funktionaliteten.

Front-end-utvecklare: Vad gör en front-end-utvecklare?

En front-end webbutvecklare har omfattande kunskap om HTML5, CSS3 och JavaScript-ramverk som AngularJS, Bootstrap, React.js, Meteor.js, etc., och hur dessa teknologier kan användas tillsammans för att skapa högpresterande webbplatser som kommer att körs på vilken enhet som helst från stationära datorskärmar ner till mobila enheter. De har en stark problemlösningsförmåga eftersom deras kod måste fungera över olika webbläsare och plattformar. De måste också arbeta med back-end-utvecklare och designers för att förverkliga sina webbplats- eller applikationsidéer genom front-end-kod.

Front-End vs Back-End-utvecklare: Hur skiljer de sig åt?

De största skillnaderna mellan front-end- och back-end-utvecklare ligger i deras kodningskunskap. Ju mer teknisk din arbetsbeskrivning blir, desto mer behöver du programmeringskunskaper. Back-end-utvecklare behöver kunna serverspråk som Java, PHP, Ruby eller .net, medan front-end-utvecklare bara behöver HTML/CSS och JavaScript.

Hur blir man en fullstack-utvecklare?

En fullstackutvecklare skiljer sig från en generalist eller specialist genom att de har kunskap inom både programmerings- och designaspekterna, vilket leder till hela produktutvecklingscykeln.

För att bli en fullstackutvecklare bör man ha grundläggande kunskaper inom dessa tre aspekter: front-end, back-end och DevOps.

En full-stack-utvecklare gör att de har kunskap om alla dessa tre lager och hur de fungerar tillsammans. Även om det inte är obligatoriskt att känna till alla dessa, bör man vara bekant med minst två av dem.

Vilka språk ska jag lära mig om jag vill bli en Full Stack webbutvecklare?

Den initiala steget för att bli en fullstackutvecklare är att veta vilka språk du bör lära dig och fokusera på. Det som skiljer en ’webbutvecklare’ från en ’fullstack-webbutvecklare’ är att den förra endast kan utföra sitt jobb på front-end. Det som gör den senare mer kompetent än andra inom detta område är deras förmåga på båda sidor: front-end och back-end-utveckling. Du behöver djup kunskap inom vissa områden, till exempel serversidespråk som PHP och MySQL för back-end-utveckling. Sedan kan du utveckla webbplatser med teknologier som HTML5, CSS3, JavaScript, osv. Det som gör fullstackutvecklare överlägsna är att de behärskar både front-end och back-end-utveckling.

Fullstackutvecklare bör lära sig att programmera med olika språk som C++, Python, .Net-ramverksspråk, inklusive C# och Visual Basic, Java, Ruby on Rails, osv. De bör också bekanta sig med alla stora databassystem, inklusive Oracle DBMS, PostgreSQL, MySQL. Så i princip, oavsett vad din specialisering må vara, lär dig något om andra områden så att du blir en utmärkt fullstackutvecklare.

Nu ska vi titta på detta från en rekryterares perspektiv!

Varför behöver du anlita en webbutvecklare i full stack?

Fördelarna med att ha en fullstackutvecklare och vad som är bäst för ditt företag:

Det finns många olika varianter av varför du bör anställa en fullstackutvecklare, men låt oss först titta på det från en rekryterares perspektiv. Företag behöver anställa den här typen av anställda för att ha kunskap om de ledande teknologierna, inte bara en eller två, vilket kräver regelbunden uppdatering och felrättning eftersom specialiseringar inte kan hålla jämna steg med en snabbt föränderlig miljö. Det som kan vara en fördel för dem med en fullstack-webbutvecklare i sitt team är att han har åtminstone grundläggande kunskaper inom andra områden som front-end, back-end och DevOps. Till exempel, om någon har specialiserat sig på C#, kommer de mest troligt att lägga mer tid på att uppgradera sina färdigheter istället för att göra något för framstegets skull. Men om du har en fullstackutvecklare, känner han till alla dessa tre områden och kan hantera allt från användaränden till att hålla servern igång. Det bästa för rekryteringsbyråer är att erbjuda sina kunder ett utbud av experter, inte bara en eller två specialiseringar.

Organisationer med full-stack anställda blir vanligtvis mer effektiva och produktiva än de som inte har sådana anställda. Detta beror på att dessa arbetare vet hur allt fungerar och vad som behöver göras, så det är inga problem med kommunikationen mellan avdelningarna. Vad som också är viktigt här är att fullstackutvecklare inte bara är kunniga inom ett specifikt område, utan de har också kunskap om hur saker fungerar från användarsidan, vilket innebär att företag inte behöver anställa fler medarbetare för olika specialiseringar, vilket kan vara en fördel om vi tar hänsyn till dagens ekonomi. Det som gör ett företag mer konkurrenskraftigt är att de kan erbjuda sina kunder ett mer heltäckande utbud av tjänster och lösningar på grund av att de har full-stack anställda.

