Hur man anlitar en bra webbutvecklare

Hur man anlitar en bra webbutvecklare

Vad är en webbutvecklare?

En webbutvecklare är någon som har den tekniska kompetensen att skapa, modifiera och underhålla webbplatser. Detta inkluderar kunskap om programmeringsspråk som HTML, CSS, JavaScript, etc., användning av ett märkningsspråk för att skapa sidor på World Wide Web eller intranät, justering av webbplatsens prestanda inklusive sidladdningstider, webbläsarkompatibilitetsproblem med olika webbläsare/enheter/programvara ( t.ex. Internet Explorer 6), serverkonfiguration för prestandavinster, back-end-kodning i olika ramverk för webbapplikationer (se nedan), databasadministration för att optimera databastabeller och frågor genom databasnormalisering samtidigt som dataintegritet säkerställs genom entitetsrelationsdiagram (ERD) och främmande nyckelbegränsningar bland annat. En bra webbutvecklare har alla dessa färdigheter plus några till beroende på vilken teknik de arbetar med.

Till exempel kräver Microsoft .NET-webbutvecklare kunskap om server-sides programmering samt vissa färdigheter inom databashantering. Å andra sidan behöver en PHP-webbutvecklare inte veta något om databaser eftersom databaser är abstraherade från programmeringsspråket. Allt de behöver göra är att skriva kod med hjälp av ett innehållshanteringssystem som WordPress, Drupal, Joomla! eller Plone, vilket gör webbutvecklingen mycket enklare och snabbare jämfört med att behöva koppla sig till en databas varje gång det sker en förändring i innehållet på front-end.

En mer komplex webbplats byggd med JavaScript kräver omfattande kunskap om JavaScript-ramverk och objektorienterad programmering. En storskalig e-handelssida skulle kräva omfattande kunskap om sessionhantering, användarautentisering och färdigheter inom optimering av webbplatsens prestanda.

Hur anlitar man en bra webbutvecklare?

Du kan också anställa webbutvecklare vid olika träffar som hålls i ditt område. Vissa företag har till och med sina egna forum/gemenskaper där de delar artiklar, marknadsföringsmaterial, visar upp sina senaste projekt för potentiella kunder, etc. Det finns också jobbportaler specifikt för att anställa webbutvecklare. Det kan vara klokare att leta efter frilansare eller kontraktsbaserade webbutvecklare först innan du anställer heltidsanställd personal, eftersom det finns en hög sannolikhet att du kan spara upp till 50% av den totala kostnaden*. Men om du inte vet hur du kan hantera dina resurser bättre än du gör nu kan det vara mer fördelaktigt att anställa heltidsanställd personal istället så att du inte förlorar mer pengar i det långa loppet.

När det gäller att möta fullstack-utvecklare personligen kan du göra det genom att delta i teknologimässor eller besöka deras kontor. Om de är villiga att träffa dig (gratis) anses det inte vara en varningsflagg – om något visar det att de uppskattar din tid och ansträngning i att ta kontakt. Det som spelar roll är att se hur kompatibla de är med dina mål och krav; att veta om de inte kommer att slösa varandras tid efter all förberedelse som har lagts ner på att schemalägga mötet. Kom ihåg, detta är bara en av många saker som är involverade när du anställer nya människor till ditt företag – det kan verka enkelt men det finns olika variabler som behöver övervägas innan några beslut tas.

Den här typen av webbutvecklare har mer ansvar jämfört med frilansutvecklare eftersom de betalas månatligen för att arbeta heltid för ditt företag/organisation, vilket innebär att du förväntar dig att de levererar kvalitativa resultat inom din budget och inom en viss tidsram. Men eftersom de arbetar för ditt företag/organisation som anställda tar de ibland order från sina chefer, vilket kan uppfattas som motsägelsefullt för klienten om det inte hanteras på rätt sätt.

Anställda webbutvecklare är anställda som får en årlig lön och förmåner som sjukförsäkring, betald ledighet, osv. De har vanligtvis års erfarenhet inom vårt område och arbetar heltid (8 timmar om dagen) för ditt företag/organisation. Detta är idealiskt om du behöver någon som fattar beslut på dina vägnar men du vill inte att de ska begränsas av företagspolicys och protokoll. Det enda problemet med den här typen av webbutvecklingsteam är att de vanligtvis kostar mer än frilansare eller entreprenörer beroende på tillgängligheten av talang.

