Outsourcing kontra offshoring

Outsourcing kontra offshoring

Vad är outsourcing?

Outsourcing är processen att anlita ett tredjepartsföretag för att utföra någon funktion på uppdrag av din affärspraxis. Däremot är offshoring mer specifikt relaterat till praktiken att flytta specifika processer (inte nödvändigtvis inklusive alla aspekter) till en offshore-plats.

Outsourcing innebär i huvudsak att göra något ”in-house” men genom att betala någon annan för att göra det åt dig. Outsourcing kan användas som ett strategiskt kostnadsreduceringsverktyg för företag. Outsourcing kontrakterar dessa funktioner till externa företag som är specialiserade på dem istället för att låta anställda utföra uppgifter de inte är bäst lämpade för. Outsourcing kan inkludera nästan alla aktiviteter – från kundtjänst, datainmatning eller informationsbehandling, callcentertjänster, juridisk forskning/dokumentgranskning, lönehantering och skadehantering. Outsourcing är ett sätt för företag att fokusera sin energi på det de är bäst på samtidigt som de kan utnyttja den expertis och stordriftsfördelar som finns i andra delar av världen. Outsourcing kan göras nationellt eller internationellt.

Outsourcing är inte detsamma som offshoring – i grund och botten innebär outsourcing att kontraktera ett tredjepartsföretag i ditt eget land för att utföra specifika uppgifter åt dig. Outsourcing kan ge tillgång till resurser som annars kan vara för dyra eller tidskrävande att skaffa nationellt. Det låter företag fokusera på sina kärnkompetenser samtidigt som de behåller bred täckning inom andra områden. Outsourcing har varit ett attraktivt alternativ för småföretag eftersom de oftast inte har resurserna att anställa personal med specialiserade färdigheter. Outsourcing kan låta dem dra nytta av högkvalitativa tjänster utan att behöva göra en betydande åtagande.

Outsourcing är ibland kontroversiellt eftersom många traditionella arbetsgivare ser det som ett hot mot deras arbetstillfällen. Outsourcing eliminerar inte behovet av anställda – det flyttar helt enkelt arbetet från en uppsättning händer till en annan. Outsourcing kommer aldrig att ersätta en intern arbetsstyrka helt och hållet, utan väcker istället frågan om vem som utför vilka funktioner inom en organisation och var dessa funktioner outsourcas.

Vilka är fördelarna med outsourcing?

Det finns flera anledningar till att lägga ut insatser, men de flesta företag väljer att lägga ut på entreprenad eftersom det är billigare. Outsourcing kan hjälpa företag att sänka verksamhetens kostnader och öka kvaliteten genom tillsyn av experter. Outsourcing ger också företag tillgång till mer avancerad teknik eller olika kunskapsbaser. Ett företag kan sakna viss expertis eller ha en eftersläpning på ett specifikt område som de behöver hjälp med, så de vänder sig till en extern källa för att snabbt åtgärda problemet till en rimlig kostnad istället för att försöka själva – det här är outsourcing när den är som bäst.

Fördelar med outsourcing

Utlagda arbetstagare drar ofta nytta av att deras arbetsgivare tar på sig omkostnader såsom löneskatter och hälsovårdsförmåner, vilket gör att de kan fokusera på sina kunder och företag istället för att oroa sig för administrativa frågor. Outsourcing ger också företag tillgång till mer avancerad teknik eller olika kunskapsbaser. Till exempel kan ett företag sakna viss expertis eller ha en eftersläpning på ett specifikt område som de behöver hjälp med, så de vänder sig till en extern källa för att snabbt lösa problemet till en rimlig kostnad istället för att försöka själva – detta är outsourcing när det är som bäst .

Vilka är nackdelarna med outsourcing?

