Vad är ett Offshore Development Center?

Vad är ett Offshore Development Center?

Det är ingen hemlighet att efterfrågan på programutveckling ökar över hela världen. I dagens globala ekonomi måste företag vara mer konkurrenskraftiga, snabba och – kanske viktigast av allt – användbara, vilket innebär att de måste få bättre produkter på marknaden snabbt.

Denna ökande efterfrågan har lett till en enorm brist på talang i västvärlden, där techföretag i USA och Europa kämpar med att hitta högkvalitativ talang att anställa. Offshoring är en strategi som företag använder för att kringgå detta problem. Offshoring, som är en flexibel metod för att anställa, har antagits av många av världens största företag, inklusive Google, Amazon och Samsung.

Det finns tre huvudsakliga modeller för offshoring: förlängning av utvecklingsteam, dedikerat utvecklingsteam och offshore development center. Den sistnämnda är det bästa alternativet för företag som behöver en mer långsiktig lösning för att öka sin utvecklingskapacitet. Offshore development centers, eller ODCs, erbjuder en mer permanent lösning för företag utan de höga kostnaderna för att anställa interna utvecklare. ODCs har blivit alltmer populära de senaste åren och representerar framtidens programutveckling.

Men vad är ODC:er, och hur kan de hjälpa ditt företag att skala upp sin programutveckling?

Vad är ett offshore development center (ODC)?

Ett offshore development center, även känt som ODC, är en permanent kontorslokal som används för att utöka eller vara värd för ett företags utvecklingsresurser. ODC:er är belägna i ett annat land än företagets huvudkontor och fungerar som huvudnav för det offshore-utvecklingsteamet. Istället för att arbeta på distans arbetar dessa utvecklare tillsammans med resten av sitt team i en dedikerad kontorslokal.

Denna kontorslokal är fullt funktionsduglig och erbjuder utvecklarna allt de behöver för att effektivt hantera sina projekt, inklusive toppmodern teknik, bekvämligheter och processstöd. Ett ODC hanteras vanligtvis av en projektledare som arbetar nära företagets interna team. Vilka roller ett företags ODC omfattar beror på dess produktion, men det kan inkludera utvecklare, QA-ingenjörer, produktchefer, DevOps och andra specialister.

Varför behöver du ett offshore development center?

Om ditt företag vill expandera sin programutvecklingskapacitet snabbt behöver du ett offshore development center. Denna modell av offshoring är det mest effektiva sättet att skala upp dina resurser samtidigt som du behåller företagets identitet.

Ett ODC gör det möjligt för ett företag att flytta en stor del — om inte allt — av sin programutvecklingsproduktion till en separat plats där ett dedikerat team arbetar enbart med dessa projekt. ODC-teamet kan fokusera på långsiktiga projekt och erbjuda stabilitet och konsekvens under hela projektets livscykel. Om företaget har behållit interna utvecklare frigör det dem att arbeta med företagets kärnprodukt eller fokusera på innovation som stöder företagets tillväxt.

Till skillnad från traditionella outsourcingmodeller är ett ODC en direkt förlängning av ditt befintliga företag. När du outsourcar arbete till en utvecklingsbyrå förlorar du insyn och kontroll. Med ett ODC behåller du ägandeskapet. Utvecklarna inom ditt ODC är anställda av ditt företag och arbetar under din övervakning, så du behåller 100% av den operativa kontrollen över projektet. En projekt- eller produktchef inom ODC agerar som din direkta kontaktperson och arbetar nära det offshore-baserade och interna teamet.

Sammanfattningsvis behöver du ett ODC om du planerar att genomföra en stor mängd programutvecklingsprojekt men inte vill överlåta ägandeskapet till en tredje part. Det är en intressant möjlighet att överväga om du vill utforska nya smidiga och kostnadseffektiva alternativ som engagerar den bästa talangen som finns utomlands.

Detta är de övergripande anledningarna till varför du behöver ett ODC. Men hur vet du om det är rätt att bygga ett ODC för ditt företag och dina projekt?

Är ett ODC rätt för mitt projekt?

