Dedikerad teammodell: tillvägagångssätt och fördelar för ditt företag

Dedikerad teammodell: tillvägagångssätt och fördelar för ditt företag

Det finns fyra centrala samarbetsmodeller att välja mellan, var och en med sina egna för- och nackdelar: Fast pris, Tid och Material, Hybrid och Dedikerat team. Idag kommer vi att prata om det senare – den dedikerade teammodellen.

Vad är den dedikerade teammodellen?

Dedikerad teammodell är en metod för att outsourca produktutvecklingsprojekt som vanligtvis kretsar kring samarbete mellan tre parter: klienten, outsourcingföretaget och det dedikerade utvecklingsteamet.

Det dedikerade utvecklingsteamet anställs på heltid och arbetar exklusivt med ditt projekt. När projektet är slutfört kan det dedikerade teamet tilldelas ett nytt projekt eller frigöras för att arbeta med andra klienter. Dedikerade programvaruteam är utformade för att vara flexibla, och medan de integreras i ditt företag är de inte förlängningar av befintliga utvecklingsteam. De arbetar på distans, ofta offshore, vilket möjliggör större fokus och flexibilitet.

Den andra parten i dedikerad teammodell är outsourcingföretaget. Din partner i att bygga och hantera ditt dedikerade serviceteam, outsourcingföretaget är ansvarigt för att övervaka rekrytering, introduktion och uppstartprocesser, samt ge råd om hur du får ut det mesta av dedikerad teammodell. Outsourcingföretag har enkla prissystem som täcker deras avgifter och dina teammedlemmars löner, vilket innebär att du inte behöver betala för kontorsunderhåll, rekryteringsavgifter eller andra kostnader som är förknippade med att bygga in-house team.

Vilka är fördelarna med ett dedikerat utvecklingsteam?

Den dedikerade teammodellen tar teknikvärlden med storm på grund av den flexibilitet den erbjuder. Det finns dock en stor mängd andra fördelar för dig att dra nytta av.

Kostnadsbesparingar

Att bygga in-house team är kostsamt. Det gäller särskilt för utvecklingsteam; i USA är löner på cirka $90 000 inte ovanliga för programvaruutvecklare. Förutom att erbjuda en konkurrenskraftig lön kan du förvänta dig att betala för sjuklön, sjukförsäkring, hyra, driftskostnader, underhåll och byggnadsförsäkring.

Att bygga ett dedikerat utvecklingsteam är ett billigare alternativ för många företag. Som nämnt arbetar dedikerade team oftast offshore i länder som Indien, där kostnaden för att anställa programvaruutvecklare är mycket lägre än i USA. Indien leder vägen inom mjukvaruindustrin, vilket innebär att även om deras talang kan vara billigare, förlorar du inte på kvalitet.

Dessutom kommer ditt outsourcingföretag att hantera processen med rekrytering, introduktion och uppstart av ditt team åt dig, vilket innebär betydande besparingar både i tid och pengar.

Flexibelt och skalbart team

Inget projekt håller sig exakt till schemat. Krav ändras, omfattning anpassas och deadlines skjuts upp. Dedikerade team är utformade för flexibilitet; med den här modellen kan du skala upp och ner antalet utvecklare i ditt team varje månad när omfattningen ändras.

Om projektomfattningen växer snabbt kan ditt dedikerade team snabbt skalas i takt med detta. Det finns ingen begränsning för antalet teammedlemmar du kan ha, och nya medarbetare kan anställas och introduceras på så lite som två veckor. I jämförelse är in-house-team begränsade av det tillgängliga skrivbordsutrymmet, budgeten för löner och rekrytering, samt tiden det tar att hitta rätt talang.

Delegerad ledning

Om du inte har erfarenhet av att leda ett team av utvecklare eller helt enkelt inte har kapacitet att göra det erbjuder dedikerade offshore-utvecklingsteam fördelen med delegerad ledning.

Din outsourcingpartner tar på sig ansvaret för att hantera ditt teams HR-behov och kan bygga ett full-stack team som inkluderar olika roller, inklusive projektledare, scrum masters och QA-specialister.

Dina processer, kommunikationspreferenser och teknologier

I den dedikerade teammodellen är det första steget att beskriva dina krav så att ditt team kan skräddarsys för att matcha dina förväntningar. Ett dedikerat utvecklingsteam är byggt specifikt för ditt företag, så det kan vara flexibelt när det gäller vilka teknologier, kommunikationsramar och processer som används.

Snabbhet och fokus

Din outsourcingpartner kommer att ha tillgång till en bred pool av granskad utvecklingstalang som de kan dra nytta av när de bygger ditt team, vilket påskyndar processen. Medan det kan ta månader att bygga in-house-team kan offshore-dedikerade team sättas ihop mycket snabbare. Dessutom, eftersom ditt outsourcingteam hanterar hela processen åt dig, slipper du besväret med att granska CV och delta i ändlösa intervjuer.

