Offshoreutvecklingstjänster i Indien: Vad du behöver veta

Offshoreutvecklingstjänster i Indien: Vad du behöver veta

Programutveckling är något som nästan varje företag på jorden måste tänka på i dagens teknikdrivna värld.

Och även om det kan verka som en skrämmande uppgift att hålla jämna steg med den otroliga hastigheten av tekniska framsteg är det tydligt att specialiserad programvara är lösningen på många affärsutmaningar. Med rätt programvara kan organisationer effektivisera arbetsflöden, automatisera nyckelprocesser, förbättra affärsresultat och minska kostnaderna.

Men att få högkvalitativ, skräddarsydd programvara är inte alltid en enkel uppgift. För det första kan det otvivelaktigt vara dyrt. Högkvalificerade, erfarna utvecklare är extremt knappa i många västländer som USA, så även nybörjarutvecklare och ingenjörer kräver mycket höga löner. Dessutom kan den begränsade tillgången potentiellt leda till långa ledtider och brådska projekt som inte ger önskade resultat.

I viss utsträckning är dessa utmaningar en del av företagskostnaderna, men det betyder inte att det inte finns sätt att komma runt dem. Så vad kan du göra för att övervinna dessa utmaningar när du beställer programvara för ditt företag?

En lösning är att utforska offshore-utveckling i Indien.

Den snabbt växande industrin för indisk programutveckling förvandlar sättet många företag närmar sig sina teknikuppgraderingar, minskar kostnaderna, påskyndar leveransen och förbättrar övergripande resultat i många fall.

I den här artikeln tittar vi på vad offshore-utveckling i Indien är, hur outsourcing till Indien kan gynna dig och andra saker att överväga när du tittar på att arbeta med indiska utvecklingsteam.

Vad är offshoreutveckling?

Offshore-utveckling är en term som används för att beskriva outsourcing av mjukvaruutvecklingsprojekt till ett team i ett annat land än ditt eget land. Ett bra exempel på detta skulle vara ett företag med säte i New Jersey, USA, som outsourcar utvecklingen av en mobilapp till ett team av indiska utvecklare i Bangalore.

Outsourcing till Indien är ingen ny idé, och många företag har gynnats av det under de senaste decennierna på grund av de lägre kostnaderna. Men ”outsourcing till Indien” avser alla typer av arbete som flyttas till Indien. Ett av de vanligaste exemplen på detta brukade vara outsourcing av kundsupport till indiska callcenter, och detta görs fortfarande framgångsrikt av många företag i USA, Europa och andra ställen.

Dock avser termen ”offshore-utveckling” specifikt mjukvaruutvecklingsprojekt, såsom offshore-webbutveckling i Indien eller offshore-IT-konsulttjänster i Indien. Det kan ses som en gren av outsourcing till Indien, men det är nu en etablerad industri i sig.

Vad kan läggas ut på entreprenad till Indien?

Indien är ett enormt land, med en otrolig mångfald av erfarna arbetare som täcker alla tänkbara områden. En växande trend inom indisk outsourcing gäller mjukvaruutveckling, eftersom indiska mjukvaruprofessionella är bland de mest välutbildade och erfarna i världen.

Det innebär inte att outsourcingalternativ är begränsade till bara mjukvara och teknik. Dock, när man använder termen ”offshore-utveckling”, syftar man specifikt på outsourcing av mjukvaruutveckling.

När det gäller offshore-utveckling kan nästan alla mjukvaruutvecklingsuppgifter framgångsrikt outsourcas till Indien, inklusive:

 • Molntjänster
 • Automationslösningar
 • Webbutveckling
 • Mobilappar
 • AI-mjukvara
 • Produktutveckling
 • Företagslösningar

Detta gör indisk offshore-utveckling till ett genomförbart alternativ för alla företag som vill implementera ny affärsmjukvara på ett pålitligt och kostnadseffektivt sätt.

Varför använda indiska utvecklare?

En enorm pool av talang att välja mellan

Indien har en enorm befolkning och flera verkligt världsklass utbildningsinstitutioner. Landet har också en särskilt ung befolkning, så en relativt hög procentandel av människor är utbildade inom moderna branscher som teknik och mjukvara.

