Hur man anställer dedikerade utvecklare 2022

Hur man anställer dedikerade utvecklare 2022

Att ha begåvade och responsiva utvecklare till hands för att hjälpa till med alla dina programvarubehov är ett måste för alla växande företag. Men vad gör du när den lokala talangpoolen verkar ganska grund eller din budget inte sträcker sig tillräckligt långt?

Att anställa dedikerade utvecklare för att bilda ett offshore-utvecklingsteam är en fantastisk lågkostnads-, lågrisklösning. Så, vad är offshoring, och hur kan du hitta dedikerade utvecklare för att hjälpa till med ditt projekt?

Anställa dedikerade utvecklare: vem, vad, varför?

Det senaste decenniet har sett en enorm förändring i hur vi arbetar, med tekniken som grund för vilken många företag, arbetsflöden och processer byggs. Tekniska framsteg visar inga tecken på att sakta ner, så att ha högkvalificerad utvecklingstalang till ditt förfogande är ett måste för att kunna konkurrera i den moderna affärslandskapet.

Emellertid säger 41% av arbetsgivarna att brist på talang är ett betydande problem de står inför när de anställer utvecklare. Detta beror troligtvis på att många företag förlitar sig på traditionella rekryteringspraxis och rekryterar talang från sitt lokala område. Medan exceptionell talang existerar lokalt blir de bästa oftast snappade upp av teknikjättar som kan erbjuda oslagbara förmåner och löneförmåner.

I en värld där tekniken gör geografiska gränser överflödiga, varför inte titta lite längre bort? Det är där offshoring kommer in.

Vad är offshoring?

Offshoring innebär att ett företag placerar en process eller flera processer utomlands. I den här artikeln diskuterar vi att anställa utvecklare för att bilda offshore-team som är belägna i ett annat land än ditt eget – närmare bestämt Indien.

Var noga med att inte förväxla offshoring med outsourcing; det senare beskriver när du arbetar med ett programvaruföretag eller frilansare för att få tillgång till utvecklingsresurser på en kortvarig, tillfällig basis. Dessa arbetare är inte dedikerade till ditt företag och kommer att arbeta med flera projekt samtidigt.

Vad är en dedikerad utvecklare?

En dedikerad utvecklare är en talangfull utvecklare, antingen en generalist eller specialiserad inom en specifik teknologi eller uppgift, som ditt företag anställer för att arbeta på ett specifikt projekt. De kan arbeta heltid eller deltid, beroende på ditt projekts behov.

Du kan anställa dedikerade utvecklare som en del av ett dedikerat team via ett offshore-hanteringsföretag. Även om dessa utvecklare och team arbetar på distans utomlands blir de en del av ditt bredare team och integreras med ditt företags kultur.

Att bygga ett offshore-utvecklingsteam är ett utmärkt alternativ för många företag. Här är några indikationer på att ett dedikerat utvecklingsteam kan vara rätt för ditt projekt:

 • När du behöver stöd för ett engångsprojekt: Om ditt företag behöver stöd för ett engångs- eller ad hoc-projekt men inte har något befintligt internt utvecklingsstöd, medför anställning av en permanent roll höga kostnader. Det finns heller ingen garanti för arbete för den personen när projektet är klart. Att anställa ett dedikerat team för projektets varaktighet erbjuder en flexibel och kostnadseffektiv lösning.
 • När ditt in-house-team inte har kapacitet: Om du redan har internt utvecklingsstöd kanske du behöver ytterligare resurser för att slutföra ett projekt som dina fasta anställda inte har kapacitet för. Till exempel kan ditt in-house-team fokusera på din kärnprodukt medan ditt offshore-team arbetar med nya initiativ.
 • Projekt med tydligt definierade omfattningar: Även om offshore-utvecklingsteam kan arbeta inom agila metoder kan de vara bättre lämpade för projekt med tydligt definierade leveranser som sannolikt inte kommer att ändras.
 • När du behöver extra flexibilitet: Offshore-utvecklingsteam är inte bara bra för engångsprojekt utan kan bli en långsiktig investering du gör i ditt företags utveckling. Till skillnad från permanent anställda kan ditt offshore-team flexa upp och ner i termer av använda timmar och storlek, beroende på dina krav.
 • När hastighet, effektivitet och kostnad har prioritet: Om du behöver att ditt projekt levereras snabbare än ljusets hastighet kan ett flexibelt, dedikerat utvecklingsteam hjälpa dig att uppfylla din tidsfrist utan att ådra dig stora avgifter.