Att bygga ett ODC är inte rätt för varje företag. Det är möjligt att andra modeller för offshoring, som förlängning av utvecklingsteamet, kan passa bättre för ditt företag, ditt team och dina projekt.

Så här kan du identifiera om det är rätt val att bygga ett ODC för ditt företag.

Du har unika krav på dataskydd

Inte alla projekt lämpar sig för outsourcing. Dataskydd är särskilt viktigt just nu, och även om regeringar blir alltmer medvetna om dataskyddets betydelse, halkar lagstiftningen ofta efter det som faktiskt sker i världen.

När du anlitar en tredje part, som en utvecklingsbyrå eller entreprenör, för att genomföra ett projekt måste du dela känslig företags- och produktinformation. Varje extra part som du delar denna information med ökar risken för dataintrång. Därför rekommenderas det att du håller all känslig eller konfidentiell information inom dina egna väggar.

Ett offshore development center är en avknoppning av ditt företag snarare än en utkontrakterad tredje part, så du har full jurisdiktion över nivån av säkerhet som tillämpas. Jämfört med att arbeta med en tredje part och dess entreprenörer ligger säkerheten för projektet i deras händer.

Offshore development centers erbjuder ditt team en dedikerad och privat arbetsmiljö utrustad med enheter ägda och drivna av ditt företag, så att du behåller full kontroll över vem som har tillgång till denna plats, dessa enheter och den programvara som teamet använder.

När ditt utvecklingsteam är samlade under ett tak är det mycket enklare att genomföra en effektiv säkerhetsstrategi som inte kräver flera compliance-tjänster för att övervaka efterlevnad av bästa praxis.

Du fokuserar på stora projekt

Dedikerade utvecklingsteam är bäst lämpade att hantera kortvariga eller små projekt, eftersom de är utformade för att vara flexibla och smidiga. Långsiktiga projekt med mer komplexa krav kräver kontinuerligt stöd, och ODC:er underlättar detta stöd samtidigt som de erbjuder möjligheter att skala teamet och dess produktion.

Du behöver specialiserad expertis

En av de största utmaningarna rekryterare står inför inom teknikområdet är att hitta talanger med rätt kompetens. Många projekt kräver expertis utöver JavaScript, och personer med sådana specialiserade kunskaper är bristvara.

I USA är den genomsnittliga årslönen för en utvecklare cirka 90 000 USD, utan bonusar och andra förmåner. De med specialkunskaper förväntar sig troligtvis högre löner som återspeglar deras extra utbildning och har förhandlingskraften att förhandla. Om ditt företag inte har råd att anställa dessa experter behöver du leta någon annanstans.

Att bygga ett ODC i länder som Indien gör att du enklare kan få tillgång till dessa specialiserade talanger eller utveckla ditt team till lägre kostnad genom intern träning.

Den genomsnittliga årsinkomsten för en mjukvaruutvecklare i Indien är cirka fem lakhs (6 000 USD). Indien är också den största leverantören av IT-outsourcing i världen, med över 1,5 miljoner studenter som tar examen med ingenjörsutbildning varje år. Dessa studenter är ambitiösa, och det har noterats att indiska utvecklare överindexerar på programmeringsspråk och mobila utvecklingsfärdigheter, vilket visar på en hög kompetens inom programmeringsspråk.

Du vill minska kostnaderna men inte produktionen

ODC:er är inte bara bra för att skala befintliga utvecklingsprojekt utan också för att påbörja nya. Om ditt företag inte redan har ett befintligt utvecklingsteam är att bygga ett ODC ett bra sätt att komma igång.

Inte bara är det mer kostnadseffektivt att bygga ett ODC än att rekrytera talang för att arbeta internt på grund av billigare löner, hyra, räkningar, förmåner och overhead, men de är också extremt fokuserade.

ODC jämfört med outsourcing: vad är skillnaden?

Vad är skillnaden mellan en ODC och outsourcing? Den korta svaret är att ODC:er är en ny syn på outsourcing.

Outsourcing innebär att du arbetar med en programvaruutvecklingsfirma eller frilansare för att få tillgång till utvecklingsresurser. Detta sker vanligtvis på kort sikt, tillfällig basis. Den vanligaste metoden för outsourcing är genom en byrå. Arbetarna är inte dedikerade till ditt företag och kommer att arbeta med flera projekt samtidigt. De kan vara baserade var som helst, från din stad till Shanghai.

