Hur man hittar en apputvecklare

Hur man hittar en apputvecklare

Vad är en apputvecklare?

Definitionen av en apputvecklare är faktiskt mycket kortfattad. De är personer som skapar appar för smartphones, surfplattor och andra enheter. Men det de gör för att uppnå detta mål sträcker sig långt bortom att bara skapa kod.      

  Det finns många olika typer av apputvecklare, så det är viktigt att förstå deras grundläggande färdigheter innan du anställer en för ditt projekt. Till exempel finns det iOS-utvecklare som arbetar med program för Apple-enheter som iPhones och iPads, Android-utvecklare som bygger applikationer specifikt utformade för att köras på Googles operativsystem, Windows Phone-kodare som specialiserar sig på den plattformen, eller HTML5/CSS3-programmerare som gör webbaserad mjukvara kompatibel med vilken enhet som helst som körs en webbläsare.

  När du väljer en apputvecklare att arbeta med ditt projekt kan deras roll lika mycket handla om design och användarupplevelse som det handlar om programmering. Beroende på vilken typ av applikation du vill bygga kan de samverka med grafiska designers, konstnärer eller marknadsföringsexperter för att uppnå önskade resultat.       

  Men när en mobilapp har skapats måste den publiceras, vilket är där en helt annan uppsättning färdigheter kommer in i bilden. För att ha en konkurrensfördel gentemot andra appar för smartphones och surfplattor måste den visas på många platser, inklusive Apples App Store för iOS-enheter och Google Play för Android-produkter. Dessa är högt konkurrensutsatta marknadsplatser, så utvecklare behöver färdigheter inom marknadsföring och marknadsföring tillsammans med sina tekniska förmågor.    

Om det finns fler utvecklare, programmerare och designers, eller om det finns experter inom appmarknadsföring eller något annat område relaterat till skapandet av mobila applikationer för smartphones och surfplattor, faller de alla under samma paraply – de är alla apputvecklare.

Hur hittar man en pålitlig apputvecklare?

När du har gjort din research och valt vilken typ av apputvecklare du vill arbeta med för ditt projekt är det viktigt att hitta en pålitlig individ eller företag. Det bästa sättet att göra detta är genom att prova deras tidigare arbete och få feedback från andra som kan ha använt dem tidigare.

Du kan också försöka kontakta företag som redan erbjuder appar för smartphones och surfplattor, men var medveten om att de troligen inte kommer att kunna eller ens vilja lämna referenser om de inte redan samarbetar på ett annat projekt. Men vissa onlinebutiker som Google Play tillåter kunder att lämna kommentarer om en apps användarvänlighet, så dra nytta av detta system när det är möjligt.

När du letar efter recensioner eller testimonials, kontrollera hur aktuella de är och vilken övergripande ton de har. Till exempel är en 5-stjärnig betyg inte lika användbar som en från förra veckan. Dessutom, om du ser en app som har laddats ner många gånger men det finns bara ett par recensioner eller negativa kommentarer, kan detta vara en varningsflagg. Det kan betyda att utvecklaren var bra på att marknadsföra sin produkt men inte så bra med kundservice.

Det finns ett antal länder runt om i världen där det är vanligt för företag att annonsera på jobbportaler och forum för att söka efter apputvecklare, så kolla regelbundet även där.

När du har valt din kandidat eller företag, be dem att tillhandahålla referenser från tidigare kunder som var nöjda med deras arbete. Detta ger dig en inblick i kvaliteten på deras service och om de levererade i tid, höll sig inom budget och gav det som lovades. Sluta inte där eftersom du vill veta hur mycket kommunikation som ägde rum mellan dem och klienten samt om de ställde frågor när det var nödvändigt.

Om din valda kandidat eller företag bara ger dig en lista över nöjda kunder men inga kontaktuppgifter är detta en annan anledning till oro. Även om det kan vara mot deras policy att tillhandahålla dessa, anställ inte någon som inte är villig att offra lite potentiell affär för att ge referenser.

Det finns många faktorer som går in i att hitta en apputvecklare, så fortsätt leta tills du hittar någon som kan uppfylla alla dina krav samtidigt som de är tillgängliga till den prisnivå du har satt.

Varför ska jag anlita en apputvecklare?

Med nästan 2 miljoner appar tillgängliga i Apple App Store är det viktigt att sticka ut från mängden. Det finns många faktorer som spelar in för att uppnå detta, varför det kan vara ett kostnadseffektivt sätt att få din produkt skapad på rekordtid att anlita en apputvecklare.