Saker att tänka på när du anställer en webbutvecklare

  1. Vilka är kraven för din webbplats?
  2. Hur vill du att din webbplats ska fungera?
  3. Vem är din målgrupp?
  4. Vilka färdigheter krävs för att utveckla den här typen av webbplats (enligt det du har läst i artikeln)?
  5. Finns det en budget för att anställa någon eller bygga ett internt team?
  6. Har du tillräckligt med resurser för att hantera människor inom ditt företag/organisation så att de inte blir överväldigade och stressade eftersom det inte är lätt att hantera människor, särskilt om de arbetar med projekt som direkt kan påverka andra aspekter av verksamheten? Skulle det vara bättre att anställa frilansare eller entreprenörer så att arbetsbelastningen delas jämnt bland flera personer utan för många komplikationer?
  7. Om du har heltidsanställd personal, har de de nödvändiga färdigheterna för att slutföra ditt projekt inom din tidsram? Är de erfarna webbutvecklare eller är de nyutexaminerade? Problemet med nyutexaminerade är att det tar för mycket tid att träna och det blir lite lågkvalitativt arbete på grund av bristande erfarenhet.
  8. Vad skulle vara deras ansvar om de är en del av ditt team? Kan de ta initiativ i vissa projekt/uppgifter utan att behöva vänta på godkännande från dig, klienten? Kommer någon hålla ett öga på dem i händelse av att de inte gör något produktivt (och slösar företagets resurser)?
  9. Behöver du specifika färdigheter för att uppfylla vissa krav men har inga av dina nuvarande anställda dessa färdigheter? Om ja, är du villig att betala för deras utbildning/certifieringsprogram? Om inte, kan de lära sig det själva genom böcker och andra självinlärningsresurser eller genom att delta i utbildningssessioner från skickliga webbutvecklare som lär ut olika aspekter av vår bransch?
  10. Hur kommer dina anställda överens med varandra? Kommer det att finnas problem med produktiviteten eftersom vissa människor tenderar att bli distraherade lätt?
  11. Om du anställer en frilansare, förbjuder reglerna inom ditt företag/organisation dem från att arbeta utanför tilldelade projekt, vilket innebär att de får mindre tid för sitt arbete – vilket resulterar i fel på grund av bristande koncentration/insats?
  12. Behöver du en backup-plan ifall saker går åt skogen och ditt projekt avbryts? Har du en plan B?
  13. Kommer du behöva övervaka deras arbete och dagliga framsteg på löpande basis? Det kan vara bättre att anställa någon som kan hantera sig själva istället för att förlita sig på varje detalj från klienten eftersom det inte är lätt att hantera flera projekt samtidigt – det finns alltid utrymme för mänskliga fel… särskilt när någon är överbelastad. Om dina anställda råkar illa ut, kommer du att kunna hjälpa dem inom den budgeterade tiden utan att offra andra viktiga aspekter av ditt företag?
  14. Är de bekanta med nuvarande designtrender för webben eller är de fast i en ränna genom att använda föråldrade tekniker som inte passar bra för vår plattform?
  15. Finns det en specifik person som tar hand om att anställa ny personal? Om ja, vem tar hand om den personens ansvarsområden medan de är sysselsatta med att anställa?
  16. Kommer du att behöva se deras arbetsprover innan du fattar ett beslut, eftersom det kan vara svårt att hantera någon som inte har tidigare erfarenhet inom din bransch eller är de tillräckligt självsäkra i sina färdigheter för att bevisa sig även utan exempel/portföljer?
  17. Har du tillräckligt med pengar sparade för oförutsedda utgifter om något oväntat händer under projektets gång… som att en anställd blir skadad eller sjuk och inte kan arbeta under en tid?
  18. Har din webbutvecklare samma vision som du när det gäller framtida expansion, vilket innebär kommer de att använda mallar/teman som kan modifieras utan för mycket krångel?
  19. Kommer du att behöva fokusera på SEO-aspekterna av ditt projekt? Om ja, är de bekanta med aktuella strategier eller saknar de kunskap inom det området?
  20. Är det ekonomiskt försvarbart att betala för en webbutvecklare som arbetar från ett annat land/kontinent istället för att anställa lokalt – vilket innebär kommer du att behöva lägga extra pengar på att hålla dem uppdaterade med moderna teknologier?
  21. Har dina anställda den tid som krävs för att arbeta med framtida webbutvecklingsprojekt innan deadlines närmar sig snabbt eftersom det inte är meningsfullt att tilldela någon att göra något när de inte har tillräckligt med tid för det? Förhindrar deras personliga problem dem från att vara produktiva på jobbet?
  22. Är de medvetna om aktuella teknologiska framsteg inom webbutvecklingsområdet och hur dessa förändringar kan påverka ditt företag positivt eller negativt?
  23. Behöver du någon som kommer att hantera ytterligare ansvar förutom webbutveckling, som kundsupport och projektledning, så att arbetsbelastningen inte hamnar på dina anställdas axlar om de redan är överarbetade/överväldigade med sina nuvarande uppgifter?
  24. Om något går fel under projektets gång, finns det ett sätt att avsluta det utan att betala för något som inte var fullständigt slutfört?
  25. Hur ser ditt företag på upphovsrättsintrång? Är de okej med att använda gratis stockbilder/grafik eller måste du betala för kommersiella licenser varje gång du använder dem på din webbplats (till exempel)?
  26. Har de någonsin arbetat med kända varumärken tidigare (eller åtminstone respekterade)? Detta inkluderar stora företag med mycket ekonomiska resurser och potential för tillväxt.
  27. Är de villiga att arbeta under strikta tidsfrister eller behöver de konstant försäkran om att allt kommer att vara bra även om projektet måste slutföras på halva tiden än vanligt?
  28. Kommer du att behöva någon som kan skapa/ändra logotyper, justera bilder, redigera videomaterial (helst med Adobe After Effects), etc.?
  29. Är deras priser konkurrenskraftiga baserat på dina krav eftersom de bästa webbutvecklarna tar för mycket betalt för undermåligt arbete eller är de prisvärda men fortfarande kan ge dig bra resultat vid dagen slut?
  30. Är de medvetna om konkurrenters webbplatser – hur de ser ut, vad som är unikt med dem, och så vidare, ifall du vill anställa webbdesigners för något liknande?
  31. Har de en backup-plan ifall din webbplats blir hackad eller när underhåll behövs göras (till exempel)?
  32. Vad är deras policy när det gäller prissättning/förhandling? Till exempel, tar de extra betalt för ytterligare arbetade timmar, eller kan du få en rabatt om du betalar för ett år i förskott istället för månatliga betalningar?
  33. Finns det något annat som oroar dig angående potentiella front-end-utvecklare – vad är dina bekymmer och hur kommer du att hantera dem under anställningsprocessen?

