Topp 8 mjukvaruutvecklingstrender för 2023

Topp 8 mjukvaruutvecklingstrender för 2023

Låt oss sätta detta i sammanhang: Statista förutspår att intäkterna på IT-tjänstemarknaden kommer att nå en marknadsvolym på 1,57 biljoner dollar år 2027, med en årlig tillväxttakt på 7,1%. Det är tydligt att det finns en möjlighet för företag att dra nytta av de senaste tekniktrenderna, medan de som inte prioriterar innovation kommer att lämnas i skuggan.

Från nya programmeringsmetodologier till reviderade tillvägagångssätt för att hantera programvaruutvecklingsprojekt finns det dussintals trender som företag bör vara medvetna om. Här är de 8 främsta programvaruutvecklingstrenderna som vi förutspår kommer att dominera marknaderna år 2023.

Topp 8 mjukvaruutvecklingstrender för 2023

2023 förväntas bli ett stort år för mjukvaruutveckling. Låt oss dyka in i några av de hetaste utvecklingstrenderna för mjukvaruutveckling som kommer att definiera IT-sektorn.

AI

AI har toppat listor över programvaruutvecklingstrender i årtionden, ändå har vi knappt börjat utforska dess möjligheter. AI:s utveckling är avgörande för framtiden för programvaruutveckling, och branschen förväntas växa till 190 miljarder dollar år 2025.

Ansiktsigenkänning, taligenkänning och personlig kontext ger konsumenter smidigare tekniska upplevelser och förbättrar deras liv genom att ta bort hinder och öka säkerheten. För företag möjliggör AI och maskininlärning för ledningsgrupper att fatta bättre beslut baserade på analys av interaktioner och data, med automatisering som förbättrar processer och produktivitet.

Helt enkelt revolutionerar AI många branscher genom att minska fel och förbättra upplevelser och kommer att fortsätta göra det under 2023.

Ingen kod

Det är ingen hemlighet att programvaruutveckling är komplicerat. En stor trend för 2023 är uppkomsten av no-code (eller low-code), som ger genvägar som hjälper utvecklare att arbeta snabbare. Utvecklare kan bygga appar med färdiga kodblock och inbyggda arbetsflöden, som finansiella verktyg och e-handelsmarknadsplatser.

Även om no-code inte kan och inte kommer att ersätta alla element i programvaruteknik, kan dess effektivitet som verktyg för apputveckling inte ignoreras. Faktum är att den globala industrin för lågkodutvecklingsteknologier förväntas vara värd 13,8 miljarder dollar år 2023. Och fram till 2024 kommer lågkod eller no-code att stå för mer än 65% av apputvecklingsoperationerna.

Eftersom låg- eller no-code-utveckling inte kräver avancerad kodningsupplevelse eller kunskap om något specifikt språk är det lätt att integrera i befintliga teknikstackar för team och minskar kostnaderna för programvaruutveckling.

IoT

Tillbaka 2020 överträffade antalet IoT-anslutningar antalet icke-IoT-anslutningar för första gången – ’saker’ som kan ansluta till varandra via WiFi. IoT är inte en ny koncept på något sätt, men dess fortsatta expansion gör det till en ledande programvaruutvecklingstrend.

IoT gör konsumenternas liv enklare, säkrare och hälsosammare genom att driva mobila appar som styr smarta hem, bärbara övervakare som följer vår hjärthälsa och till och med GPS-spårare som registrerar vår husdjursaktivitet. Dessutom möjliggör granskning av data som IoT-enheter samlar in företag att fatta bättre och mer informerade beslut baserade på deras slutanvändares beteende och andra inmatningar.

Med utbyggnaden av 5G under 2023 kan vi förvänta oss att se antalet IoT-enheter öka under året.

Tekniskt ledarskap

När din karriär utvecklas kan du vanligtvis förvänta dig att ta på dig fler ledningsansvar. Om ditt arbete hittills inte har krävt att du hanterar ett team kan det vara en stor inlärningskurva att lära sig att leda ett team av vilken storlek som helst.

Tekniskt ledarskap är en framväxande trend som syftar till att rusta tekniska arbetare med de färdigheter som krävs för att utmärka sig i sitt arbete som programvaruutvecklare och som ledare. Ledare inom programvaruutveckling är vanligtvis ansvariga för att övervaka processen för lösningutveckling och hantera andra i teamet. Förutom tekniska färdigheter bör personer som vill bli tekniska ledare utveckla färdigheter inom personal och projektledning.

Blockchain

Eftersom data- och finansiell säkerhet fortfarande är kritiska utmaningar för företag kan blockchain ha svaret. Även om de ofta associeras med kryptovalutor kan blockkedjeteknologier användas i många andra finansiella transaktioner.

