7 Enkla Steg för att Skapa en Bra Mobilapplikation: En Nybörjarguide

7 Enkla Steg för att Skapa en Bra Mobilapplikation: En Nybörjarguide

År 2018 överträffade mobilen skrivbordet som det primära sättet att få tillgång till internet. Fem år senare kommer företag som inte anpassar sig till en mobil-först-värld att misslyckas med att vara konkurrenskraftiga.

Mer än två tredjedelar av världens befolkning använder nu mobiltelefoner och 5% av amerikanska vuxna är ”smartphone-endast” internetanvändare, vilket tyder på att företag som vill behålla sin publikintresse måste erbjuda versioner av sina produkter optimerade för mobil användning.

Men att bygga en fantastisk app är ingen lätt uppgift. Det finns dussintals hinder att ta sig över, från marknadsundersökning och idévalidering till prototyper och design. Och arbetet slutar inte när applikationen är lanserad.

Apputvecklingsprocessen kan verka skrämmande till en början, men att framtidsbestända ditt företag genom att utveckla en responsiv mobilapplikation är definitivt en värd investering.

Vill du veta hur man bygger en mobilapplikation? Fortsätt läsa. I den här artikeln kommer vi att titta på de steg du behöver ta för att bygga en bra mobilapplikation, inklusive att bygga ett talangfullt utvecklingsteam.

Att utveckla en app internt vs att outsourca utvecklingen

Innan vi tar en titt på apputvecklingsprocessen är det viktigt att överväga vem som ska utveckla din produkt. När det gäller utveckling av mobilappar har du några alternativ:

 • Internt: Ett internt utvecklingsteam
 • Förstärkt utvecklingsteam: Om du redan har ett internt mjukvaruutvecklingsteam, har de kapacitet att ta på sig detta nya projekt? Om inte kan du förstärka dina befintliga resurser genom att outsourca hela projekt eller delar av ditt teams arbete till en tredje part.
 • Genom att outsourca hela din apputvecklingsförmåga med hjälp av en dedikerad teammodell, you can avoid the sky-high costs of building an in-house team from scratch.

När du bygger en app internt har du fullständig kontroll över utvecklingsprocessen. Beroende på din ledningsstil kan du betrakta detta som en stor fördel. Du får inte bara välja vem som arbetar med projektet och sätta budgeten, utan du övervakar också projektet från start till slut. Att bygga internt är dock kostsamt; i USA är löner på cirka 90 000 dollar inte ovanliga för mjukvaruutvecklare. Och det är utan att ta hänsyn till kostnaden för sjuklön, sjukförsäkring, hyra, driftskostnader och byggnadsförsäkring.

Att outsourca apputvecklingen erbjuder omfattande kostnadseffektivitet. Inte bara kan ett outsourcat team flexa upp och ner beroende på vilket stöd du behöver, men outsourcingavgifter kan vara betydligt billigare än att betala för heltidsanställda.

När det gäller outsourcing kan du antingen:

 • anställa en byrå för att övervaka dina mjukvaruutvecklingsbehov, men stödet kommer inte att vara dedikerat till dina projekt.
 • samverka med en expert offshore-verksamhet; de kommer att hantera teambyggandet för att skapa ett talangfullt team som kommer att arbeta enbart med dina projekt.

Hur man skapar en app i 7 steg

Nu när du vet vem du kommer att arbeta med, låt oss gå in i de sju stegen för att uppfinna och bygga en fantastisk app.

1. Marknadsundersökning och planering

Som med de flesta projekt kommer du att börja din app-byggnadsprocess med planering och forskning. Under denna fas kommer du att avgöra:

 • Vad syftet med appen är
 • Vem målgruppen är, deras behov och deras smärtpunkter
 • Vad konkurrensen gör
 • Vilka trender som finns på marknaden

Detta steg är avgörande för att identifiera de unika funktionerna som din app kommer att behöva för att möta din målgrupps behov, lösa deras smärtpunkter och sticka ut på marknaden.

Överväg att använda verktyg som Google Trends, App Annie för att samla in data om användning av applikationer och marknadstrender. Om du skapar en mobilversion av en befintlig produkt, använd SurveyMonkey för att få värdefulla insikter från din befintliga publik.

När du har en solid förståelse för marknaden och din målgrupp är du redo att börja bygga produkten funktioner, funktionalitet och användargränssnitt. Du bör också skapa en projektplan och sätta en budget för utvecklingsprocessen.

2. Prototyputveckling

Med en detaljerad projektplan på plats är det dags att starta prototyputvecklingen.

En prototyp är en preliminär modell av din app som tillåter dig att testa användargränssnittet och användarupplevelsen. Detta hjälper dig att identifiera eventuella designproblem och användbarhetsproblem innan utvecklingsprocessen börjar. Vi rekommenderar att du börjar prototyputvecklingen genom att använda verktyg som Sketch, Figma eller Adobe XD.

3. Design

Din apps design är avgörande för dess framgång. Människor är visuella varelser, vilket innebär att din produkt måste vara estetiskt tilltalande för att fånga deras ögon i appbutiken. Dessutom kommer dess design påverka hur lätt och trevligt det är att använda.

UX-design tar hänsyn till hur intuitiv din applikation är att använda, dess tillgänglighet och funktionalitet, bland andra detaljer. Trots allt kommer din produkt inte att vara till någon nytta om dess användare inte kan navigera det effektivt eller slutföra sina mål snabbt och effektivt.

Under designstadiet kommer ditt team också att granska varumärkesprofilen, färgschemat och typografin och sträva efter att skapa en engagerande och meningsfull upplevelse; detta är vad som gör en bra app. Överväg att använda verktyg som InVision och Marvel för att skapa interaktiva prototyper och testa din apps design.