Detta gör Indien till den idealiska platsen att hitta högt utbildade utvecklare med aktuella kunskaper och erfarenhet av de senaste teknologierna, programmeringsspråken och utvecklingsmetoderna.

Indien är en konkurrensutsatt marknad för utvecklare

Till skillnad från många västerländska länder, som USA, där efterfrågan på kvalificerade utvecklare långt överstiger tillgången, har Indien faktiskt en mycket mer konkurrenskraftig marknad sett ur mjukvaruprofessionell synvinkel.

Den stora mängden kunniga mjukvareexperter i landet driver en kultur av hårt arbete, kompetensutveckling och innovation som höjer kvaliteten på teknisk kompetens och gynnar företag som anställer där.

Utmärkta engelska kunskaper

För vissa kan det verka som att Indien är en konstig plats att outsourca till, eftersom det kan innebära språk- och kommunikationsbarriärer med befintliga team. Men många människor i Indien har enastående engelskkunskaper, med över 120 miljoner engelsktalande uppskattade i landet.

Bland unga teknikarbetare är engelskkunskaperna särskilt höga, och denna demografi är betydligt mer benägen att ha lärt sig engelska som första eller andra språk.

Andra fördelar med att outsourca till Indien

Kostnadseffektiv mjukvaruutveckling

Arguably den enskilt största fördelen med att utveckla programvara i Indien är det faktum att processen är betydligt mer kostnadseffektiv än jämförbara projekt i västerländska länder. För de flesta företag är denna lägre kostnad den främsta attraktionen, men det behöver inte komma på bekostnad av kvalitet. Faktum är att rätt utvecklingsteam kan pålitligt leverera samma eller till och med bättre kvalitetsresultat än en dyrare västerländsk alternativ.

Teknisk infrastruktur i världsklass

Även om teknisk infrastruktur, inklusive snabbt internet, tillförlitligheten i elnätet och så vidare, inte nödvändigtvis ses som försäljningsargument för Indien, är detta helt enkelt inte fallet i landets teknikcentra. Faktum är att i stora städer och områden som används för offshore mjukvaruutveckling är den indiska tekniska infrastrukturen bland den bästa i världen.

Det innebär att företag, med rätt outsourcingpartner, kan förlita sig på sömlös kommunikation mellan platser, punktlig leverans av projekt och pålitliga arbetsförhållanden som underlättar optimal produktivitet.

Exceptionella kvalitetsstandarder

Standarden på arbete från outsourcad mjukvaruutveckling varierar självklart från team till team. Dock har Indien några av de mest talangfulla, erfarna och motiverade mjukvaruprofessionella i världen, vilket innebär att du kan förvänta dig exceptionella standarder från ett välvalt offshore-utvecklingscenter i Indien.

Det är en beprövad modell

Det är inte alltid offentliggjort, men många av världens största och mest framgångsrika organisationer outsourcar till Indien med utmärkta resultat. Dessa inkluderar:

 • Google
 • Amazon
 • Ford
 • IBM
 • Microsoft
 • Dell

Dessa framstående namn, och många andra organisationer, från startups till multinationella företag, litar alla på och upplever framgång med offshore-utveckling i Indien. Med enkla ord visar detta att modellen fungerar. Om dessa jättar inom branschen kan outsourca mjukvaruutveckling, då kan också du.

Utmaningar med outsourcing till Indien

Att hitta en outsourcingpartner som du kan lita på

Indien är en enorm marknad för outsourcing, så att kunna hitta en partner som överensstämmer med dina förväntningar, budget och arbetsstil är av yttersta vikt. För att förenkla processen kan det vara bra att tänka på några frågor när du väljer en partner, såsom:

 • Vilka tjänster är de specialiserade på?
 • Hur ser deras prisstruktur ut?
 • Hur stor är utvecklingsteamet?
 • Hur ser deras portfölj ut?
 • Erbjuder de support efter leverans?
 • Vilken tidsram kan de åtaga sig?
 • Kommer de att skriva under en sekretessavtal om det behövs?
 • Har de några vittnesmål från tidigare kunder?