Offshoring är helt enkelt när ett företag som är baserat i ett land, säg USA, anställer utvecklare eller andra yrkesverksamma baserade i ett annat land, som exempelvis Indien. ODC:er är en modell för offshoring.

När du skapar en ODC är utvecklarna dina anställda; den enda skillnaden mellan dem och teamet som arbetar på ditt huvudkontor är att de är belägna i ett annat land. De arbetar tillsammans med ditt företag istället för att agera separat från dig, de absorberar din företagskultur och anpassar sig efter dina företagsmål.

Låt oss sammanfatta de viktigaste skillnaderna:

Outsourcing:

  • Du överlåter ägande av projektet till byrån
  • Baserat i ditt eget land eller utomlands
  • Utvecklare anställs av byrån och är inte dina anställda
  • Utvecklare arbetar med flera projekt för andra företag

ODC:

  • Du behåller ägande av projektet
  • Baserat utomlands
  • Utvecklare är dina anställda och anpassar sig till din kultur och dina mål
  • Utvecklare arbetar endast med dina projekt

Offshore development centre vs in-house team: vilket är bättre?

Om du är ny på att bygga utvecklingsteam kan du undra över fördelarna med att investera i en offshore development centre jämfört med att anställa internt. Vilket som är rätt för ditt företag beror på hur du arbetar, dina projekt och din tillgängliga budget.

Den främsta skillnaden mellan en ODC och ett internt team är deras plats; ODC:en är belägen utomlands, medan det interna teamet är baserat i samma land som företagets huvudkontor. Dessa utvecklare kan arbeta inom huvudkontoren eller hemifrån, beroende på hur ditt företag är organiserat. Dock bor de förmodligen i samma geografiska område som företagets huvudkontor.

Fördelarna med offshore development centres

Det finns dussintals fördelar med att skapa en ODC. Här är sex av de mest övertygande skälen att överväga:

Kostnadseffektivt

Personalkostnader är en av de dyraste aspekterna av att driva ett företag. Att bygga upp ett internt team från grunden kan vara otroligt kostsamt. Kontorshyra, driftskostnader och höga löner adderar alla upp. Dessutom, om du vill få tillgång till den bästa och mest erfarna talangen lokalt, behöver du erbjuda konkurrenskraftiga löner och förmåner.

Att bygga en ODC är betydligt billigare i jämförelse. Även om det är viktigt att betala en rimlig lön öppnar anställning internationellt upp för en global talangpool där löneförväntningarna kan skilja sig åt. Driftskostnaderna är också betydligt lägre i länder som Indien.

Offshoring kan erbjuda kostnadsoptimeringar på upp till 50%, vilket sparar dig tusentals dollar att investera i dina projekt.

Specialiserade färdigheter

Indien är en växande marknad som konkurrerar med USA och Storbritannien när det gäller utvecklingstalang. Det är den största leverantören av IT-outsourcing i världen och förväntas bara fortsätta växa.

Med över en miljon studenter som tar examen från universitetet med ingenjörsutbildning varje år finns det ett större antal utvecklare som är experter på nischprogramvara och programmeringsspråk i Indien. Genom att bygga en ODC på en framväxande marknad får du tillgång till experter som kanske inte är tillgängliga för dig i ditt lokala geografiska område.

Snabb skalning

Traditionella anställningsprocesser tar tid. Faktum är att det kan ta mellan tre och sex månader att få ett utvecklingsteam igång.

ODC:er kan däremot byggas på så lite som tre veckor när du samarbetar med ett offshore managementbolag. Dessa partners är experter på att bygga utvecklingsteam och har vanligtvis tillgång till en pool av granskad talang som de kan introducera dig för, vilket påskyndar anställningsprocessen.

Likaså, när utvecklare förmodligen lämnar ditt team eller blir sjuka, kan din offshoring-partner snabbt fylla tomrummet för att säkerställa att projektet inte drabbas av nedetid. Det innebär att inga förseningar uppstår i tidsschemat och att skalningen sker snabbt när du är redo att öka dina möjligheter.