Det finns flera skäl till outsourcing, men överlag väljer de flesta företag att lägga ut på entreprenad eftersom det är billigare. Outsourcing kan hjälpa företag att sänka driftskostnaderna och öka kvaliteten genom tillsyn av experter. Outsourcing ger också företag tillgång till mer avancerad teknik eller olika kunskapsbaser. Till exempel kan ett företag sakna viss expertis eller ha en eftersläpning på ett specifikt område som de behöver hjälp med, så de vänder sig till en extern källa för att snabbt lösa problemet till en rimlig kostnad istället för att försöka själva – detta är outsourcing när det är som bäst .

Organisationer letar efter metoder för att optimera kostnaderna i denna osäkra ekonomi. Internet ger företag tillgång till billiga arbetsmarknader i Indien med rikliga engelsktalande med teknisk kunskap. Dessutom talar minst 100 miljoner människor i Indien främst engelska, vilket gör det till en idealisk outsourcingdestination för företag i USA och andra länder.

Vad är Offshoring?

Offshore Outsourcing är mer specifikt relaterat till praktiken att flytta specifika processer (inte nödvändigtvis alla aspekter) till en offshore-plats. Termen ”Offshore Outsourcing” har blivit allt mer populär eftersom den är mer exakt och inte har de negativa konnotationer som är förknippade med ordet Outsourcing.

Definition av Offshoring

Definitionen av offshoring handlar om outsourcing av affärsprocesser (BPO). Business Processing Outsourcing innebär att den utlagda jobbfunktionen måste involvera interaktion med nyckelintressenter eller slutkunder. Det måste vara en repetitiv process som kräver standardiserade input och output. Klassificering som en arbetsfunktion för outsourcing av affärsprocesser innebär att många människor gör exakt samma sak på flera platser i ett land eller runt om i världen. En väsentlig del av offshoring är att ett kundföretag inte äger (eller är värd för) processen som ska läggas ut på entreprenad. Istället värd (utförs) funktionen på en avlägsen plats som kundföretaget inte äger eller driver. Termen offshoring innebär att processen flyttade utomlands eller över nationella gränser. Outsourcing kan ske nationellt eller internationellt, men om det inkluderar (och kräver) omlokalisering till ett annat land skulle detta klassas som offshoring.

Offshore Outsourcing

Den främsta fördelen med offshore-outsourcing är att företag kan minska kostnaderna avsevärt genom att överföra några av sina operativa processer till länder där anställda tjänar lägre löner och produktionspriserna är mycket konkurrenskraftiga jämfört med andra länder i Västeuropa och Nordamerika. Denna strategi gör det möjligt för företag att fokusera på kärnkompetenser samtidigt som de behåller bred täckning av supportfunktioner. Outsourcing är ofta en komponent i omstrukturering av affärsprocesser, vilket syftar till att förbättra organisationers effektivitet och produktivitet med inhemska och utländska resurser.

Outsourcing kan också låta företag få tillgång till färdigheter som inte är tillgängliga internt, vilket gör det möjligt för företag att snabbt och enkelt skala upp sin arbetsstyrka.

Offshore outsourcing är mycket framgångsrikt eftersom det gör det möjligt för dig att nå en ny marknad, vilket gör att ditt företag kan öka sin räckvidd utan behov av ytterligare kapitalinvesteringar, affärsinfrastruktur eller overheadkostnader. Outsourcade utvecklingsteam tenderar att vara mer flexibla än interna team eftersom de inte är belägna på en enda plats; det innebär att de skulle arbeta på allmänna helgdagar, utanför ordinarie arbetstider, etc. Outsourcade utvecklare kommer ofta att vara experter på specifika teknologier som kanske inte finns (eller inte kan stödjas) inom ditt företags miljö. Outsourcade intäktsströmmar har betydligt högre marginaler än traditionella försäljningskanaler. Outsourcad utveckling kan vara betydligt billigare än att anställa intern personal på grund av besparingar på overheadkostnader, vilket ofta kan uppgå till 50% eller mer av totala kostnader. Svartiden för ditt outsourcade team att svara på eventuella utvecklingsfrågor förbättras dramatiskt eftersom det inte finns några interna möten, vattenkylarchatt eller företagspolitik som blandas in i ekvationen – de får jobbet gjort. Outsourcing gör att ett företag kan fokusera på kärnverksamhet och undvika distraktioner från att ha ett kreativt eller teknikfokuserat team inom sina led. Outsourcade team har inget annat val än att utföra sitt arbete effektivt och effektivt. De har otaliga kunder inom olika branscher/ sektorer som förlitar sig på dem för att leverera högkvalitativa mjukvarulösningar.