När allt kommer omkring kommer det alltid vara svårt att bedöma om ett team är rätt för dig eller om de kan lita på att leverera bra arbete. Av den anledningen kan det vara enormt fördelaktigt att gå igenom ett offshore-utvecklingsföretag för att hitta de bästa offshore-utvecklingstjänsterna i Indien och det bästa offshore-utvecklingsteamet för ditt projekt.

Arbetar över flera tidszoner

This is one of the most commonly cited concerns for companies considering offshore development, and understandably so. If, for example, a business is located in California, they will be working with more than a 12-hour time difference, and many people expect this to cause issues.

I verkligheten är indiska utvecklingsteam vanligtvis mycket flexibla med arbetstider, liksom mycket erfarna i att arbeta med kunder i andra länder som USA. Detta eliminerar eventuella hinder orsakade av tidskillnader och

Kommunikation

Att kommunicera effektivt med ett team som potentiellt är tusentals miles bort kan verka som en enorm utmaning. Men medan det definitivt finns några överväganden innan man påbörjar offshore-utvecklingsprojekt, är kommunikation absolut inte den utmaning det en gång var.

Faktum är att hinder för effektiv kommunikation mellan gränsöverskridande team nu är i stort sett obefintliga. Detta möjliggörs genom olika framsteg inom teknologi för fjärrarbete och kommunikation, såsom:

 • Videokonferensprogram (Zoom, Microsoft Teams)
 • Direktmeddelanden (Slack)
 • Arbetskraftshanteringssystem och mycket mer gör det enkelt.

Även företag som tidigare avvisade fjärrarbete har nu omfamnat det—ofta initialt av nödvändighet på grund av COVID-19—men trivs och upplever i många fall produktivitetsvinster. Detta bevisar att att arbeta på ett decentraliserat sätt och bibehålla god kommunikation inte bara är möjligt utan på många sätt en föredragen arbetsmetod.

Förstå grunderna

Förstå grunderna

Varför offshore till Indien?
Indiska utvecklare är bland de bästa och mest erfarna i världen, och offshoring av dina programvaruutvecklingsprojekt till Indien kan gynna ditt företag på flera viktiga sätt. Det kan minska kostnaderna, frigöra dina interna resurser, spara tid och leda till bättre resultat.
Vilka är fördelarna och nackdelarna med att outsourca till Indien?
Outsourcing till Indien kan vara fördelaktigt på många sätt. Det är generellt sett mer kostnadseffektivt, sparar tid och gör det möjligt för dina anställda att fokusera på andra pressande uppgifter. Omvänt kan det innebära problem med tidsskillnader, kommunikation över gränserna och att hitta rätt outsourcingpartner. Det bästa sättet att förneka dessa utmaningar är att välja ett erfaret, pålitligt utvecklingsteam genom att anställa genom ett pålitligt offshore-utvecklingsföretag. Rätt företag hjälper dig att snabbt hitta ett av de bästa offshore-utvecklingsteamen i Indien.
Är det billigare att outsourca till Indien?
I de flesta fall, ja, det är mer kostnadseffektivt att anlita mjukvaruutvecklare i Indien än i västerländska länder som USA. Detta beror på att Indien har lägre levnadskostnader än många andra länder, tillsammans med en mycket mer konkurrensutsatt marknad för utvecklare, där utbudet av skickliga utvecklare är mycket större än vad det är i USA eller Europa.
Hur bra är indiska mjukvaruutvecklare?
Indiska mjukvaruutvecklare är några av de bästa i världen, med hög utbildningsnivå, lång erfarenhet och en utmärkt arbetsmoral. Det är ingen överraskning att många av de största företagen på jorden, inklusive Amazon, Google och Microsoft, regelbundet anställer indiska utvecklare och ingenjörer för att bygga sin programvara.
Offshoreutveckling kontra outsourcing - vad är skillnaden?
Outsourcing syftar på att beställa allt arbete till ett team utanför din organisation. Offshoreutvecklingstjänster kan ses som en form av outsourcing, men syftar specifikt på outsourcing av mjukvaruutveckling till team i ett annat land. Till exempel kan ett USA-baserat företag lägga ut utvecklingen av en mobilapp på ett indisk team.
Förstå grunderna

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.