Som namnet antyder består en blockkedja av en ’kedja’ av ’block’. Varje block innehåller data som inte kan ändras eller tas kontroll över, vilket ökar säkerheten för transaktioner och förenklar processerna eftersom det inte är nödvändigt med en tredje part för att validera varje transaktion.

Plattform som produkt

Även om de interna plattformarna som används av utvecklare är avgörande för deras arbete, möter de ofta en brist på investeringar när det gäller användarupplevelse och infrastruktur. Förståeligt nog kan detta lämna utvecklare känna sig frustrerade. Denna försummelse beror på att företag misslyckas med att behandla sina plattformar som produkter – eller med andra ord, misslyckas med att överväga behoven hos slutanvändaren (utvecklarna) när de skapar sådana plattformar.

Plattform som en produkt är mer än en branschfras. När det behandlas som en bästa praxis kan det betydligt förbättra upplevelsen för utvecklare genom att säkerställa att plattformens ägare erbjuder löpande support, anpassar sig till föränderliga behov och tillämpar projektledning på interna plattformar.

Dataficering

Du kanske har lagt märke till en trend i den här artikeln: data. Datafication är processen att omvandla människors handlingar till data, som sedan omvandlas till information som är värdefull för företag. Denna trend definierar värdet av AI och IoT.

Datafication introducerades i den teknologiska lexikonet 2013 i tidiga beskrivningar av ’big data’. Ett decennium senare är datainsamling integrerad i datavetenskap, vilket driver många teknologiska framsteg. Från användaraktivitet som spåras via Google Analytics till hälsodata, platsdata och aktivitetsdata som samlas in från bärbar teknik som Apple Watches samlar företag in data om allt och använder detta för att informera sina beslut och strategier.

Offshoring

Offshoring är en kostnadseffektiv och agil form av talangoutsourcing som redan definierar programvaruutvecklingsbranschen och kommer att vara avgörande för marknadens framgång i de kommande åren. Men varför?

Världen står inför en enorm talangbrist, och det uppskattas att över 85 miljoner jobb kommer att vara obesatta år 2030, vilket resulterar i 8,5 biljoner dollar i förlorade intäkter. Är du chockad av dessa siffror?

Denna brist på talang påverkar alla branscher, inklusive IT. Nästan tre fjärdedelar av IT-arbetare i USA övervägde att sluta sina jobb år 2021, året för den stora avhoppet, för att söka bättre betalda möjligheter med större förmåner.

När du kombinerar denna brist på talang med de höga rekryteringskostnader som alla företag står inför är det ingen överraskning att många vänder sig till alternativa rekryteringsmetoder, inklusive outsourcing. Att outsourca teknisk support erbjuder större smidighet till lägre kostnader, och marknaden förväntas växa till 869 miljarder dollar år 2027.

Offshore-utvecklingsteam för programvara är placerade utomlands, med ett outsourcingföretag som övervakar rekrytering, introduktion och etableringsprocesser. Detta är mer kostnads- och tidsbesparande än att bygga ett permanent in-house-team och ger företag tillgång till en bredare talangpool (jämfört med den krympande poolen i USA).

Målet med offshoring är att erbjuda innovativa företag flexibla lösningar som hjälper dem att snabbt skala upp sina programvaruutvecklingskapaciteter utan att spränga budgeten. På WeAssemble bygger vi det perfekta offshore-teamet för dig med de bästa teknologierna, så att du kan fokusera på att skala upp ditt företag och undvika påverkan av den globala talangbristen.

Förstå grunderna

Förstå grunderna

Vad är nästa stora sak inom mjukvara?
När AI och maskininlärning blir mer mainstream kan fler företag använda sig av dessa tekniker. Vi kan förvänta oss att se AI och maskininlärning tillämpas inom ett bredare spektrum av industrier med mer innovativa lösningar inom en snar framtid.
Vilka är de nuvarande trenderna inom mjukvaruutveckling?
De senaste trenderna inom mjukvaruutveckling inkluderar AI, no-code, IoT, blockchain, offshoring och datafikation. Företag kan få en fördel gentemot sina konkurrenter genom att anta trendteknologi och metoder för mjukvaruutveckling.
Vilken ny mjukvaruteknik kommer vi att se 2023?
Även om hypen kring AI och blockchain har funnits ett tag, kommer mängden programvara som använder dessa populära teknologier bara att växa. Dessutom har anslutningsmöjligheten som introducerats av IoT öppnat dörren till ett smartare liv, där konsumenter förväntar sig att fler företag ska använda sådana funktioner.
Förstå grunderna

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.