7 fördelar med att lägga ut mjukvaruutveckling till Indien

7 fördelar med att lägga ut mjukvaruutveckling till Indien

Den mest frekvent angivna anledningen till att outsourca programvaruutveckling är möjligheten till kostnadsbesparingar. Även om detta är sant är det långt ifrån den enda fördelen med outsourcing.

Outsourcing har många fördelar, inklusive att erbjuda en mer flexibel rekryteringsprocess, spara de höga kostnaderna för att anställa permanenta anställda och införa en skalbarhetsaspekt.

Utmärkta utvecklare, programmerare och ingenjörer kan hittas över hela världen. Men vi rekommenderar att anställa indiska mjukvaruutvecklare specifikt. Varför? Jo, att arbeta med indiska programutvecklare har ytterligare fördelar. I själva verket kan ingen annan land konkurrera med allt som Indien har att erbjuda!

Vad är ett offshore-lag?

Ett offshore-team är ett team som byggs externt till ditt huvudkontor. Dessa är belägna ”offshore” eller utomlands.

När man bygger ett offshore-utvecklingsteam anställs utvecklare antingen direkt av företaget eller via ett offshore-managementföretag, som WeAssemble. Dessa företag hanterar processen från att källa talang till löpande kontohantering.

Dessa utvalda utvecklare arbetar på en flexibel basis och samarbetar direkt med företagets projektledare för att stödja deras växande behov. Uppgifter delegeras antingen baserat på det aktuella projektets krav eller ad hoc.

Det finns många roller som kan utgöra ett offshore-utvecklingsteam, från front-end-utvecklare till UX-designers.

Varför du ska bygga ett avlägset team

Ett brett utbud av indiska utvecklare finns att hyra, vilket gör det till en otroligt populär offshoring-destination. Ändå finns det många andra anledningar till att företag lägger ut sin mjukvaruutveckling till Indien.

7 skäl att anlita indiska mjukvaruutvecklare vid outsourcing av IT-arbete

Här är sju skäl till varför du bör överväga att lägga ut din mjukvaruutveckling på entreprenad till programmerare från Indien:

Minskade kostnader i samband med anställning

Varje företag kan dra nytta av kostnadseffektivitet. Detta är en stor fördel för företag som överväger att outsourca sin IT-utveckling.

Att bygga ett in-house-team är mycket dyrt, med stora budgetar som behövs för att täcka hyres- och serviceavgifter för kontorsutrymme, de konkurrenskraftiga lönerna i ditt lokala område och ytterligare förmåner för anställda, såsom sjuklön och sjukförsäkring.

Offshore-team har mycket färre associerade kostnader jämfört med detta. Även om du fortfarande behöver betala en rättvis lön betalar du endast för den tid som används. Dessutom är den genomsnittliga årsinkomsten för en programvaruutvecklare i Indien ungefär fem lakhs ($6 000), enligt AmbitionBox, jämfört med den årliga lönen på minst $90 000 plus en bonus som förväntas av arbetare i USA.

En större resurspool (som kommer att växa)

När du rekryterar från din lokala talangpool är dina alternativ kraftigt begränsade. De mest intelligenta, kreativa utvecklarna är förmodligen redan anställda någon annanstans, och om deras arbetsgivare känner till deras värde kommer de att göra allt de kan för att behålla sin bästa talang.

Jämförelsevis är Indien den största leverantören av IT-outsourcing globalt sett, med ett otroligt högt antal kandidater som lämnar högskolan med ingenjörsutbildning varje år. Marknaden befinner sig i en tillväxtfas, med över en miljon talangfulla och motiverade datavetare som kommer in på arbetsmarknaden varje år. Det uppskattas att över 15 lakh (1,5 miljoner) indiska studenter tar examen med ingenjörsutbildning varje år.

Och detta förväntas bara växa. Indien har en ung befolkning, med över 50% av dess invånare under 25 år, så denna grupp entusiastisk och innovativ talang kan bara förväntas att expandera.

Den indiska regeringen gynnar IT-branschen

Indiens regering är en stor supporter av IT-branschen, där IT finns med på dess lista över högprioriterade industrier. Den förbättrar regelbundet sina policys för att gynna branschens tillväxt och uppmuntra outsourcing av programvaruutveckling till talanger baserade i Indien.

Från undantag för IT-investeringar till skatteförmåner vidtar den indiska regeringen stora åtgärder för att främja ny investering i sektorn, vilket garanterar dess fortsatta tillväxt och säkrar framtiden för den indiska mjukvaruindustrin. Faktum är att Indiens IT-sektor växer nästan dubbelt så snabbt som dess ekonomi, och teknikbranschen korsade den 200 miljarder dollar intäktsgränsen i början av 2022.

Regeringen är också medveten om de potentiella nackdelarna med offshore-outsourcing och arbetar aktivt med att tackla dessa. Till exempel är datasäkerhet en risk när arbete utförs online eller via molnet. År 2022 rapporterades det att regeringen hade föreslagit att ersätta Information Technology Act med en uppdaterad lag som skulle göra mer för att bekämpa cyberbrott.

