Skalning av brittisk rese-teknik till över 30 offshore-utvecklare

Skalning av brittisk rese-teknik till över 30 offshore-utvecklare

Events
Travel

UTMANINGEN

En unik plattform skapad av ett kraftfullt offshore-team

År 2021 gick tre ledande företag inom evenemangs- och biljettbranschen samman för att skapa en revolutionerande rese-teknikstart, Roamy. Event Horizon, Live Nation och Ticketmaster ville lansera en produkt som kunderna aldrig hade sett tidigare och erbjuda nya sätt att boka 360-gradersupplevelser över hela världen och ta tillvara på livets möjligheter.

Som en start-up behövde Roamys team överväga om de skulle bygga ett inomlands-, nära havs- eller offshore-team. Som en del av den beslutsprocessen kontaktade de WeAssemble. WeAssemble var deras partner för att leverera en banbrytande produkt. Roamys ledningsteam imponerades av WeAssembles brittiska kontoteam, som gav extra ansvar, vilket säkerställde att Roamy hade förtroende för att dra nytta av de omfattande fördelarna med att bygga sitt teknikteam offshore.

clutch_review
clutch_avatar
Vicky Hart-Edwards, VD på Roamy
"Hur du bygger dina resurser som en start-up är ett stort beslut. Kulturen i en start-up är så viktig för att se till att alla rör sig i samma riktning, särskilt när saker..."
Läs mer

Om partnern

Roamy är en rese- och upplevelsebokningsplattform i en klass för sig.

Skapad av branschledarna Event Horizon, Live Nation och Ticketmaster, kuraterar Roamy 360-graders upplevelser för millenniepubliken och möjliggör att resenärer kan forska, skapa och boka unika semestrar och upplevelser.

Roamy lanserades 2023 och förväntas expandera under de kommande åren och erbjuda nya och innovativa funktioner till kunder och samarbetspartners.

BRANSCH: Evenemang

PLATS: London, Storbritannien

Lösningen

Roamy hade satt samman ett grundande ledningsteam med omfattande erfarenhet inom resor, logistik, biljettförsäljning och evenemangshantering. De skapade en produkt som erbjöd reseföretag aldrig tidigare hade upplevt, så den initiala utmaningen var att bygga ett produktteam som kunde stödja ledningen i att definiera användningsfallen. WeAssemble byggde ett komplett produktteam, med teknikledare, produktägare och produktchefer som alla arbetade offshore. Att vi kunde bygga roller som var så viktiga för en ny produkt på distans från ledningen var ett stort förtroende för WeAssembles offshore-modell – och det gav resultat!

Under denna extremt komplexa uppgift tillhandahöll WeAssembles brittiska kontoteam effektivt och användbart stöd för att förbättra både kommunikationen och samarbetet mellan de viktigaste intressenterna för produkten. Dessutom uppskattade Roamys team verkligen vårt fokus på att bygga ett team som är präglat av varje partners kultur, vilket möjliggjorde en sömlös integration med befintlig verksamhet samtidigt som de arbetade mot gemensamma mål.

VARAKTIGHET: Pågående
TEAM STORLEK: 50 experter

ANVÄNDA TEKNOLOGIER: ReactJS NodeJS NestJS MonGoDB AWS

cs-slide-1
cs-slide-2
cs-slide-3
cs-slide-4
cs-slide-1
cs-slide-2
cs-slide-3
cs-slide-4

Appens funktionalitet

Snabb och responsiv upplevelse
API-integration för aktuella priser och automatiserad rapportering
Kundfokuserad 360-graders biljett- och reseupplevelse
Automatiserade processer, dynamiskt innehåll och tillägg
Kontraktshanterare med överensstämmelse enligt regler
Snabb och responsiv upplevelse

Byggde front-end med hjälp av ReactJS, ett lättviktigt ramverk som stöder högpresterande webbplatser med snabba laddningstider och minimal fördröjning.

