In-house vs outsourcing: för- och nackdelar

In-house vs outsourcing: för- och nackdelar

Under tillväxtfasen står varje företagsägare inför den svåra frågan om hur man effektivt kan utnyttja IT-tjänster. Det inkluderar att överväga om de bör engagera en intern eller outsourcad team för att optimera sina processer och prestanda.

Vissa organisationer föredrar att deras tekniska tillgångar, licenser och utvecklare kommer från olika enheter som är kostnadseffektiva samtidigt som de håller jämna steg med sina konkurrenter, medan andra föredrar att vara mer involverade och engagera en intern teknisk team.

Det finns möjligheter och hinder i båda tillvägagångssätten, så denna artikel kommer att diskutera dessa metoder i detalj, beskriva skillnaderna mellan intern och outsourcad utveckling och ange fördelarna och nackdelarna så att du kan göra det bästa valet för ditt företag.

In-House vs Outsourcing

Även om både outsourcing och interna mjukvaruutvecklare kommer att designa, utveckla och distribuera applikationer för ditt företag, skiljer sig deras position inom företaget, inställning till affärsmodellen och engagemang för affärsmål avsevärt.

Skillnaden mellan outsourcing och internt

Intern mjukvaruutveckling innebär användning av ett internt team, konstruerat bland företagets anställda, för att skapa din mjukvara. Alternativt innebär outsourcing att arbeta med en extern tredjepartsleverantör för att ta itu med en specifik teknisk uppgift inom en viss tidsram.

För- och nackdelar med outsourcing

Fördelar med outsourcing

  • 1. Kostnadseffektivt. Möjligen den mest välkända anledningen att överväga outsourcing är tillgången till billigare arbetskraft. Offshore-programutvecklingscentra är vanligtvis belägna i länder med lägre löner och erbjuder en mer konkurrenskraftig valutakurs. I grund och botten kan dessa utvecklingscentra tillhandahålla ett överflöd av teknikspecialister där fasta arbetskostnader omvandlas till variabla kostnader, vilket innebär att du endast betalar för de tjänster du behöver.
  • 2. Bredare tillgång till kompetens. När det gäller att attrahera talang tar outsourcing bort de geografiska begränsningarna från den tillgängliga talangpoolen. Istället för att behöva kompromissa och välja talang som bor nära kan företag genom outsourcing få tillgång till de bästa utvecklarna över hela världen. En teknikleverantör kommer generellt att ha resurser redo att bygga ett teknikteam omedelbart. Eftersom de flesta teknikleverantörer har utvecklare på standby undviks den tidskrävande uppgiften att sätta ihop ett team av teknikexperter.
  • 3. Delad projektrisk. Genom att samarbeta med en outsourcingpartner kan vissa risker förknippade med dina projekt, såsom brist på skalbarhet eller underskattning av tidsramar, mildras. En bra programutvecklingstjänst tar sig tid att undersöka dina projekt specifikationer och identifiera eventuella potentiella problem som du kanske har missat. Här kan den externa teknikleverantörens erfarenhet och expertis gå långt utöver vad du realistiskt kan förvänta dig att uppnå internt.
  • 4. Öka effektiviteten. Outsourcing möjliggör att du kan ta in en expert utan långsiktigt åtagande. Du kan anställa ett erfaret teknikteam med den specifika kompetensuppsättning du behöver under ett par veckor, jämfört med de månader det ofta tar att anställa intern kompetens. Dessutom kan genom att gå genom en extern leverantör ha interna anställda mer tid att fokusera på strategiska initiativ. Dessutom kan olika tidszoner möjliggöra att ditt företag prenumererar på den ”följ solen” arbetsmodellen, där det offshore-teamet slutför ditt arbete över natten och returnerar resultatet nästa morgon. Denna dygnet-runt-modell påskyndar produktutvecklingen och gör i grund och botten att ditt företag kan fungera 24/7.

Nackdelar med outsourcing

  • 1. Säkerhetsrisk. När du outsourcar till en extern leverantör exponerar du helt eller delvis dina företagsresurser för en utomstående. Detta ökar din verksamhets sårbarhet för säkerhets- och integritetsintrång. Om du väljer en ohederlig teknikleverantör eller inte lyckas förhandla fram lämpliga skydd för ditt företags immateriella egendom löper du risk att bli offer för industriell spionage eller säkerhetsbrister som lätt kan utnyttjas av hackare.
  • 2. Brist på kontroll. Outsourcing innebär att ge upp kontrollen över vissa aspekter av dina operationer och arbetsflöde. Även om detta kan frigöra din tid så att du kan fokusera på andra affärsaktiviteter, innebär det en risk för komprometterad kvalitetskontroll. En bra programutvecklingstjänst kommer att se till att projektledningsverktyg finns på plats för båda parter för att regelbundet lämna uppdateringar och feedback.
  • 3. Kommunikationsbarriärer. När du outsourcar är det viktigt att överväga hur språkliga, kulturella och geografiska hinder kan påverka kommunikationen med ditt externa utvecklingsteam. Frånvaron av ansiktsuttryck, gester och tonfall på digitala plattformar kan hindra effektiv kommunikation. Ord i e-postmeddelanden och snabbmeddelanden lämnas utsatta för missförstånd – särskilt när det finns språk- och kulturskillnader. Kulturella nyanser kan påverka kommunikationen, förståelsen, arbetsflödet och produktiviteten, så det är väsentligt att det finns kulturell kompatibilitet mellan dig och teamet.