Vilka är fördelarna med att rekrytera dedikerade utvecklare?

Det finns dussintals fördelar med att bygga ett offshore-dedikerat utvecklingsteam. Här är fyra av de mest övertygande skälen till att anställa dedikerade programmerare:

Kostnadsbesparing

Att anställa och betala anställda är två av de mest kostsamma aspekterna av att driva ett företag. Att bygga ett in-house-team från grunden är otroligt dyrt. För att få tillgång till de bästa lokala talangerna måste du erbjuda en konkurrenskraftig lön och ytterligare förmåner, som sjuklön och sjukförsäkring. Det finns också ytterligare kostnader för att tänka på, som hyra, elkostnader, underhållsavgifter och försäkring.

Offshoring är mycket billigare jämförelsevis. Medan det är viktigt att betala en rättvis lön öppnar internationell rekrytering upp för en global talangpool där löneförväntningarna kan variera. Till exempel är den genomsnittliga årliga inkomsten för en mjukvaruutvecklare i Indien cirka fem lakhs (6 000 dollar), jämfört med den lön på 90 000 dollar eller mer som vanligtvis förväntas i USA.

Flexibilitet & skalbarhet

Att anställa heltidsanställda garanterar dig tillgång till resurser under ett bestämt antal timmar i veckan, men många företag behöver en större flexibilitetsgrad.

När du anställer ett offshore-team kan du justera timmarna och antalet utvecklare upp och ner varje månad, beroende på tillgängligt arbete. Det innebär att du kan spara pengar när det finns mindre arbete tillgängligt.

Det finns heller ingen begränsning för hur stort ditt team kan bli – eller hur snabbt du kan skala det. Medan traditionella rekryteringsprocesser kan ta månader kan offshore-team byggas på några dagar.

Fart

Som nämnts ovan kan offshore-team byggas snabbt. Offshore-förvaltningsbolag har vanligtvis en pool av utvärderade talanger som de kan introducera dig för, vilket påskyndar anställningsprocessen. De hanterar ofta processen för din räkning, vilket sparar dig besväret med att hitta fönster i din dagbok för oändliga intervjuer. Det betyder inga förseningar i att komma igång.

Få tillgång till en bredare talangpool

Att se bortom gränserna innebär att få tillgång till ett större, globalt, mer mångsidigt talangnätverk. Även om det finns många duktiga utvecklare hemma, arbetar de ofta redan för stora företag eller för sig själva. Lyckligtvis konkurrerar flera tillväxtmarknader med USA och Storbritannien när det gäller utvecklingstalang. Till att börja med är Indien den största leverantören av IT-outsourcing över hela världen, med över en miljon studenter med ingenjörsexamen som kommer in på arbetsmarknaden varje år. Indien har också en ung befolkning, så denna talangpool kommer bara att växa.

Varför anlita utvecklare från Indien?

Indien blir snabbt en av de ledande offshore-destinationerna. Varför?

 • Minskade kostnader för att anställa
 • En enorm talangpool som förväntas växa
 • Den indiska regeringen stöder tillväxten inom IT-branschen
 • Landet är en ledande aktör inom mjukvaruutvecklingsindustrin
 • Det finns en hög kompetensnivå i programmeringsspråk
 • Indien är ledande inom global innovation
 • Indiska utvecklare arbetar med en global mentalitet och hanterar olika tidszoner och språk.

Läs mer om fördelarna med offshore-utveckling i Indien.

Hur man anställer ett dedikerat team: processen

En guide för att anställa dedikerade utvecklare

Det finns flera sätt att hitta duktiga utvecklare för att gå med i ditt offshore-team. Låt oss titta på ett par.

Anställa frilansare

Du kan anställa dedikerade utvecklare direkt från plattformar för talanganskaffning som Upwork eller kontakta dem direkt på nätverk som LinkedIn. Fördelarna med detta tillvägagångssätt är att du har kontroll och kan förhandla om villkoren och priserna; dock finns det ytterligare risker med att granska talangen, och processen med intervju, förhandling och anställning kan ta månader.

