App-utvecklingskostnader 2024: Vad du behöver veta innan du skapar din nästa mobilapp

App-utvecklingskostnader 2024: Vad du behöver veta innan du skapar din nästa mobilapp

År 2009 tog mobilappar över världen. Samma år använde Apple sin berömda slogan ”Det finns en app för det” i TV-reklamfilmer, vilket betonade det enorma antalet tillgängliga applikationer för iPhones och iPods via dess App Store. Sedan dess har mobilförst-programvara blivit en väsentlig del av det moderna livet.

Företag har behövt anpassa sig för att hålla sig före konkurrensen genom att skapa mobilvänliga versioner av sin programvara. Allt från faktureringsprogramvara till projekthanteringsverktyg finns tillgängligt i appform idag. Faktum är att det var 255 miljarder appnedladdningar bara under 2022.

Men kostnaden för att bygga en applikation kan stoppa potentiella skapare i deras spår. Innan du investerar i att lansera din egen programvara är det viktigt att förstå hur man beräknar kostnaderna för att utveckla en app baserat på olika tillgängliga metoder.

Den här artikeln kommer att ge en omfattande guide till app-utvecklingskostnader, inklusive hur man beräknar kostnaden för utveckling per typ, viktiga faktorer att överväga och hur man skalar sina förmågor.

Kostnaden för att utveckla en app per typ

Det finns inte bara en, utan fem olika typer av mobilapputveckling. Eftersom kostnaden för ditt projekt kommer att bero på vilken metod du väljer är det viktigt att förstå vad varje typ innebär. Låt oss dyka in i ämnet.

Native

Native appar är utformade för att användas på specifika plattformar, som iOS eller Android. Detta innebär att de skrivs i plattformens inhemska programmeringsspråk och installeras direkt på användarens mobila enhet.

Denna typ av utveckling är den dyraste, eftersom den kräver ingenjörer med specialiserade färdigheter för varje plattform. Genom att skapa programvara specifikt för iOS och Android levererar du dock en bättre användarupplevelse. Native appar erbjuder en mer integrerad upplevelse för användarna eftersom de kan få åtkomst till andra funktioner på sin enhet, som kameran och GPS:en. Denna typ av skapande kan kosta mellan $50,000 och $500,000, beroende på appens funktionalitet och design.

Hybrid

Medan native appar skapas för att köras på en specifik plattform, vilket innebär att du behöver utveckla en produkt för iOS och en för Android, innebär hybrid skapande att du bygger en enda produkt som kan köras på flera plattformar. Dessa kan inkludera HTML, CSS och JavaScript. Även om den här metoden är mindre kostsam i genomsnitt – vanligtvis kostar mellan $20,000 och $200,000 – än native apputveckling kan den inte erbjuda samma höga nivå av funktionalitet eller prestanda.

Web

Webbaserade mobila appar skiljer sig från traditionella mobilapplikationer genom att de inte kräver att användarna installerar programvaran på sina mobila enheter. Istället kan webbaserade applikationer nås via en webbläsare och skapas med tekniker som HTML. Denna metod kräver mindre specialiserad kunskap och underhåll, vilket gör den till det snabbaste och minst kostsamma alternativet på denna lista, med priser som varierar mellan $5,000 och $50,000.

PWA

Progressiva webbapplikationer, eller PWAs, nås via en webbläsare och erbjuder användarna en upplevelse som liknar att använda en nativ applikation, med funktioner som push-notifikationer och offline-läge. Den största fördelen är att de är snabbare och billigare att utveckla och underhålla, även om deras funktionalitet är begränsad jämfört med nativa appar. I termer av prissättning bör man räkna med att budgetera mellan $10,000 och $100,000 för att skapa en PWA.

Cross-plattform

Slutligen har vi korsplattformsappar. Dessa applikationer byggs med en enda kodbas innan de kompileras till nativ kod för varje plattform med verktyg och ramverk som React Native, Xamarin eller Flutter. Detta gör det möjligt för utvecklare att skapa en applikation som kan köras på flera plattformar samtidigt med större funktionalitet än vad hybridapp-produktion tillåter. Skapare som är intresserade av att bygga en korsplattformsapplikation kommer att titta på kostnader på cirka $20,000 till $200,000.