Hur mycket kostar det att anlita en webbutvecklare?

Att fråga kunder hur mycket de förväntar sig att betala per timme är ett bra sätt att avgöra om deras pris är för högt eller för lågt. Om någon tar $100/timme och hävdar att projektet kommer att vara klart på 20 dagar kan du satsa på att de hittar på siffror; detta innebär att det kommer att ta minst 40 dagar (20 arbetsdagar + antal arbetade timmar x timlön) innan de ens kan visa dig något annat än en idé baserad på dina önskemål. När du anställer någon som kostar mindre finns inget som hindrar dem från att ta mer betalt utan varning eftersom de vet att de flesta kunder inte kommer att bry sig om att leta efter webbutvecklare om det initiala prisofferten låter rimlig. Detta innebär att du kan få problem med att slutföra projektet i tid eller skapa något unikt som får dig att sticka ut från mängden.

Alla dessa faktorer bör beaktas när du letar efter ett webbutvecklingsföretag som kan hantera ditt projekt. Till exempel är det viktigare att välja någon som känner till de senaste uppdateringarna av Googles algoritmer än att hitta någon med års erfarenhet (om du inte strävar efter att få topprankningar, men det är tveksamt att någon kommer att garantera detta). Om något går fel och din webbplats inte fungerar korrekt, vad gör du då? Du vill anställa en professionell webbutvecklare som kan erbjuda lösningar i realtid och se till att allt fungerar som en klocka utan några buggar. Dessutom behöver du människor på plats om något händer och de vet hur man hanterar problem omedelbart innan de eskalerar till större problem som kan leda till driftstopp eller en skadad online-reputation.

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.