Indien är ledande på marknaden för mjukvaruutveckling

Ökningen av antalet examina och regeringens aktiva stöd innebär en viktig sak för den indiska mjukvaruutvecklingsbranschen: den är på väg att bli en internationell supermakt inom mjukvaruutveckling.

Enligt nyligen gjorda prognoser kommer Indien att överträffa USA som hem för världens största antal apputvecklare år 2024, med förväntad tillväxt inom alla områden av IT-utveckling. Medan USA kommer att ha 4,4 miljoner utvecklare kommer Indien att ha hela 5,2 miljoner utvecklare.

Dessutom, med fem megastäder runt om i landet, där många av Indiens 4 500 startups inom internet of things (IoT), robotik, artificiell intelligens och analys finns, positionerar sig Indien för enorm framgång.

Hög kunskapsnivå i programmeringsspråk

Indiska mjukvaruutvecklare har en extremt hög kompetensnivå i populära programmeringsspråk, inklusive Python, Java, C/C++, C# och PHP, enligt PYPL Index.

I Courseras senaste Global Skills Report noterades det att indiska användare överindexerade när det gäller programmeringsspråk och färdigheter inom mobilutveckling.

Ledare för global innovation

År 2020 rankades Indien också som nummer två på en lista över länder som visar ”mest lovande för att utveckla globalt påverkande störande teknologier”, efter USA och på samma nivå som Kina.

När det gäller specifik branschutveckling är landets FinTech-marknad den tredje största i världen och värderades till 31 miljarder dollar år 2021.

Arbeta med ett globalt tänkesätt

Slutligen opererar indiska mjukvaruutvecklingsteam med en global mindset. Eftersom fysiska geografiska hinder blir mindre av ett problem i den molnbaserade arbetsvärlden är indiska utvecklare redo att spela på den globala scenen.

Med över 125 miljoner engelsktalande människor i hela landet är Indien en fantastisk plats att rekrytera utvecklare för dem som vill bygga ett engelsktalande offshore-team. Detta minimerar risken för kommunikationsproblem och säkerställer en snabbare onboarding-process.

Dessutom finns det en vilja att tillhandahålla tjänster 24/7, vilket gör arbetet över tidszoner irrelevant. Dessa talangfulla utvecklare är villiga att möta företag på mitten, anpassa sina arbetstider efter din tillgänglighet och anpassa sina arbetssätt beroende på din företagskultur och standardiserade arbetsrutiner.

Hur anställer jag en indisk utvecklare?

Övertygad om fördelarna med att outsourca mjukvaruutveckling till Indien? WeAssemble är här för att hjälpa dig.

Vi samlar intelligenta och flexibla offshore-team bestående av de bästa talangerna i Indien, allt baserat på ditt företags specifika behov och arbetssätt. Som ett nytt typ av offshoring-företag tar vi ett unikt tillvägagångssätt genom att erbjuda olika flexibla tjänster som gör att du snabbt och effektivt kan skala upp ditt utvecklingsteam samtidigt som du uppnår fantastiska resultat.

Att arbeta med WeAssemble innebär:

  • Help building a new offshore development team or augmenting your in-house team
  • Stöd genom varje steg av processen, inklusive rekrytering av mjukvaruingenjörer i Indien, onboarding av talang och löpande projektledning
  • Tillgång till vår Filtered Talent-process, som riktar sig till de bästa 3% av utvecklare i Indien
  • En dedikerad Account Manager baserad i Europa
  • Pengar sparade — vi är stolta över att säga att våra partners kan optimera kostnaderna med upp till 50%

Vi samlar det bästa mjukvaruutvecklingsteamet för ditt företag. Kontakta oss idag för att flexibelt bygga ditt offshore-utvecklingsteam med de bästa utvecklarna och specialisterna i Indien.

FAQ

FAQ

Varför anlita utvecklare från Indien?
Att anställa programmerare från Indien erbjuder företag många fördelar på grund av deras höga tekniska kompetens, flytande engelska, anpassningsförmåga till olika tidszoner och konkurrenskraftiga priser.
Varför är Indien en så attraktiv plats att lägga ut jobb på?
Indien är attraktivt för outsourcing på grund av sin stora pool av utbildade, engelsktalande indiska mjukvaruingenjörer, kostnadseffektivitet och etablerad IT-outsourcingindustri.
Hur mycket kostar IT att anlita en indisk utvecklare?
Kostnaden för att anlita en indisk utvecklare varierar men är vanligtvis ett kostnadseffektivt alternativ. Den genomsnittliga årsinkomsten för en mjukvaruutvecklare i Indien är cirka fem lakhs ($6 000).
Vilka är potentialerna med outsourcing i Indien?
Potentialen med outsourcing i Indien inkluderar tillgång till en bred talangpool, kostnadsbesparingar, skalbarhetsflexibilitet och förmågan att fokusera på kärnverksamheten.
FAQ

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.