Offshoring är en procedur som innebär att överföra specifika affärsprocesser till en annan plats än företagets produktionsanläggningar. Arbetet som utförs offshore måste vara av typen informationsbehandling. Outsourcing kräver inte omlokalisering av processen, endast köp av tjänster från en extern källa.

Offshoring kan spara pengar för företag genom att minska arbetskostnaderna. Det kan dock också väcka farhågor bland anställda i hemlandet som fruktar att deras positioner kommer att elimineras eller överföras till lägre betalda arbetare i en annan region. Outsourcing och offshoring används av olika skäl, främst när effektiviteten ökar och de operativa kostnaderna minskar. Outsourcing innebär att vissa operativa processer flyttas till serviceleverantörer utanför företaget samtidigt som ägandet över dem bibehålls. Till exempel, om du äger ett företag som bygger bilar, kan du outsourca leveransen av bildelar till ett företag som är specialiserat på denna verksamhet. Å andra sidan innebär offshoring inte överföring av ägande eller operationer utanför ditt företag. Om din fabrik behöver kontorsmaterial som pennor och pennor kan du antingen hämta dem från en annan plats inom din anläggning eller köpa dem från hyllan i närmaste butik istället för att tillverka dessa objekt själv.

”Offshoring innebär att överföra specifika affärsprocesser till en annan plats för att dra nytta av lägre lönekostnader som erbjuds i vissa länder jämfört med vad som betalas för motsvarande anställda som arbetar i ditt hemland. Termen offshore outsourcing innebär att använda mellanliggande företag som är belägna på olika platser, kallade offshore-platser – vanligtvis länder med betydligt lägre arbetskrafts- och andra affärskostnader. Outsourcing är en strategi som många företag använder för att minska operativa kostnader. Det bör dock användas noggrant eftersom det kan ha konsekvenser som minskad kontroll över hur arbete utförs, påverkan på befintliga resurser och infrastruktur, möjlig förlust av känslig information, störning av pågående verksamhet på grund av förändringar i funktionalitet som tillhandahålls av outsourcade team, osv.

Offshoring av dina webbutvecklingsprojekt till Indien är en av de mest kostnadseffektiva lösningarna när du behöver kvalitetsarbete till konkurrenskraftiga priser snabbt; dock passar denna metod inte varje företag eller klient. Offshore outsourcade webbutvecklingstjänster är ofta billigare än att anställa internt personal på grund av besparingar på overhead; Outsourcers erbjuder också stor flexibilitet när det gäller arbetstider och fjärråtkomst till servrar och databaser. Utsourcade team har inget annat val än att utföra sitt arbete effektivt och effektivt. De har otaliga kunder inom olika branscher / sektorer som förlitar sig på dem för att leverera högkvalitativa programvarulösningar. Den främsta fördelen är minskade kostnader eftersom vi inte har kontorskostnader, infrastrukturkostnader och så vidare. Att outsourca projekt till Indien kan vara idealiskt när du behöver en specifik del av utvecklingsarbete levererat inom en kort tidsram. Dessutom ger outsourcing kunder tillgång till globala talangpooler med expertis inom olika tekniker; en annan betydande fördel är förbättrad kommunikation genom att använda engelska som kommunikationsspråk. Nackdelarna är vanligtvis dålig servicenivå på grund av bristande erfarenhet eller brist på engagemang från utvecklare i vissa outsourcingföretag i Indien. Att outsourca webbutvecklingsprojekt till Indien är en bra idé för små företag, start-ups och entreprenörer som vill ha en fantastisk webbplats utan att spendera för mycket. Om du däremot behöver högkvalitativt arbete på lång sikt skulle ett mer praktiskt val vara att anställa begåvade interna utvecklare istället för att gå offshore på grund av den flexibilitet som kommer med denna metod. Outsourcing kan ha sina nackdelar, men det kan vara fördelaktigt när du minskar kostnader samtidigt som du behåller en konkurrensfördel över befintliga konkurrenter.