Arbetar med ett specialiserat offshore managementföretag

Ett utmärkt alternativ är att arbeta med ett företag för offshore-hantering. Dessa företag är experter på offshore-anställning och har erfarenhet av att arbeta med företag för att bygga dedikerade utvecklingsteam. De har en djup förståelse för branschen och kan hantera rekrytering, intervju, förhandling och uppstartprocesserna å dina vägnar och leverera fantastiska resultat medan du kan koncentrera dig på andra ärenden.

WeAssembles inställning till inköp och anställning av dedikerade utvecklare

WeAssemble är specialiserat på att bygga skickliga och flexibla offshore-utvecklingsteam för innovativa företag som ditt.

Vill du veta hur du anställer dedikerade utvecklare 2022? Låt oss fördjupa oss i vår process.

Steg 1: Mål och omfattning

Första steget är att förstå ditt företag och dina projektmål. Under den här fasen kommer vi att skapa jobb beskrivningar för varje roll och definiera utmaningen.

De utvecklare vi rekommenderar kommer att väljas utifrån de roller du behöver fylla, de teknologier du arbetar med, det specialiststöd du behöver och ditt företags kultur.

Steg 2: Hitta duktiga utvecklare

Med vår Filtered Talent-process, som riktar sig till de topp 3% av utvecklare i Indien, sammanställer vi en lista över CV. När dessa har gått igenom första gallringen och vi har tagit första kontakt delar vi dem med dig för granskning.

Vi rekommenderar inte bara de mest talangfulla utvecklarna utan strävar också efter att para ihop dig med ett team som överensstämmer med dina arbetssätt och smälter in sömlöst med ditt befintliga team.

Steg 3: Testning

Vi är rigorösa i vår inställning till rekrytering; detta steg inkluderar logiska färdighetstestning, teknisk expertisbedömning och ytterligare skenbedömningar som granskar varje kandidats förmågor och hur de närmar sig att utveckla lösningar.

Steg 4: Intervjuer

Framgångsrika kandidater intervjuas sedan: vi rekommenderar en djupgående HR-genomgång för att lära känna kandidaten bättre, en chefsrecension som granskar den kulturella passformen och en sista intervju där du får träffa de bästa i gänget.

Steg 5: Anställ inom 10 dagar

När du väl har valt dina utvecklare, kontaktar din dedikerade Europa-baserade Account Manager med vårt expertteam för HR för att förlänga erbjudanden å dina vägnar. Hela denna process kan ta så lite som tio dagar.

Steg 6: Konfigurera

Slutligen sätter vi upp ditt nya team. WeAssemble skapar förutsättningar för ditt team med förstklassig utrustning, kopplar dem till dina teknologier och utbildar dem i dina arbetsprocesser.

Det är viktigt att definiera hur du kommer att hantera teamet; antingen direkt eller via en projektledare. De flesta kunder använder en projektstyrningsverktyg som Jira och en kommunikationsplattform som Slack för att hålla kommunikationen smidig.

De flesta utvecklare arbetar över tidszoner och talar flytande engelska, vilket minskar utmaningarna med att arbeta med ett team som är baserat i ett annat land – eller en annan kontinent. Dessutom är vårt multinationella account management-team i Europa väl positionerat för att erbjuda översättningstjänster vid behov.

Steg 7: Nästa steg

Vi erbjuder alltid en 2-veckors provperiod så att du kan försäkra dig om att du är nöjd med det team vi har satt ihop för dig. Under denna tid arbetar vi med dig för att bedöma ditt teams förmågor i arbetet, deras kulturella passform och deras anpassning till dina mål. Om du inte är nöjd finns det ingen skyldighet att betala. Men vi är övertygade om att du kommer att vara mycket nöjd.

Från och med den här punkten kan du skala ditt team upp och ner varje månad efter behov.

Få en kostnad för ditt dedikerade utvecklingsteam. Vår prissättning är utformad för att vara flexibel, precis som ditt team, och vi tror att du kommer att vara mycket nöjd med våra konkurrenskraftiga kostnader.

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.