Fördelar och nackdelar med att outsourca big data-ingenjörstjänster

Fördelar och nackdelar med att outsourca big data-ingenjörstjänster

Big data finns överallt. Det berör varje bransch och företag. Och eftersom företag bara fortsätter att samla på sig mer data, ökar efterfrågan på kunniga big data-ingenjörer som kan hantera och analysera denna information.

Men inte varje företag har möjlighet att bygga upp ett internt team för big data. Mellan processen att anställa för ett internt ingenjörsteam och att integrera dina nya anställda finns det dussintals faktorer att ta hänsyn till. Dessutom kan det vara dyrt och otroligt tidskrävande att bygga upp ett nytt team. Därför vänder sig många företag till outsourcing för att skala upp sina big data-ingenjörstjänster.

För att hjälpa dig att bestämma om outsourcing av big data-tjänster är rätt för ditt företag, låt oss utforska verkligheterna av outsourcing av big data-ingenjörstjänster mer ingående. I den här artikeln kommer vi att titta på fördelarna och nackdelarna med att outsourca data science och hur du kan kickstarta team-byggprocessen för ditt företag.

6 exempel på Big Data-projekt

Så, vilken typ av arbete faller under kategorin ”big data-projekt”? Big Data syftar vanligtvis på datauppsättningar som är för komplicerade för traditionella behandlingsverktyg. Istället måste företag anställa Big Data-ingenjörer som specialiserar sig på att skapa, testa och underhålla de komplexa bearbetningssystem som möjliggör att företag kan hantera stora datamängder.

För att sätta detta i sammanhang, låt oss snabbt titta på sex vanliga exempel på Big Data-projekt som företag som ditt kan arbeta med:

 • Utveckla prediktiva analytiska modeller för att prognostisera kundbeteende och marknadstrender genom databehandling.
 • Bygga data visualiseringsverktyg som tillåter anställda att tolka komplexa datamängder mer lätt.
 • Skapa anpassade maskininlärningsalgoritmer för att automatisera företagsprocesser.
 • Implementera dataskyddspolicyer för att säkerställa datakvalitet och efterlevnad.
 • Bygga datawarehouses för att lagra och hantera stora datamängder, inklusive strukturerade och ostrukturerade data.
 • Lösa affärsproblem genom datamining.

Varför outsourca Big Data-projekt?

Vid första anblicken verkar det idealiskt att hålla alla dina affärsfunktioner internt. Detta är dock inte alltid ett alternativ, särskilt inte för företag som skalar snabbt, har en begränsad budget för teambuilding eller saknar expertis för att hantera teknikprojekt. Detta är bara några skäl till varför ett företag kan outsourca sina Big Data-projekt.

Genom att outsourca sina Big Data-projekt kan ett företag få tillgång till den specialiserade kompetens och expertis de behöver utan att behöva spendera stora mängder tid och pengar på att bygga upp ett internt team. Att bygga ett internt team från grunden är en lång och komplex process som kräver att företag överväger hur denna nya affärsfunktion kommer att integreras med dess infrastruktur, processer och kultur. Outsourcade team erbjuder företag flexibilitet att skala upp eller ner sina dataprojekt efter behov.

Fördelar och nackdelar med outsourcing av datamanagement

Är du inte säker på om outsourcing är rätt för ditt företag? Låt oss utforska fördelarna och nackdelarna med att outsourca dina Big Data-projekt.

5 fördelar med outsourcing av Big Data

 • Kostnadsbesparingar: Det finns betydande kostnadsbesparingar förknippade med outsourcing. Att bygga ett in-house team kan vara dyrt eftersom du behöver betala konkurrenskraftiga löner, förmåner och stora overhead-kostnader.
 • Tillgång till specialiserade färdigheter: Outsourcing byråer har vanligtvis tillgång till en mycket bredare lista över talanger – många av dem har de själva validerat – som är lokaliserade över hela världen. Det ger dig direkt tillgång till begåvade personer som du kanske inte kunde anställa in-house. Detta gäller särskilt med offshoringpartners; du kan få tillgång till talangfulla specialister som finns utomlands till en konkurrenskraftig kostnad.
 • Flexibilitet: Outsourcing tillåter företag att skala upp eller ner sina data-projekt efter behov utan att behöva anställa eller säga upp anställda.
 • Snabbare tid-till-marknad: Outsourced teams är utformade för att vara agila och flexibla, vilket hjälper dig att få jobbet gjort snabbare. Det innebär att du kan få dina data-projekt på marknaden på månader istället för år.
 • Minskad risk: Genom att välja en outsourcingpartner som är väl bevandrad i datamanagement och säkerhet kan du minska riskerna med stora dataprojekt.