Genom att välja rätt kandidat eller företag får du någon med erfarenhet som vet hur man presenterar sitt arbete för att konkurrera om nedladdningar och försäljning. De kommer också att kunna tillhandahålla all nödvändig teknisk kunskap tillsammans med marknadsföringsfärdigheter som SEO (sökmotoroptimering), pay-per-click-kampanjer och marknadsföring i sociala medier.

Förutom att veta hur man marknadsför din app online bör de också vara medvetna om offlinestrategier som pressmeddelanden, direktreklam och evenemang. Trots allt vill du att världen ska känna till din produkt, men det är viktigt för dem att göra sin forskning för att avgöra vilka kanaler som mest sannolikt kommer att ge de bästa resultaten.

Om din apputvecklare eller företag förstår hur dagens marknad fungerar bör de också kunna bryta ned kostnaderna i timpriser, fasta priser eller till och med framgångsavgifter om oväntade problem uppstår när din app utvecklas. De kommer inte bara veta vilken typ av appar som är mest populära bland allmänheten just nu, men de kommer också att ha erfarenhet av att arbeta med liknande projekt.

Bottenlinjen är att anställa en utmärkt apputvecklare kan spara dig tid, pengar och huvudvärk eftersom de har ett mål – att få din produkt utvecklad snabbt samtidigt som den uppmärksammas av allmänheten. Utöver att veta hur man marknadsför sina produkter bör de också veta vad som gör en framgångsrik app och hur man tar den från konceptet hela vägen till lanseringsevenemang.

Det finns många fördelar med att anställa en apputvecklare eller ett företag, så fortsätt leta tills du hittar någon som kan uppfylla dina krav samtidigt som de håller sig inom din budget.

Fördelar med att anlita en apputvecklare

Om du funderar på att anlita en apputvecklare, fortsätt läsa eftersom vi kommer att berätta varför det är värt mödan att söka efter en som kan uppfylla alla dina krav och hålla sig inom din budget. Genom att förstå vad som gör en framgångsrik produkt och hur man bäst marknadsför den för att bli uppmärksammad, bör de också kunna ge dig några bra idéer tillsammans med det tekniska kunnande som behövs för att omsätta dem till verklighet.

När du har valt en apputvecklare eller ett företag, fråga dem om de kan tillhandahålla referenser från tidigare kunder som var nöjda med deras arbete. Detta ger dig en uppfattning om kvaliteten på deras service samt om de kunde slutföra projekt i tid, hålla sig inom budget och uppfylla alla löften. Om de inte kan tillhandahålla referenser kanske de inte är villiga att ge upp potentiell affärsverksamhet för att tillhandahålla kontakter. Fortsätt söka tills du hittar någon som är villig att göra allt som krävs för att säkerställa att din produkt är framgångsrik från början.

Även om många apputvecklare och företag arbetar med timpriser finns det andra som tar en fast avgift för sina tjänster, så se till att du vet vilka betalningsmetoder de accepterar innan du ger dem mina kontaktuppgifter eller skickar pengar. Du vill inte anställa någon och bara ta reda på senare att de kommer att kosta mer än förväntat eftersom de använder olika priser för olika typer av kontrakt.

Den som har erfarenhet av att skapa appar kommer att förstå hur svårt det kan vara, särskilt när du börjar från början och inte ens är säker på vilken typ av app du vill skapa. Om det är fallet kommer det att vara upp till din apputvecklare eller företag att komma med idéer som kan bli en produkt som väl mottas av allmänheten. Inte bara bör de förstå hur appar fungerar, utan de behöver också veta vad som gör en framgångsrik produkt och hur man bäst marknadsför den för att du ska bli sedd.

Förutom att ha erfarenhet av att skapa appar bör hyra mobila apputvecklare eller företag också kunna veta vad som gör en bra app tillsammans med att förstå marknadstrenderna, vilket innebär att de redan kommer att ha några bra idéer för nya produkter. Det kan ta längre tid än vanligt, men ibland måste du prioritera kvaliteten på tjänsten framför snabb omvändningstid.

Varje bra apputvecklare och företag bör ha en portfölj där de visar några av de appar de har skapat för att ge dig en uppfattning om vilken typ av arbete de gör. Om inte måste du fråga dig själv varför, eftersom det är viktigt för potentiella kunder att få en känsla för din förmåga innan de släpper sin kontanter. Dessutom kommer varje företag som lovar världen men inte kan backa upp sina löften med verkliga exempel bara att låta dig ned i slutändan.