Reaktivitet var avgörande för att bibehålla hög konvertering under bokningsprocessens flera steg, särskilt eftersom man förväntade sig hög mobilt trafik från den yngre publiken.

Skapade en anpassad lösning som kombinerade Cloudflare och förrendering för att hantera höga trafikspikar. Lade till ett integrerat kösystem för att säkerställa att webbplatsens hastighet förblev konsekvent under sådana trafikspikar.

API-integration för aktuella priser och automatiserad rapportering

Incorporated en API-plugg som stöder fullt anpassningsbara API-flöden. Säkerställde att plattformen jämförde de bästa tillgängliga priserna på marknaden och visade levande priser för hotellrum, transfer och evenemangsbiljetter.

Grunden lades för att skala antalet datapunkter som används, inklusive flyginformation, biluthyrning och aktiviteter. Lade till möjligheten att automatiskt mejla CSV-filer med bokningsinformation till leverantörer med förinställd frekvens. Detta säkerställer att leverantörer av produkter som säljs fritt regelbundet får uppdateringar för att säkerställa tilldelning.

Kundfokuserad 360-graders biljett- och reseupplevelse

En 360-graders biljett- och reseupplevelse innebär att kunderna kan söka efter upplevelser efter plats, genre och artist, anpassa sina upplevelser och checka ut på bara två steg med hjälp av olika betalningsplaner.

Den lättanvända front-enden ger en skräddarsydd upplevelse, med ett ”My Bookings”-system som gör att användarna kan se och ändra sina bokningar och lägga till anpassade tillägg till sina paket.

Via bokningshanteringssystemet kan administratörer få tillgång till kundinformation, inklusive framtida bokningar, klagomål och betalningar. All kundkommunikation, från automatiserade bekräftelser till påminnelser om betalning, utlöses inom detta system.

Automatiserade processer, dynamiskt innehåll och tillägg

Roamys team byggde ett system för biljett- och paketsläpp som automatiserar intäktskänsliga processer och möjliggör företagets tillväxt och maximala vinst.

Systemet stöder skapandet av komplexa specialbyggda paket, inklusive olika biljetttyper, VIP-bord och merchandise.

IT-lösningen gör det möjligt att visa en dynamisk platstilldelning och optimera varje sittplatstilldelning baserat på försäljningstrender och förfrågningar.

Kontraktshanterare med överensstämmelse enligt regler

Roamy behövde en anpassad back-end som kunde hantera komplexa krav.

Kontraktshanteraren tillät administratörer att manuellt ladda upp kontrakt i systemet, samt göra ändringar i prissättning, tillgänglighet och tillägg.

Att bygga offshore-team

När teknikstapeln och arkitekturen var beslutade fick WeAssemble i uppdrag att stödja Roamys team med att definiera och bygga resurserna som behövdes för att driva produkten framåt. Genom att utnyttja WeAssembles flexibilitet i att tillhandahålla offshore-lösningar, byggde Roamy en resurs baserat på sina behov, vilket innebar att användningsgraden för alla teammedlemmar var extremt hög. Tidspressen för att komma ut på marknaden var en begränsning, och WeAssemble kunde strömlinjeforma de normala rekryteringstidslinjerna och skala teamet inom några veckor.

Inte nog med att detta stora team behövde skala snabbt, all talang bedömdes också utifrån mycket höga krav. Eftersom kvaliteten på slutprodukten skulle avgöra Roamys framtid. Genom att samarbeta med WeAssemble kunde Roamy göra betydande optimeringar av kostnader och risker utan att kompromissa med kompetens eller erfarenhet.

Som alltid var behållning en viktig fråga. Genom att tillhandahålla en stabil resurs för Roamy använde vi vår Filtered Talent-process. Denna process säkerställer att vi bara anställer de 3% bästa utvecklarna och specialister i Indien samtidigt som vi ser till att det finns en stark kulturell passning och relevans för nisch bland alla kandidater. Roamys nya team bestod av webbutvecklare i världsklass som arbetade med flera intressenter på flera nivåer och avdelningar för att förverkliga deras vision.