Större flexibilitet

In-house-team är vanligtvis anlitade för att arbeta från 9 till 17, måndag till fredag. Ditt ODC kommer förmodligen att operera i en annan tidszon, vilket innebär att när ditt in-house-team slutar arbeta kommer de att arbeta hårt, med nytt arbete redo att granskas nästa morgon.

Konkurrensfördel

Om du vill utvidga ditt företags horisonter och utmana dina konkurrenter är det en bra idé att expandera din närvaro till nya länder. En ODC är ett lågrisk- och lågkostnadsalternativ för skalning eftersom det ger en fysisk närvaro på en ny marknad och ger dig direkt insikt i den kundbasen som finns där.

Större fokus för in-house-team

Om ditt in-house-team är överbelastat med konkurrerande krav eller saknar kapacitet att ta sig an nya projekt kan en ODC hjälpa till. När du överlåter all IT-verksamhet eller ett större projekt till din ODC får ditt in-house-team mer möjlighet att fokusera på andra prioriteringar, som att utveckla sina färdigheter, arbeta med nya innovationer eller skalning av din kärnprodukt.

Hur ställer du upp ett offshore-utvecklingscenter?

Det är dags att öppna dörrarna till ditt offshore-utvecklingscenter och omfamna nya möjligheter. Men hur gör du det?

Hitta en offshoring-partner

Även om du kan bygga ditt ODC ensam kan en offshoring-partner eller ett managementföretag stödja dig genom processen. De hanterar varje aspekt av installationsprocessen, från att hitta en plats för ditt ODC till att betala dina utvecklare å dina vägnar.

En offshoring-partner kommer också att ge råd om skatter, lagliga regler och lönehantering, så att du slipper oroa dig för dessa detaljer.

WeAssemble består av experter inom offshoring, med team över hela Storbritannien, Indien och Skandinavien.

Definiera ditt projektomfång

Nästa steg är att förstå funktionen hos ditt ODC. Detta kommer att avgöra hur många roller du behöver rekrytera för, storleken på ditt kontorsutrymme och dess driftskostnader.
Ta dig tid att tänka på dessa frågor:

  • Vilka projekt kommer teamet på ditt ODC att arbeta med?
  • Hur många roller behöver du anställa för?
  • Behöver du specialister?
  • Vad är din budget?
  • Behöver du anställa en produkt- eller projektledare som kan fungera som mellanhand?

Välj din destination

Det finns många länder och städer där du kan placera ditt ODC. Populära alternativ är Indien, Ukraina och Kina. På WeAssemble rekommenderar vi att du bygger ditt ODC i Indien på grund av kostnadsfördelar, landets satsning på tekniksektorn, dess utvecklares höga kompetens och mer.

Inrätta ditt kontorsutrymme

För att ett ODC ska fungera effektivt behöver du ett dedikerat kontorsutrymme. WeAssemble hittar en lämplig plats för ditt teams storlek, dekorerar utrymmet med din varumärkning och ser till att teamets arbetsstationer är utrustade med toppmoderna verktyg.

Rekrytera dina utvecklare

Rekrytering för ett in-house-utvecklingsteam tar vanligtvis flera månader, men rekrytering för ett ODC kan göras på några dagar. Att anställa utvecklare på en ny marknad kan kännas överväldigande, vilket är varför det är viktigt att ha rätt partner vid din sida.

Här är några av de roller du kan förvänta dig att rekrytera för:

  • Projektledare: Ansvarig för projektplanering och genomförande
  • Produktchef: Övervakar utvecklingen av produkter för att möta kundens behov
  • UX/UI-designers: Säkerställer att produkten är användbar och tillgänglig
  • DevOps-ingenjörer: Enhetlig och automatiserar processer
  • Affärsanalytiker: Ledande inom att förstå affärsproblem eller möjligheter
  • Utvecklingsteamledare: Ledning av utvecklingsteamet genom att övervaka primära funktioner
  • Front-end-ingenjörer: Bygger produkter som användaren kommer att interagera med, som webbplatser
  • Back-end-ingenjörer: Bygger och underhåller serverdelen av webbapplikationer
  • QA-ingenjörer: Testar produkterna innan lansering för att bedöma kvalitet

Genom vår process för Filtered Talent, som riktar sig mot de bästa 3% av utvecklare i Indien, genomgår WeAssemble kandidaterna flera rundor av tester och intervjuer som bedömer allt från deras tekniska expertis till deras kulturella passform. Eftersom det är dina anställda behöver du bygga ett intelligent team som stämmer överens med ditt företags värderingar. I en slutlig intervju får du träffa de bästa kandidaterna.