Anta inte att alla frilansapputvecklare och företag tar betalt per timme, eftersom det finns andra som föredrar fasta priser eller till och med prestationsbaserade avgifter när saker tar längre tid än förväntat. Med fasta priser vet båda parter vad den totala kostnaden kommer att vara innan du går med på ett kontrakt, medan prestationsbaserade avgifter vanligtvis beror på hur framgångsrik din produkt blir. Självklart innebär detta också att du måste betala mer om det visar sig vara ett misslyckande, så se till att alla villkor förklaras i detalj innan du går med på något avtal.

Oavsett vilken typ av betalningsmetoder en apputvecklare eller ett företag använder är det alltid värt att kontrollera om de inkluderar alla kostnader i förväg även när det kanske inte verkar finnas några dolda kostnader. Detta beror på att vissa utvecklare och företag lägger till extra kostnader som kan vara svåra för dig att märka förrän efter att kontraktet har godkänts. Se alltid till att allt som täcks av deras tjänster ingår i priset tillsammans med att få en kopia av alla villkor, ifall något missas.

Att anställa en apputvecklare eller ett företag kan vara ett av de bästa besluten du någonsin fattar, men endast om de tillhandahåller den tjänst du behöver. Det viktigaste att komma ihåg är att det finns gott om alternativ där ute, så skynda inte på ditt beslut eftersom du inte kommer att få en annan chans. Ta din tid att hitta någon som förtjänar det samtidigt som du hittar ett pris som passar din budget, på så sätt kommer ingen av er att bli besviken.

Hur mycket kostar det för apputveckling?

Om du funderar på hur mycket det kostar att utveckla en app bör du överväga dina alternativ när du letar efter rätt person eller företag. Det innebär att hitta någon med en beprövad track record i att skapa framgångsrika appar samtidigt som du får en känsla för deras prismodell när du bestämmer om de är överkomliga eller inte. En av de viktigaste sakerna du behöver veta är att det kommer att finnas dolda kostnader och även om detta kanske inte verkar vara fallet till att börja med kommer det att bli mer märkbart när du går in i ett kontrakt med dem. Se alltid till att inget missas eftersom det kan kosta dig mer än förväntat om dess villkor och förhållanden inte är tydliga.

Mobilapputvecklare och företag erbjuder alla typer av tjänster som design, apputveckling, testning och underhåll, vilket är anledningen till att du måste se till att de kan göra det du vill innan du skiljer dig från dina pengar. I detta avseende är det alltid värt att fråga om de inkluderar ytterligare avgifter ifall något har saknats från priset eller om det finns några dolda kostnader. Deras villkor bör också förklaras tydligt så att du förstår allt från början till slut.

En vanlig missuppfattning bland de flesta är att anställa apputvecklare innebär att företagen tar betalt per timme eftersom vissa föredrar fasta priser. Den här metoden fungerar båda vägarna eftersom du vet exakt vad den slutliga kostnaden kommer att vara samtidigt som den kombineras med en garanti för att alla tjänster ingår. Det innebär att det inte finns några oväntade avgifter som kan uppstå när saker tar längre tid än förväntat eftersom det är ett avtal mellan utvecklaren eller företaget och klienten. Vissa företag föredrar dock att använda prestationsbaserade avgifter om din produkt inte är så framgångsrik som den kunde ha varit, så se till att du läser igenom alla deras villkor.

För de flesta låter det att anställa en frilansapputvecklare eller företag som en skrämmande uppgift, men om de tillhandahåller allt då är detta ett av de bästa besluten du någonsin kan fatta. Det viktigaste att komma ihåg innan du skiljer dig från dina pengar är att det finns gott om olika alternativ där ute så skynda inte på ditt beslut eftersom du inte kommer att få en annan chans. Deras villkor måste också förklaras helt vilket är varför det alltid är värt att fråga om de inkluderar ytterligare avgifter ifall något har saknats från priset eller om det finns några dolda kostnader.

Sammanfattningsvis kommer hur mycket det kostar att utveckla en app att bero på den tjänst du behöver från utvecklaren eller företaget såväl som din budget. Det innebär att hitta någon som kan göra allt du vill samtidigt som du ser till att inget har saknats från deras tjänster. Deras villkor bör också förklaras helt så att det inte finns några missförstånd när du går in i ett kontrakt med dem. Med detta i åtanke kommer hur mycket det kostar att utveckla en app att variera beroende på den tjänst du behöver så se till att inget saknas innan du skiljer dig från dina pengar.

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.