Hur hittar och anställer du rätt person för ditt företag?

Hur du hittar en utmärkt fullstackutvecklare:

  1. Vad är det första man ska göra när man letar efter en kandidat? Vilken information bör du ha innan du ansöker?

Svaret är enkelt: att veta vad ditt företag behöver och var du ska leta efter det. Vad som kan vara en fördel här är att veta vem som söker efter en fullstack-utvecklare och deras krav. Vad du bör göra för att locka sådana kandidater är att du lägger upp ditt jobberbjudande på populära webbplatser som LinkedIn, Stack Overflow; sänd den sedan via andra sociala nätverk som Facebook och Twitter, etc. Vad händer härnäst? Att skicka ett e-postmeddelande till utvecklarna som kan vara intresserade av att arbeta för ditt företag, så det är viktigt att ha deras e-postadresser. Det som är bäst för att leverera meddelandet till stack webbutvecklare är ett introduktionsbrev som du kan bifoga med ditt jobberbjudande; Dessutom anpassar du det och inkluderar något om dig själv eller ditt företag för att få svar från kandidaterna.

  1. Vilka är de vanligaste tvivelna när man anställer en full-stack-utvecklare? Vad ska du göra för att se till att du anställer rätt för ditt företag?

Flera olika tvivel kan dyka upp när man anställer full-stack-utvecklare, till exempel: Vilken typ av uppgifter kan en sådan person utföra? Vad betalas för, och vad är hans ansvar för företagets mål och framgångar. Det som kan vara ett bra tips för att övervinna sådana tvivel är att fråga potentiella kandidater och till och med nuvarande anställda vad de kan göra och hur de kan hjälpa ditt företag; försök sedan fråga dig själv eller andra människor om de uppgifterna skulle vara bättre om någon annan gör dem. Vad kommer härnäst? Du bör överväga allt steg för steg, tänka på hur det kan påverka företaget och uppnå med en sådan anställd. Vad som är viktigt är att veta hur full-stack kan hjälpa ditt företag att växa och bli en integrerad del av företaget; sedan, gå vidare och bestäm om den personen passar i ditt företag eller inte.

  1. Vilka är de viktigaste fördelarna med att ha en fullstack-utvecklare, och hur kan han hjälpa ditt företag? Vilken är hans roll när det gäller att fatta beslut för ditt företag?

En av de viktigaste fördelarna med full-stack-utvecklare är att de vet hur allt fungerar tillsammans, vilket betyder att de vet vad som behöver göras för att få allt att fungera som det ska; trots allt är de kapabla att slutföra uppgifter och projekt som andra inte kan göra. Vad som också är viktigt här är att sådana anställda kanske vet hur man håller ordning på saker och ting. Detta kan leda till en mer produktiv arbetsplats, vilket innebär att anställda kan förbättra sig själva och sina färdigheter istället för att slösa tid på onödiga aktiviteter. Du bör göra fullstackutvecklare glada genom att ge dem tillräckligt med utrymme när det gäller att fatta beslut, och på så sätt kommer de inte att känna att de är beroende av andra. Det som kan vara en fördel här är att fullstackutvecklare vet hur allt fungerar från användarsidan, vilket innebär att företag inte behöver anställa fler personer för marknadsföring eller tekniska uppgifter. Det som är viktigast här är att det bästa du kan göra för dig själv och ditt företag är att anlita en utvecklare som har all kunskap som behövs för att förstå hur allt fungerar, hålla ordning på saker och ting och genomföra olika projekt med högsta kvalitet.

  1. Vilka är nackdelarna med att ha en fullstack-utvecklare? Vad ska du vara medveten om när du anställer en sådan person till ditt företag?

Det finns några nackdelar med att ha en fullstack-utvecklare, och en av dem är att de inte vill lära sig ny teknik eller språk; Vad som är viktigt här är att om de inte vill göra det, kommer de alltid att vara uppdaterade om den senaste tekniken och på så sätt behöver du inte oroa dig för att ditt företags teknik är föråldrad. Det som är viktigt här är att det kommer att passa alla dina affärsbehov, och du behöver inte anställa en utvecklare för varje avdelning, vilket sparar pengar i det långa loppet.

Slutgiltiga tankar

Den huvudsakliga idén bakom att definiera fullstackutvecklare är att de kan slutföra olika uppgifter som andra inte kan göra, vilket innebär att deras färdigheter behövs för att hålla saker organiserade och förstå hur allting fungerar tillsammans.

Om du letar efter en fullstackutvecklare kan vi hjälpa till. Vi har hjälpt till att designa och utveckla webbappar för kunder tidigare med vårt team av talangfulla stackutvecklare som har års erfarenhet av att arbeta med storskaliga projekt. Kontakta oss idag om du vill veta mer om hur våra tjänster kan gynna ditt projekt eller företag!

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.