När du har valt dina utvecklare samarbetar din dedikerade Account Manager i Europa med vårt expert-HR-team för att förlänga erbjudanden på dina vägnar. Hela denna process kan ta så lite som tio dagar.

Få ditt team att komma igång och vara redo

Slutligen är det dags att få ditt nya team igång. Din offshoring-partner kommer att utrusta ditt team med förstklassig utrustning, koppla dem till dina teknologier och träna dem i dina ledningsprocesser så att de är redo att börja arbeta.

Under denna fas är det viktigt att definiera hur du kommer att hantera teamet. Du kan hantera dem direkt eller anställa en projektledare som kan fungera som mellanhand. Det kan också vara värt att investera i ett projektledningsverktyg som Jira och ett kommunikationssystem som Slack för att hålla kommunikationslinjerna öppna.

Vilka utmaningar kan du möta?

Med varje ny satsning kommer du att uppleva uppstartsproblem och inledande svårigheter. Här är några av de största utmaningarna och riskerna du kan möta när du bygger ett ODC.

  • Kommunikation: Eftersom teamet som arbetar från ditt ODC inte kommer att vara baserat i samma geografiska område eller tidszon som du, kan det uppstå kommunikationsutmaningar. Det är viktigt att investera i projektlednings- och kommunikationsverktyg som minskar dessa problem och utvecklar processer för att hantera överlämningar, granskningar och återkoppling.
  • Språkbarriärer: Om ditt ODC är beläget i ett land där engelska inte är det huvudsakliga språket, kan det finnas språkbarriärer. Indiska utvecklare har vanligtvis en stark förståelse för engelska, men du kan överväga att anställa en tvåspråkig projektledare för att underlätta effektiv kommunikation.
  • Kulturella skillnader: Oavsett vad kan det uppstå kulturella skillnader när anställda från två olika länder arbetar tillsammans. Från olika kommunikationsstilar till att ta ledigt för nationella helgdagar kan dessa skillnader skapa problem. Detta behöver dock inte bli ett hinder om det tas i beaktning i förväg och hanteras på ett känsligt sätt.
  • Juridiska komplikationer: När du utökar din verksamhet till nya marknader finns det juridiska aspekter att ta hänsyn till. Du måste samarbeta med ditt juridiska team eller rådgivare för att korrekt registrera företaget på denna nya marknad, upprätta kontrakt med nya anställda och se till att du följer skattemässiga krav och andra regleringar.
  • Säkerhetsrisker: Som tidigare diskuterats är säkerhet alltid en risk att ha i åtanke. När du bygger ett ODC måste du fundera på hur du kan undvika dataintrång, till exempel genom att begränsa åtkomsten till känslig information och implementera extra säkerhetsåtgärder. Säkerhet bör byggas in i ODC:s infrastruktur. Innan du börjar, genomför en bedömning av säkerhetsrisker och vidta nödvändiga åtgärder för att skydda ditt företags känsliga data och immateriella egendom.

Hur man väljer en offshoringpartner eller ett förvaltningsföretag

Om du är intresserad av att bygga ett ODC kan du överväga att anlita en offshoringpartner eller ett förvaltningsföretag. Dessa företag är experter på att anställa personal offshore och har erfarenhet av att arbeta med företag för att bygga dedikerade utvecklingsteam och ODC:er.

De har en djup förståelse för branschen och kan hantera anställning, intervjuer, förhandlingar och uppstartsprocesser åt dig, samtidigt som de levererar fantastiska resultat och ger dig möjlighet att fokusera på andra mer brådskande frågor, som att skala upp ditt företag.