+ Fördelar:

– Lägre driftskostnader

– Snabbare leveranstider och ökad produktivitet

– Tillgång till globala talangpooler med expertis inom olika tekniker

– Förbättrad kommunikation genom att använda engelska som kommunikationsspråk

– Inga kontorskostnader eller infrastrukturkostnader etc.

– Nackdelar:

– Utsourcade team kan sakna erfarenhet och engagemang

– Att outsourca webbutvecklingsprojekt till Indien är inte lämpligt på lång sikt.

Som du kan se har att outsourca webbutvecklingsprojekt till Indien både fördelar och nackdelar; det är en strategi som bör användas noggrant eftersom den kan ha konsekvenser som minskad kontroll över hur arbete utförs, påverkan på befintliga resurser och infrastruktur, möjlig förlust av känslig information, störning av pågående verksamhet på grund av förändringar i funktionalitet som tillhandahålls av outsourcade team, osv. Om ditt företag behöver en fantastisk webbplats utan att spendera för mycket pengar på webbutvecklingstjänster är det bättre att anställa begåvade interna utvecklare istället för att gå offshore.

Att outsourca dina webbutvecklingsprojekt till Indien är en av de mest kostnadseffektiva lösningarna när du snabbt behöver kvalitetsarbete till konkurrenskraftiga priser. Dock passar denna metod inte varje företag eller klient eftersom offshoring ger liten kontroll över hur arbetet utförs och bristande engagemang från outsourcade team.

Outsourcing ger kunder tillgång till globala talangpooler med expertis inom olika tekniker; en annan betydande fördel är förbättrad kommunikation genom användning av engelska. Huvudfördelen är kostnadsminskning eftersom vi inte har kontorskostnader, infrastrukturkostnader etc. Att outsourca projekt till Indien kan vara idealiskt när du behöver en specifik del av utvecklingsarbete levererat inom en kort tidsram.

Att outsourca dina utvecklingsprojekt utomlands, som till Indien, kommer att möjliggöra tillväxt för ditt företag snabbare och effektivare genom att undvika sådana kostnader som infrastruktur, nya anställningar etc. Att outsourca webbutvecklingsprojekt till Indien rekommenderas för små företag, start-ups och entreprenörer som vill ha en fantastisk webbplats utan att spendera för mycket pengar. Om du dock behöver högkvalitativt arbete på lång sikt skulle ett mer praktiskt val vara att anställa begåvade interna utvecklare istället för att gå offshore på grund av den flexibilitet som kommer med denna metod. Att outsourca kan ha sina nackdelar, men det kan vara fördelaktigt när man minskar kostnader samtidigt som man behåller en konkurrensfördel över befintliga konkurrenter. Att outsourca webbutvecklingsprojekt utomlands låter dig fokusera på kärnverksamheten och sluta slösa tid och pengar på att anställa nya resurser, skapa infrastruktur etc.; att outsourca webbutvecklingsprojekt utomlands kommer också att spela en avgörande roll för att förbättra tillväxten genom att möjliggöra snabb och enkel expansion av ditt företag. Att outsourca dina webbdesignprojekt utomlands ger utmärkta fördelar som minskade driftskostnader, ökad produktivitet, snabb och smidig omställningstid, enastående kvalitet och tillgång till flerspråkiga team med varierad expertis.