Hur man beräknar kostnaderna för mobilapputveckling

Som du kanske har sett i de stora kostnadsintervallen vi beskrev i förra avsnittet är det ingen lätt uppgift att beräkna kostnaden för att utveckla en mobilapp. Eftersom flera faktorer kan påverka denna process måste du ta hänsyn till dessa detaljer innan du kan uppskatta kostnaden för att lansera din produkt på marknaden. Låt oss titta närmare på de olika faktorer som påverkar projektets kostnader:

  • Funktionalitet: Funktionalitet är allt när det gäller apputveckling. Eftersom detta avgör hur det kommer att fungera, vilka funktioner det erbjuder och användarupplevelse, är det ingen överraskning att funktionalitet är en av de mest betydande faktorerna som påverkar kostnaderna. Helt enkelt, ju mer komplex en apps funktionalitet är, desto mer tid och resurser krävs för att bygga den. Och mer tid och resurser innebär högre kostnader.
  • Design: Design är en annan viktig faktor att ta hänsyn till. En väl utformad, skräddarsydd applikation kräver mer tid och resurser för att utvecklas, vilket ökar dess kostnad.
  • Plattform: Appplattformen du väljer påverkar också kostnaderna. Till exempel är iOS-plattformen mer komplex än Androids, vilket gör att det är dyrare att bygga en applikation för den förra än för den senare.
  • Integration: Om du behöver integrera din produkt med andra system, som tredjeparts-API: er eller betalningsgateways, kan denna ytterligare funktionalitet öka dina kostnader.
  • Testning: Testning är en integrerad del av programvaruutveckling. Inte bara hjälper det dig att kontrollera att appen fungerar korrekt, men också att dina slutanvändare kommer att gilla den. Ju fler omgångar av testning som krävs, desto mer tid och resurser kommer du att använda. Och som du vet kostar tid och resurser pengar.

När du beräknar kostnaden för apputveckling måste du ta hänsyn till alla ovanstående faktorer, dina mål och dina prioriteringar.

Team faktorer som påverkar kostnaden för att bygga en app

För att komplicera saken ytterligare, vem som skapar din app kommer också påverka dina budgetar. Inte alla företag har en intern utvecklingsteam att arbeta med sådana projekt, vilket innebär att de måste outsourca dessa förmågor till tredje parter.

Det finns tre viktiga team faktorer som kan påverka dina projekt kostnader. Låt oss ta en närmare titt på dem:

  • Outsourcing vs offshoring: Oavsett om du outsourcar dina utvecklingsförmågor genom ett lokalt outsourcing företag eller väljer att skapa ett offshore-utvecklingsteam är ett personligt beslut. Båda erbjuder fördelar, men offshoring kan erbjuda ytterligare kostnadseffektivitet (vi kommer att gå in på detta senare).
  • Utvecklarens plats: Var ditt team är beläget kommer att påverka app utvecklingskostnaderna. Programutvecklare i länder som USA eller Storbritannien tar oftast mer betalt för sina tjänster än utvecklare i Indien och Ukraina, trots att de erbjuder jämförbara nivåer av erfarenhet och talang.
  • Utvecklarens erfarenhet: Slutligen kommer dina utvecklares erfarenhetsnivå att påverka kostnaderna. Naturligtvis kan människor med mer erfarenhet ta mer betalt för sina tjänster, medan nyblivna programmerare ofta är mer konkurrenskraftiga.

Det som är klart är att det finns många faktorer du måste överväga för att kunna fatta ett informerat beslut om app-skapande. Nästa steg är att titta på hur du kan minska dina kostnader.

Att outsourca apputveckling kan vara ett effektivt sätt att minska kostnaderna

Outsourcing innebär att man anställer utvecklare från andra länder eller regioner, vilket kan minska kostnaderna med upp till 50%. Nedan följer fördelarna med att outsourca apputveckling:

Att anställa en byrå jämfört med att offshora apputveckling

När man outsourcar apputveckling har företag två alternativ, att anställa en byrå eller att offshora. Att anställa en byrå innebär att man samarbetar med ett tredjepartsföretag som tillhandahåller relevanta tjänster. Offshoring innebär att man arbetar direkt med ingenjörer utan byråinblandning.