5 Utmaningar med att outsourca stora dataprojekt (och hur man övervinner dem)

 • Kommunikationsbarriärer: Kommunikation kan vara en utmaning när man outsourcar, särskilt om det finns språkliga eller kulturella hinder. För att övervinna detta är det viktigt att etablera tydliga kommunikationskanaler och sätta förväntningar från början.
 • Kvalitetsproblem: Kvalitetskontroll kan vara mer utmanande när man outsourcar, eftersom det kan finnas olika kvalitetsstandarder eller förväntningar mellan företaget och leverantören. För att hantera detta är det viktigt att etablera tydliga kvalitetskontrollprocesser och standarder.
 • Datasäkerhetsrisker: När information delas utanför ditt företag ökar risken för dataintrång eller andra säkerhetsrisker. Lyckligtvis kan du minska dessa risker genom att välja en pålitlig outsourcingpartner och se till att du etablerar tydliga dataskyddspolicyer och procedurer som ditt team följer.
 • Begränsad kontroll: Outsourcing kan begränsa mängden kontroll som ett företag har över projektet, särskilt om leverantören är på en annan plats eller tidszon. För att hantera detta är det viktigt att etablera tydliga projektmål och förväntningar från början.
 • Beroende av tredjepartsleverantörer: När du outsourcar någon del av ditt arbete, oavsett om det gäller dina HR-förmågor eller stora dataprojekt, gör du ditt företag mer beroende av tredjepartsleverantörer. Om leverantören upplever driftstopp eller annan problem kan detta påverka ditt företags verksamhet. Se till att etablera backup-planer och åtgärder i händelse av att värsta scenariot inträffar.

Hur du outsourcar dina dataprojekt

Har du övervägt fördelarna och nackdelarna och kommit fram till att outsourcing av datahanteringsprojekt är det rätta alternativet för ditt företag? Låt oss titta på de viktiga stegen att ta när du närmar dig outsourcing:

 • Steg 1: Definiera dina projektmål och krav. Att fastställa vad du vill uppnå och alla specifika krav innan du forskar i outsourcingalternativ kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta partnern snabbare.
 • Steg 2: Välj rätt outsourcingpartner. Forska noggrant om potentiella outsourcingpartners och välj en med erfarenhet inom din bransch, expertis inom stora datahanteringsprojekt och en beprövad framgångsrekord. På WeAssemble är vi experter på offshoring och kan bygga upp ett dedikerat team av experter inom datahantering.
 • Steg 3: Utveckla en detaljerad projektplan. Arbeta med din outsourcingpartner för att utveckla en detaljerad projektplan, inklusive tidslinjer, milstolpar, leverabler och förväntningar på kommunikation och rapportering. Om du väljer en offshoringpartner kommer du också att granska de jobbroller du behöver rekrytera för och vilka tekniker du behöver att ditt team ska arbeta med.
 • Steg 4: Bygg ditt team. Detta är den spännande delen! Baserat på kraven och jobbrollerna som du angav i de sista stegen, kommer din offshoringpartner att hitta den bästa talangen för ditt team.
 • Steg 5: Etablera tydliga kommunikationskanaler. Skapa regelbundna kommunikationskanaler med din outsourcingpartner och det nya teamet av datatekniker för att se till att du håller dig informerad om projektets framsteg och eventuella problem.
 • Steg 6: Övervaka framsteg och kvalitet. Övervaka regelbundet projektframsteg och kvalitet för att säkerställa att ditt nya team levererar arbetet till den krävda standarden.
 • Steg 7: Växa och skala upp. Fortsätt att vårda din professionella relation med din outsourcingpartner och gör dig redo att uppnå projektframgång. Ditt team kommer att växa över tiden, vilket gör det möjligt för dig att ta på dig mer komplexa projekt och utöka avdelningens förmågor.

Slutliga tankar om att outsourca datavetenskap

Att outsourca stora dataprojekt kan erbjuda betydande fördelar, inklusive tillgång till specialiserad expertis, kostnadsbesparingar och ökad effektivitet. Med stöd från WeAssemble kan du maximera värdet av dina stora dataprojekt genom att bygga ett dedikerat offshore-team och dra nytta av möjligheterna att outsourca för att uppnå dina affärsmål.

FAQs

FAQs

Vad är dataoutsourcing?
Dataoutsourcing är när ett företag anlitar en tredjepart, som en byrå eller frilansare, för att hantera datarelaterade uppgifter åt dem.
Vilka är fördelarna och nackdelarna med att outsourca stora dataengineeringprojekt?
Fördelarna med att outsourca stora dataengineeringprojekt inkluderar skalbarhet, flexibilitet, minskad risk och tillgång till expertis. Nackdelarna inkluderar brist på direkt kontroll och kommunikationsbarriärer.
Kan data science-jobb outsourcas?
Ja, data science-jobb kan outsourcas. Uppgifter som datatvätt, dataanalys och utveckling av maskininlärningsmodeller kan outsourcas till tredje parter med specialiserad kompetens.
Vilka företag outsourcar stora dataengineeringprojekt?
Vilket företag som helst som hanterar stora datamängder kan outsourca stora dataengineeringprojekt, men det är vanligast inom finans, sjukvård, e-handel, telekommunikation och transportindustrier.
FAQs

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.