Att outsourca dina webbutvecklingsprojekt kommer att hjälpa dig att spara mycket pengar eftersom vi inte har kontorskostnader: ingen hyra, möbler etc.; dessutom behöver vi inte betala sociala avgifter och försäkringsförmåner etc. Att outsourca ditt projekt utomlands är fördelaktigt eftersom våra priser är låga jämfört med den lokala marknaden. Dessutom möjliggör outsourcing för företag att få tillgång till specifika färdigheter som skulle vara dyrare eller till och med omöjliga att hitta lokalt.

Trots detta är det viktigt att nämna att om ditt företag kräver en hög grad av engagemang från sina utvecklare på grund av långsiktiga relationer, kan outsourcing medföra vissa utmaningar genom att störa deras arbetsrutiner. Å andra sidan möjliggör outsourcing för små företag och start-ups att få tillgång till resurser av premiumkvalitet utan att behöva investera en betydande summa pengar för anställda, kontor osv.

Att outsourca webbutvecklingsprojekt utomlands kan vara en bra lösning för små företag och entreprenörer som vill ha en fantastisk webbplats men inte har tillräckligt med kapital för att anställa begåvade utvecklare internt. Att outsourca dina webbdesignprojekt till Indien är möjligt från vilket land som helst, så du behöver inte oroa dig för tidskillnader och språkbarriärer som kan orsaka förvirring och missförstånd. Dessutom gör outsourcing att företagsägare kan fokusera på sin kärnverksamhet istället för att bli fast i interna bekymmer som att anställa ny talang, skapa infrastruktur, kontorskostnader osv.; det spelar också en avgörande roll för att förbättra tillväxten genom att möjliggöra snabb och enkel expansion av företaget genom att anställa begåvade resurser från den globala talangpoolen utan att offra kvaliteten.

Att outsourca webbdesignprojekt utomlands ger dig mer tid för dig själv och din familj samtidigt som du ser till att alla dina konkurrenter lider av brist på tillväxt på grund av deras ineffektiva affärsmodell. Outsourcing har sina nackdelar, men det kan bli fördelaktigt för att minska kostnader samtidigt som effektiviteten överträffar befintliga konkurrenter. Att outsourca webbdesignprojekt gör att du kan få tillgång till flerspråkiga team med varierad expertis så att du får överlägsen kvalitet i arbetet i rätt tid och till ett överkomligt pris. Outsourcing har utmärkta fördelar, men det finns också några nackdelar; låt oss diskutera dem en efter en:

– Kommunikationsproblem på grund av användning av olika språk (främst engelska)

– Kan störa arbetsrutiner genom att tilldela uppgifter till avlägsna team

– Att outsourca webbutvecklingsprojekt kan orsaka problem, men det är ingenting jämfört med fördelarna med outsourcing. Outsourcing blir alltmer populärt i dagens snabbrörliga affärsmiljö. Outsourcing möjliggör för små företag och start-ups att få tillgång till resurser av premiumkvalitet utan att behöva investera en betydande summa pengar för anställda, kontor osv. Att outsourca webbdesignprojekt utomlands kommer att låta dig anställa begåvade resurser från den globala talangpoolen utan att offra kvalitet eller betala för mycket för dem. Outsourcing gör att små företag och entreprenörer kan uppnå utmärkta resultat med minimala ansträngningar tack vare mångsidiga team; företag sparar också tid genom att inte tilldela olika uppgifter vid olika stadier av projektets livscykel, vilket gör de utoutsourcade webbutvecklingsprocesserna mer effektiva.

Slutlig tanke

Outsourcing är ett bra sätt att få jobbet gjort, men det finns också vissa nackdelar. När du lägger ut ditt projekt utomlands kan det ta längre tid att slutföra och sedan leverera på grund av tidszonsskillnader. Vi samlar team från hela världen med support dygnet runt så att vi alltid är tillgängliga när våra kunder behöver oss – oavsett vilken tidszon de bor i eller var deras kontor är beläget. Detta innebär leverans i tid utan några ursäkter! Kontakta oss idag om du vill ha en outsourcingpartner som ser till att alla dina deadlines hålls varje gång.

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.