När det gäller mjukvaruutveckling har företag två huvudalternativ: att anställa en byrå eller att offshora till ett fjärrlag. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar, så låt oss utforska dem.

Att anställa en byrå kan innebära att man arbetar med ett team som befinner sig i samma geografiska område som företaget, vilket underlättar samarbete och kommunikation. De erbjuder expertis och ansvarighet, med en grupp professionella som kan leverera en kvalitetsprodukt i rätt tid och inom budget. Men dessa team är vanligtvis inte dedikerade, vilket innebär att de arbetar deltid med ditt projekt samtidigt som de stödjer andra företag. De kommer också oftast till en högre kostnad.
Offshoring Offshoring kan erbjuda företag ett mer kostnadseffektivt alternativ. Belägna utomlands arbetar offshore-utvecklingsteam enbart med ditt projekt och erbjuder dedikerat stöd och experttjänster. Med en offshoring-firma som stöd genom hela processen kan man mildra språkbarriärer eller tidszonskillnader. Offshore-team kan antingen skapas från grunden eller så kan man komplettera befintliga resurser med en utvecklingsteamförlängning.

Här är långt ifrån de enda fördelarna med att välja offshoring för ditt app-utvecklingsprojekt. Låt oss titta på fem toppfördelar med offshoring:

  • Minskade kostnader: Att outsourca din applikationsutveckling till en offshore-team kan erbjuda kostnadsbesparingar på upp till 50%.
  • Tillgång till global talang: Offshoring ger tillgång till en global talangpool, inklusive utvecklare med specialiserade färdigheter.
  • Snabbare utveckling: Snabbare utveckling: Offshoring kan resultera i snabbare app-skapande eftersom utvecklare arbetar i olika tidszoner.
  • Flexibilitet: Att bygga din app genom ett offshore-utvecklingsteam ger flexibilitet, vilket gör det möjligt att skala upp eller ner ditt projekt efter behov.
  • Fokusera på kärnverksamhet: Genom att anlita extern hjälp för att ta hand om din applikationsutveckling kan ditt interna team fokusera på kärnverksamheten, som marknadsföring och försäljning.

Outsourca app-utveckling med WeAssemble

Om du letar efter att outsourca din utvecklingskapacitet kan WeAssemble hjälpa dig. Vi kan hjälpa dig att bygga upp ett erfaret team av begåvade ingenjörer baserat i Indien, som erbjuder högkvalitativa mjukvaruutvecklingstjänster till en bråkdel av priset hos traditionella outsourcingbyråer. Kontakta oss idag för att förverkliga din app-idé.

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Vad kostar det att skapa en applikation?
Exakt hur mycket det kostar att skapa en app beror på vilken typ av app som utvecklas och dess komplexitet, inklusive hur rik dess design är och hur många funktioner den kommer att ha.
Hur lång tid tar det att utveckla en applikation?
Exakt hur lång tid det tar att utveckla en app beror på dess komplexitet och plattformen du skapar för. Generellt sett börjar tidslinjer på 3 månader och kan gå upp till ett år eller mer.
Vad kostar det att underhålla en mobilapplikation?
Underhållsarbete blir ofta bortglömt, som tumregel brukar underhållskostnader uppgå till 15-20% av den totala kostnaden per år.
Vanliga frågor och svar

SENASTE ARTIKLARNA

Vi sätter ihop, du skalar upp

Vi samlar ditt offshore-team, administrationen, personalresurserna och förser dig med en dedikerad europeisk kontaktperson så att du kan fokusera på det du gör bäst - växa!

Låt oss hjälpa dig att sätta ihop ditt utvecklingsteam

Låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt team efter dina behov. Har du frågor kring våra processer? Är du redo att utöka ditt team? Fyll i formuläret så kontaktar vår engagerade personal dig inom 24 arbetstimmar.