För- och nackdelar med att utveckla internt

Fördelar med att utveckla internt

  • 1. Förståelse för organisationskultur. Utvecklare som redan är heltidsanställda kan vara mer motiverade att leverera framgångsrika produkter och tjänster för din organisation eftersom de personligen är investerade i företagets framgång. De förstår de underliggande principerna i ett projekt och förstår djupt nyanserna av hur din organisation fungerar.
  • 2. Enkel kommunikation. Samtal med utvecklare kan vara mer effektiva personligen eftersom omedelbar återkoppling kan översättas genom kroppsspråk och ansiktsuttryck. Detta undviker missförstånd och missförstånd och skapar därmed effektivare och effektivare kommunikationskanaler. Dessutom kommer interna team redan att vara bekanta med arbetsflödesprocesser och procedurer för att ge återkoppling, och det finns färre språkbarriärer att hantera.
  • 3. Kvalitetssäkring. Med ett internt programutvecklingsteam är det lättare att genomdriva kvalitetssäkringsstandarder i alla aspekter av utvecklingen. Att ha interna anställda involverade i kvalitetssäkringsprocessen minskar risken för konfidentialitetsbrott och möjliggör agil utveckling.
  • 4. Mer agil. Ett internt utvecklingsteam påverkas mindre av interna förändringar. Nya funktioner kan enkelt läggas till när produkten börjar utvecklas. Diskussioner om tekniska detaljer och projektets framsteg underlättas enkelt, vilket hjälper till att lösa buggar mer effektivt.

Nackdelar med att utveckla internt

    • 1. Högre kostnad. In-house programvaruutveckling kan vara mycket dyrt och sätta press på ditt företags budget. Inte bara måste ditt företag betala heltidslöner till ingenjörerna, utan du måste också ta hänsyn till overheadkostnader som utrustning och de programvarulicenspaket dina anställda kommer att använda. Grundläggande programvara kan kosta hundratals dollar och mer robusta paket kan kosta tusentals. Att outsourca utvecklare tar helt enkelt bort bördan av många av ovan nämnda kostnader och förenklar kassaflödet till antingen en timtaxa eller en fast projekt kostnad.
    • 2. Svårighet att skaffa talang. När du anställer för en in-house position är du begränsad till talang som bor inom rimligt avstånd från ditt kontor och inom landet. Detta innebär att du kan ha svårt att hitta en utvecklare med specifik nischkunskap och måste kompromissa. För befintliga interna utvecklare kan det finnas en betydande kompetensklyfta som lovar en brant inlärningskurva och överväldigande stress.
    • 3. Låg behållningsgrad. Efterfrågan på teknisk talang har ökat kraftigt på senare tid, särskilt för toppnivåtalang. Så du kan upptäcka att anställda lämnar för bättre möjligheter. Detta innebär förseningar för dina projekt, liksom den tid och kostnad som krävs för att anställa nya utvecklare.

Slutsats

Är intern utveckling eller outsourcing bättre?

Valet mellan intern utveckling och outsourcing av utvecklare kan vara en svår uppgift, särskilt när beslutet kommer att direkt påverka ditt företag. Det finns många faktorer du bör överväga innan du fattar det svåra beslutet, inklusive omfattningen av ditt projekt, den teknik som krävs, din budget och deadlines. Förhoppningsvis, efter att ha läst den här artikeln, är du nu medveten om fördelarna och nackdelarna med båda valen.

Förstå grunderna

Förstå grunderna

Vad är intern programvara?
Intern programvara är när ett företag helt enkelt producerar mjukvara i syfte att använda den inom organisationen. Denna programvara kan sedan bli tillgänglig för extern kommersiell användning om företaget så önskar.
Vad är egenutveckling?
Intern utveckling är när en intern anställd utvecklar de affärsapplikationer och verktyg som krävs för att användas inom en organisation.
Vad är outsourcing av mjukvaruutveckling?
Outsourcing av mjukvaruutveckling är när en organisation anlitar en tredje part för att utveckla mjukvarulösningar som ditt företag eller dina kunder kan använda.
Är det bäst att in-house eller outsourca min webbplats?
Detta beror till stor del på storleken, budgeten och omfattningen av ditt företag. Outsourcing av mjukvaruutveckling är ett bättre alternativ för växande företag eftersom det är mer kostnadseffektivt och effektivt.
Förstå grunderna

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.