FRAMHÄVA SAMARBETE

Så här integreras WeAssemble

Vi etablerade Roamys dedikerade avdelning med toppmodern teknik som förbelastades med deras föredragna verktyg. Vår rigorösa introduktionsprocess säkerställde att teamet var insatt i Roamys arbetssätt och hjälpte dem snabbt anpassa sig till sin teknikstack och förena sig med det befintliga teamets kultur.

Eftersom Roamys tekniska produkt kräver medverkan från flera områden av verksamheten, inklusive försäljning och marknadsföring, logistik, resor, biljettförsäljning och ekonomi, krävs det att deras dedikerade team samarbetar med flera intressenter över flera avdelningar och nivåer i organisationen. En ofta förbisedd styrka med att bygga offshore-team i Mumbai istället för Bangalore är dess anknytning till västerländsk kultur. Detta säkerställer mycket högre förståelsenivåer i samtal och delade idéer och koncept. Som ett resultat blev teamet en vital komponent i Roamys organisation. Idag arbetar de med flera team för att fortsätta utveckla koncept till de komponenter som behövs för att få produkten att fungera enligt plan.

WeAssemble är ett företag som starkt tror på en hybrid arbetskultur som förenar fördelarna med distansarbete och samarbete på kontoret. Genom att ordna regelbundna möten på våra kontor i Sverige, Storbritannien och Indien har vi gett exceptionella möjligheter att stärka samarbetet och se till att Roamys offshore-team är motiverat att nå sina mål.

01
Fokus på prestation
Levererade framgångsrikt MVP för att säkra en första finansieringsrunda.
02
Teamet fördubblades i storlek inom ett år, med ytterligare en expansion pågående.
03
Erbjöd en flexibel och lågrisklösning för en komplex utmaning.

RESULTATEN

Roamy och dess offshore-team fortsätter att glädja investerare

Sedan starten har Roamys dedikerade utvecklingsteam genomgått en otrolig tillväxtspurt och har utökats från 10 till 20 utvecklare och specialister.

Under de kommande månaderna förväntar vi oss en jämförbar tillväxtperiod.Idag fortsätter Roamys team att utveckla sin banbrytande plattform och ligger i fas med att leverera enligt budget och tidslinje.

Med sitt nya utvecklingsteam har Roamy kunnat glädja sina investerare och är entusiastisk över att officiellt kunna meddela lanseringen av en innovativ produkt som kommer att erbjuda kunderna en resa- och evenembokningsupplevelse som är helt unik.

Kundrecension

As a highly esteemed platform, this service is trusted by 150,000 companies. It meticulously evaluates each review submitted to it and directly communicates with customers to guarantee that their feedback is objective.
rs_user
Vicky Hart-Edwards, VD på Roamy
Storbritannien
Storbritannien
RECENSIONEN VERIFIERADES AV CLUTCH OCH ÖVERENSSTÄMMER MED KUNDENS ORD

Hur du bygger dina resurser som en start-up är ett stort beslut. Kulturen i en start-up är så viktig för att se till att alla rör sig i samma riktning, särskilt när saker och ting är nya och utmanande. WeAssembles unika tillvägagångssätt för att bygga resurser offshore övervann verkligen eventuella tveksamheter från vår sida eftersom de lägger tonvikt på att inte bara bygga kompetenta och erfarna team, utan också hitta människor som passar vår organisation kulturellt.

Med WeAssembles hjälp har vi byggt vårt teknikteam på vårt sätt i Indien. Allas mål är synkroniserade, kommunikationen har varit smidig och utförandet var felfritt. Vi är så nöjda med resultaten och ser fram emot att skala vårt team när vi vidareutvecklar Roamy. Framtiden med WeAssemble vid vår sida ser ljus ut!

Betygsatt:
4.8

WeAssemble är här
för att hjälpa

Vad kan ett flexibelt team av dedikerade offshore-utvecklare göra för ditt företag? Ta kontakt för att upptäcka de obegränsade möjligheterna med offshoring.