När ditt projekt väl kommit igång tenderar dedikerade utvecklingsteam att arbeta snabbare än in-house-team tack vare sina strömlinjeformade arbetsflöden och förmåga att vara flexibla när kraven ändras.

Vilken typ av projekt är ett dedikerat utvecklingsteam rätt för?

Dedikerad teammodell kommer inte att passa för varje företag eller projekt. Det finns andra alternativ tillgängliga, som att anställa frilansare för kortvariga, småskaliga projekt eller att utöka ditt befintliga team med en förlängning av ett programvaruutvecklingsteam.

Om ditt företag och projekt passar in i någon av kategorierna nedan kan dedikerad teammodell vara en utmärkt matchning för dig.

Långsiktiga projekt

Långsiktiga projekt, såsom storskaliga applikationsutvecklingsprojekt, kan pågå i all oändlighet, med det ständiga behovet av förbättringar och stöd. I dessa fall är det värt att lägga ut arbetet på entreprenad för att minska kostnaderna för att driva ett sådant projekt.

Ingen tid eller pengar för att bygga ett internt team

Som vi har täckt tidigare är det dyrt att bygga ett internt programvaruutvecklingsteam. Mellan de höga lönerna för ingenjörsroller och omfattande rekryteringskostnader, inklusive avgifter till rekryterare, produktivitetsförlust på grund av intervjuomgångar och långa introduktionsprocesser, krävs en betydande investering innan du ens kan starta ditt projekt.

För att inte tala om att processen att bygga ett utmärkt in-house-utvecklingsteam vanligtvis tar mer än tre månader. Och cykeln börjar om varje gång en permanent anställd lämnar teamet eller när du behöver skala. När du överväger att sätta ihop ett offshore-utvecklingsteam genom ett outsourcingföretag tar det en månad – det är självklart.

Brist på intern expertis

Att bygga ett internt utvecklingsteam är en kostsam och tidskrävande satsning, så innovativa företag vänder sig till offshore-utvecklingsteam för att få nya projekt lanserade snabbare och ligga steget före konkurrensen.

Om du inte redan har programvaruutvecklingsstöd internt kan integrationen av ett nytt team i dina operationer vara en komplicerad uppgift. Detta skulle inkludera att utbilda din personal i att hantera programvaruprojekt eller anställa ytterligare specialister för att hantera denna process.

Även om du redan har tillgång till resurser för programvaruutveckling kanske de inte har de färdigheter som krävs för att leverera projektet. Om dina ingenjörer är experter på webbutveckling är de inte bäst lämpade för att ta itu med ett nytt projekt för mobilapputveckling.

Internt team vid kapacitet

Slutligen, om ditt företag skalar snabbt och vill anamma utmaningar, saknar ditt interna team sannolikt kapaciteten att ta sig an nya projekt. Den dedikerade teammodellen tillåter detta team att fokusera på att hantera din kärnprodukt, med nya initiativ som outsourcas till ditt offshore-utvecklingsteam.

Hur fungerar ett dedikerat utvecklingsteam?

Låt oss titta på hur den dedikerade utvecklingsmodellen fungerar i praktiken.

Dedikerad utvecklingsteamstruktur

En viktig skillnad mellan ett dedikerat team och ett in-house team är närvaron av en mellanhand, vilket innebär att det finns tre huvudaktörer:

  • klienten (du): klienten definierar projektet, skisserar förväntningar och godkänner arbete. De samarbetar nära med utvecklingsteamet för att nå sina mål.
  • outsourcingföretaget: outsourcingteamet rådgör klienten om det bästa sättet att uppnå sina mål, söker talangen och hanterar all administration förknippad med teamet, inklusive HR och löpande support.
  • det dedikerade utvecklingsteamet: precis som ett in-house-team består ett dedikerat utvecklingsteam av talangfulla programvaruutvecklare, var och en med sina egna ansvarsområden. Teamet arbetar exklusivt med en klient på ett projekt tills det är klart.

Ett dedikerat team kan bestå av en stor variation av individer, inklusive:

  • Produktägare, chefer och scrum masters
  • UX/UI-designer
  • QA-ingenjörer
  • Front-end-ingenjörer
  • Back-end-ingenjörer
  • DevOps-ingenjörer
  • Affärsanalytiker

De roller du anställer för kommer att bero på ditt företag och ditt projekt. Du kan behöva flera personer för att täcka samma arbetsfunktioner men kommer sannolikt inte behöva rekrytera för var och en av dessa roller.