4. Utveckling

Nu går vi vidare till det roliga: utveckling! Detta är där din app börjar ta form och kommer till liv.

Men innan du börjar behöver du ha allt på plats. Det innebär att välja utvecklingsplattform, programmeringsspråk och verktyg som ditt team ska använda:

 • Utvecklingsplattform: De två mest populära utvecklingsplattformarna är iOS och Android. Vi rekommenderar att du utvecklar din produkt för både iOS och Android, eftersom du då når fler användare.
 • Programmeringsspråk: Programmeringsspråk är språk som datorer kan förstå. Det goda nyheten är att det finns dussintals språk som passar bra för mobilapplikationsutveckling att välja mellan. Dessa inkluderar Java och Kotlin för Android, Swift och Objective-C för iOS, C# för Xamarin och Dart för Flutter. Vissa språk, som HTML, CSS och JavaScript, kan också användas för hybrid- och webbaserad mobilprogramvaruutveckling.
 • Utvecklingsverktyg: Vilka utvecklingsverktyg du använder beror på vilken plattform och vilka språk du har valt. Om du utvecklar specifikt för Android kan du använda Android Studio eller Visual Studio för plattformsoberoende appar.

Under utvecklingen finns det flera nyckelfaktorer att ta hänsyn till som kommer att påverka din apps funktionalitet och marknadsanvändbarhet:

 • Skalbarhet: Appen ska kunna hantera ett stort antal användare och data.
 • Följande riktlinjer: Se till att produkten uppfyller riktlinjerna för app store.
 • Säkerhet: Att införa robusta säkerhetsåtgärder är viktigt för att garantera säkerheten för dina användare och ditt företag. Vi rekommenderar att du ställer in kryptering för att skydda användardata. Implementera tvåfaktorsautentisering och säkra kodningsmetoder för att förhindra säkerhetsproblem.

5. QA och testning

När du är nöjd med din produkts funktioner, prestanda och design är det dags att säkerställa att den är funktionsduglig och felfri. QA- och testfasen är avgörande för att leverera en högkvalitativ produkt som ger en positiv användarupplevelse och är redo för marknaden.

Det finns flera typer av tester som ditt QA-team kommer att utföra med hjälp av verktyg som TestFlight och Firebase:

 • Enhetstestning
 • Integrationstestning
 • Funktionalitetstestning
 • Användaracceptanstestning

När dessa tester är klara kommer dina utvecklare att börja göra informerade ändringar i appen. Eftersom apputveckling är en iterativ process kommer du troligtvis behöva upprepa denna fas flera gånger.

6. Lansering på marknaden

Slutligen är det den steg du har väntat på: när du släpper din produkt på marknaden. När testning är klar är det dags att sätta igång. Ditt nästa steg är att skicka in din app till App Store för iOS och Google Play Store för Android!

Efter godkännande måste du ställa in ett lanseringsdatum, utforma din marknadsföringsstrategi för att öka nedladdningar och användarinteraktion samt överväga din process för att samla in feedback efter lanseringen.

7. Kontinuerligt underhåll

Det sista steget för att skapa en bra mobilapp är underhåll. Som nämnts är apputveckling iterativ, och arbetet slutar inte på lanseringsdagen.

Buggar är en olycklig del av att bygga en app, så det är viktigt att regelbundet granska och uppdatera appen. Du kommer också att behöva fortsätta utvidga appens funktionalitet när den får fäste och användare. Du kan lägga till nya funktioner för att locka nya användare och utveckla befintliga funktioner baserat på feedback från befintliga användare.

Slutligen rekommenderar vi att regelbundet granska din mjukvaras kompatibilitet med operativsystem och enheter. Nu vet du hur man gör appar!

Outsourca din apputveckling med WeAssemble

Är du redo att starta din app-skaparresa men har ingen aning om var du ska börja? WeAssemble är här för att hjälpa till.

Nu när du vet hur du skapar en app, lämna resten till oss. Vi kommer att samla det bästa mobilappenutvecklingsteamet för ditt företag; vi kan förstärka ditt befintliga utvecklingsteam eller bygga upp ett erfaret och dedikerat utvecklingsteam från grunden. Kontakta oss idag för att samla ihop ditt expertteam och bli redo att lansera din fantastiska nya app.

FAQ

FAQ

Vad kostar det att utveckla en app?
Det är svårt att ge ett exakt pris för utveckling av en app eftersom kostnaden beror på komplexiteten, funktionerna och plattformen som avses. Enkel apputveckling kostar vanligtvis några tusen dollar medan mer komplexa applikationer kan ha budgetar på sexsiffriga belopp.
Hur lång tid tar det att skapa en mobilapp?
De flesta utvecklingsteam kan producera en enkel app på några veckor. Men en större applikation med komplicerad funktionalitet tar vanligtvis upp till ett år att utveckla och kräver ofta att utvecklarna skriver unik kod.
Kan du göra ändringar i en mobilapp efter dess lansering?
Ja - och det rekommenderas att du gör ändringar i all programvara efter lanseringen. Du måste fixa buggar, göra uppdateringar och lansera nya funktioner.
Kan du ta emot betalningar via en mobilapp?
Ja, du kan ta emot betalningar via mobilappar. Företag kan erbjuda kunder bekväma och säkra betalningsmetoder genom betalningsgateways och integrationer.
Vad är en app?
En app är en mjukvaruapplikation som är designad för att utföra en specifik funktion eller hjälpa människor att slutföra en uppgift. Mobilappar kan inkludera mobilspel, e-postapplikationer och e-handelsprogram.
FAQ

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.