Här är vad du bör leta efter hos en bra offshoringpartner.

Teknik- och marknadsexpertis

Visst, de kan prata, men kan de också agera? En bra offshoringpartner kommer att ha erfarenhet av att bygga team på den marknad du är intresserad av och bör ha en stark förståelse för teknik och programutveckling.

När du förklarar dina projektbehov och din företagsstruktur bör du känna dig trygg i att du blir förstådd och att dina bästa intressen alltid beaktas. Ta dig tid att granska deras tidigare projekt och se till att de har erfarenhet av att bygga ODC:er på den plats du har valt.

WeAssemble grundades av experter inom teknik och teambyggande, så du kan vara trygg med vår erfarenhet.

Kultur och teamstruktur

Precis som ditt offshore-utvecklingsteam bör din offshoringpartner vara i linje med din företagskultur. Det innebär att lära känna deras processer och teamstruktur.

WeAssemble har en unik approach till offshoring. Varje beslut inspireras av våra värderingar, från den exceptionella talang vi anställer till de företag vi samarbetar med. Dessa värderingar utgör grunden för vårt arbete och driver oss att drömma stort och leverera bättre resultat varje gång.

Vårt globala team har en vision om framtiden: en arbetsvärld som ersätter ego med partnerskap. Vi gör detta genom att bryta ner geografiska och kulturella hinder och verka för enastående teamwork.

Metodik

Ta dig tid att granska och förstå deras tillvägagångssätt för att bygga ett team. Stämmer det överens med dina prioriteringar och tar det hänsyn till dina behov? Erbjuder de stöd som fortsätter även efter att ditt ODC är etablerat och igång? Vem kontaktar du om du har en fråga eller ett problem?

WeAssembles metodik är utformad för att vara smidig och kostnadseffektiv, så att vi kan skapa ett team som är i linje med dina långsiktiga mål. Vi erbjuder löpande stöd även när ditt ODC är igång, så att du kan få ut det mesta av din offshoringupplevelse.

Prisstruktur

Transparens när det gäller priser är viktigt för ett hälsosamt affärsförhållande. Din perfekta partner kommer att gå igenom sin prisstruktur och förklara hur de tar betalt för sina tjänster och hanterar betalningen till dina utvecklare. Det bör inte finnas några dolda kostnader eller otrevliga överraskningar, så se till att du får all information du behöver i förväg.

WeAssembles prissättning är utformad för att vara flexibel, precis som ditt team, och vi tror att du kommer att bli positivt överraskad av våra konkurrenskraftiga kostnader.

Skala upp med en ODC

För större team med krävande projekttidslinjer och ökad omfattning bygger vi upp ditt dedikerade offshore development centre i Indien. Vi rekryterar över 30 personer för att snabbt få ditt utvecklingsteam med toppkvalificerad talang att komma igång. Skala upp med We Assemble idag.

Vanliga frågor

Vanliga frågor

Vad är definitionen av ett offshore development centre (ODC)?
Ett offshore development centre (ODC) är ett utvecklingsteam baserat i ett dedikerat utländskt kontor. De är vanligtvis väl lämpade för större team med över 30 utvecklare.
Vilka är fördelarna med offshore-utveckling av programvara?
Offshore-utveckling av programvara erbjuder en rad fördelar, inklusive kostnadseffektivitet, tillgång till en mer mångsidig talangpool och ökad flexibilitet.
Var kan jag hitta ett offshore development team?
WeAssemble är bäst lämpat för att hjälpa dig att bygga ditt kompetenta och flexibla offshore-team. Vi anställer de bästa utvecklartalangerna baserade i Indien för att stödja alla dina projektbehov.
Vad är skillnaden mellan ett team på plats och ett offshore-team?
Ett team på plats, eller inom landet, består av anställda som arbetar på företagets huvudkontor eller i samma land. Offshore-team är belägna i ett annat land.
Hur mycket kan jag spara genom att starta ett offshore development centre med WeAssemble?
Genom att samarbeta med WeAssemble för att starta ett offshore development centre eller bygga ett offshore development team kan du uppnå en kostnadsbesparing på upp till 50% jämfört med anställning inom landet.
Vanliga frågor

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.