Hur vi bygger ett dedikerat team på WeAssemble

Intresserad av att bygga ett dedikerat utvecklingsteam och få ut det mesta av den dedikerade teammodellen? På WeAssemble är vi experter på att skapa talangfulla och flexibla offshore-team för innovativa företag. Låt oss titta närmare på hur vi gör detta.

Steg 1: Bedöm krav

Det första steget är att vi bekantar oss med ditt företag, dess utmaningar och dina mål. På samma sätt vill vi att du ska lära känna oss, vad vi erbjuder och hur vi kan arbeta tillsammans för att uppnå dessa mål.

Vi måste förstå dina tidsramar, budgetar och omfattning så att vi kan bedöma vad som är genomförbart och råda dig om den bästa handlingsvägen. Du behöver förstå vår metodologi så att du kan avgöra om vi är rätt partner för offshore och outsourcing för dig.

Steg 2: Mål och omfattning

Nästa steg är att diskutera dina projektmål, klargöra vilka roller som ska fyllas, dina teknologier, tidszon och kultur. Detta inkluderar att arbeta tillsammans nära för att skriva eller utveckla befintliga jobb beskrivningar och detaljerade specifikationer för varje roll.

I detta skede producerar vi ett föravtal där vi beskriver projektets ramverk, antalet roller och tidslinje, vilket ger dig möjlighet att besluta om du vill gå vidare.

Steg 3: Talangförsörjning

När du har godkänt jobbeskrivningarna och föravtalet påbörjar vi vår process för filterad talang. Denna process riktar sig mot de topp 3% av utvecklare i Indien; vårt erfarna rekryteringsteam letar inte bara efter talang, erfarenhet och kunskap, utan även individer som är i linje med ditt företags kultur och arbetssätt.

Vi källar ett antal kandidater baserat på dina jobbeskrivningar och projektkrav, vanligtvis granskar vi 100 kandidater per roll.

Steg 4: Test & intervjuer

Test- och intervjustadierna ser till att de initiala 100 kandidaterna successivt minskas tills vi har hittat våra tre bästa kandidater för varje roll. De genomgår flera tester som granskar deras logiska färdigheter och tekniska expertis med hjälp av anpassad programvara och blir intervjuade av vår CTO och CPO för att bedöma deras karaktär och hur de angriper utvecklingen av lösningar.

Denna rigorösa approach till rekrytering av talang innebär att när du träffar de tre bästa kandidaterna per roll kan du vara trygg i att de är experter på dina teknologier och kommer att göra fantastiska tillskott till ditt team.

I den sista intervjufasen träffar du och intervjuar de bästa av gänget.

Steg 5: Introduktion och installation av anställda

Slutligen får vi ditt nya team ombord och installerat. Detta inkluderar att verifiera deras identiteter, sätta upp dem med förstklassig utrustning, ansluta dem till dina teknologier, projektlednings- och kommunikationsverktyg samt träna dem på dina processer.

Våra talangfulla och flerspråkiga Account Managers i Europa finns ombord under hela denna process för att erbjuda råd och hålla kommunikationen så smidig som möjligt.

Steg 6: Ditt projekt börjar!

Den stora dagen är äntligen här. Projektet börjar med en 2-veckors provperiod, vilket ger dig tid att se till att du är nöjd med ditt nya team. Från och med detta ögonblick kan du skala upp och ner ditt team varje månad efter behov.

Vår prissättning är utformad för att vara flexibel, precis som ditt team, och vi tror att du kommer att bli positivt överraskad av våra konkurrenskraftiga kostnader. Få en kostnadsberäkning för ditt dedikerade utvecklingsteam idag!

Förstå grunderna

Förstå grunderna

Vad är speciellt med den dedikerade teammodellen?
Den dedikerade teammodellen är speciell eftersom den är utformad för att öka produktiviteten genom att säkerställa bibehållet fokus på ett specifikt projekt eller mål. Eftersom ett dedikerat team bara arbetar med ditt projekt, har varje utvecklare en större förståelse för din verksamhet, dina mål och din teknik, vilket gör att de kan leverera bästa möjliga resultat.
Vad är en dedikerad teammodell?
Den dedikerade teammodellen är ett tillvägagångssätt för att bygga utvecklingsteam som fokuserar på att outsourca projekt till heltidsanställda, distanserade team som enbart arbetar med en kunds projekt åt gången. Denna process hanteras vanligtvis för kundens räkning av ett outsourcingföretag.
Varför välja ett dedikerat utvecklingsteam?
Dedikerade utvecklingsteam är fantastiska av många anledningar. Deras omfattande fördelar inkluderar minskade kostnader, ökad produktivitet, flexibilitet, skalbarhet och möjligheten att ligga före konkurrenterna.
Förstå grunderna

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.